De strandtent door Mirjam Mous

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 541 woorden
  • 5 juni 2007
  • 185 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.5
  • 185 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
143
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover De strandtent
Shadow
De strandtent door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
De hoofdpersonen: Fay Mol, Fay is vijftien jaar en zit nog op de middelbare school. Fay is heel nuchter en slim. Haar beste vriendin is Marscha de Groot. Marscha is snel verliefd en is gek op bitterballen. Samen krijgen ze een baan in de strandtent van de oom van Marscha. Andere mensen die een rol spelen in het boek zijn: De kok Safira; een Marokkaans meisje dat de keuken beschouwt als haar territorium. De seizoenskracht Kees; waar Marscha verliefd op wordt en de oorzaak van alle ellende, Rien de Groot; oom van Marscha en de baas van de strandtent, en alle mensen van de feestcommissie: Marie-Fleur, Karin, Tim en Said; zij zorgen er samen met Fay en Marscha voor dat het feest een groot succes wordt.

Plaats:Het verhaal speelt zich af in het nu en de locatie is voor het grootste gedeelte de strandtent.


Hoofdpunten: dat Kees het heeft gedaan Het schoolfeest komt eraan en om een saai feest tegen te gaan schrijven Marscha en Fay zich in voor de feestcommissie. Marscha stelt voor om het feest in de strandtent te houden. Als Marscha en Fay het gaan vragen aan oom Rien wordt Fay verliefd op de nieuwe seizoenskracht Kees. Gelukkig vindt oom Rien het goed en voorbereidingen voor het feest kunnen verder gaan. Als Marscha en Fay naar de strandtent komen om wat voor te bereiden voor het schoolfeest hebben ze opeens een baantje in de strandtent. Het schoolfeest is een groot succes. Na het schoolfeest blijven Marscha en Fay in de strandtent slapen. Als ze hun tanden aan het poetsen zijn horen ze gestommel in de keuken. Geen van beiden durven ze te gaan kijken, het blijkt een ongewenste gast te zijn die al het meubilair kort en klein slaat. Later komen ze erachter dat Kees die persoon is. Voordat ze weten gebeuren er nog een aantal rare dingen, zo zitten de mannentoiletten verstopt met maandverband en wordt er tijdens het optreden van een bekende zanger met stinkbommetjes gegooid. Als Kees iets zegt over alle gebeurtenissen wordt hij verdacht. Om een bekentenis uit hem te krijgen sluiten ze Kees op in de voorraad kast. Als Kees zijn reden uitlegt krijgt iedereen wel een beetje medelijden met Kees en daarom blijft de politie uit het zicht.

Het boek gaat over het leven in de strandtent en dan vooral het leven van Marscha en Fay. De titel vind ik wel duidelijk omdat het goed zegt waar het boek zich afspeelt. Ik denk daarom ook dat het boek “de strandtent heet.”
Ik vind de personen die gebruik zijn heel goed gekozen omdat je ze in het normale leven ook wel kan herkennen. Aan dit boek vind ik het wel origineel dat Marscha als ze iets niet weet of snapt naar “Glow” schrijft. Glow is een tijdschrift met een lezersvragen rubriek.

Ervaring: Ik had het einde van het boek wel verwacht omdat in de meeste boeken waar iets ergs in gebeurt, dat misdrijf ook weer opgelost wordt. Eigenlijk is dit wel het goede einde omdat het oplossen van een misdrijf geen twee boeken moet duren omdat het dan saai wordt.

Ik vind dit boek wel een aanrader, maar niet voor tweedeklassers. Dit is meer een boek voor mensen die wat jonger zijn.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

I.

I.

Fay wordt niet verliefd op Kees, maar Marscha.
Amen.

14 jaar geleden

H.

H.

Hi!

Foutje: Fay schrijft naar de Glow, niet Marscha. :)

10 jaar geleden

Andere verslagen van "De strandtent door Mirjam Mous"