Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De stalker door Bobje Goudsmit

Beoordeling 1
Foto van een scholier
Boekcover De stalker
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 385 woorden
  • 1 juli 2017
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 1
1 keer beoordeeld

Boekcover De stalker
Shadow
De stalker door Bobje Goudsmit
Shadow

De hoofdpersonen zijn Leonie Vanstraten: Het slachtoffer
Nancy Drenth: De beste vriendin van Leonie
Jeroen: Vriend van Leonie
Lex: Broertje van Jeroen, en de stalker.
Karma: Zusje van Leonie.
Van buren: Reche5.        

Plaats Het verhaal speelt zich af in Den Haag. De personen in het boek zijn in het verhaal ; in de Soos (uitgaansgelegenheid) , Leonie’s huis, school, het politiebureau, en buiten op straat.rcheur die aan de zaak van Leonie werkte.

Thema
De belangrijkste onderwerpen in dit boek zijn liefde (Leonie heeft een vriend, haar stalker is verliefd op haar),stalking (Leonie word lastig gevallen door een stalker),vriendschap (ze heeft een paar hechte vrienden die haar willen helpen) en thriller (het is een spannend verhaal, je weet niet precies wat er gaat gebeuren). Ik heb dit boek gekozen in het thema thriller.

Onze mening over het boek: we  vonden dit echt een heel goed boek, omdat we erg veel van thrillers houden. Het is leuk om te lezen omdat het onvoorspelbaar en spannend is. Het boek is ook best schokkend, omdat het wel een heftig verhaal is. Het is voor meerdere leeftijden te lezen, ik denk dat volwassene het ook een leuk boek zouden vinden, ook is voor jongens en meiden. Zeker een aanrader dus. Het verhaal is goed beschreven. Af en toe moeilijke woorden. Het verhaal bevatte ook veel humor.

PERSPECTIEF
Het perspectief ligt bij de alwetende verteller. Er wordt vanuit verschillende standpunten verteld. Vanuit de ogen van Leonie en vanuit de ogen van de stalker. Ook wordt er vanuit de ogen van de recherche verteld. Sommige stukken worden vertelt vanuit Nancy, de politie en de stalker zelf, maar dit zijn maar een zeer klein delen. Eigenlijk weet je meer dan de hoofdpersoon zelf door het perspectief, maar je weet niet wie de stalker is. Dan wil je verder lezen omdat je wilt weten wie de stalker is. Ondertussen ga je iedereen na of diegene het zou kunnen zijn. Maar je weet bijna tegelijk met de hoofdpersoon wie het is. Dat weet je pas op de laatste paar pagina’s.

Extra informatie: De stalker is een op de waarheid gebaseerd misdaadverhaal. De namen van de dader en slachtoffers zijn veranderd zodat herkenning onmogelijk is. Enkele gebeurtenissen en details zijn aangepast.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De stalker door Bobje Goudsmit"