Hoofdpersonen:Folkrad: Hij werd tijdens een oorlog met de Romeinen gevangen genomen, en als slaaf verkocht, dan komt hij in de villa van heer Lucius.

Chloë :Zij werd als baby vondeling gelegd. Ze wordt opgevoed door Julia en Athnus. Chloë betekend veel minder voor haar stiefouders. Dat blijkt wel als Athnus haar verkoopt aan een slavenhandelaar. Ook zij bij heer Lucius terecht.

Samenvatting:Folkrad loopt door het bos. Dan ziet hij hoe 2 Romeinse soldaten een meisje verkrachten. Hij schiet de 2 Romeinse soldaten dood. En worden gedumpt in het veen

De Romeinen komen er achter dat er 2 soldaten weg zijn, en gaan naar het dorp. Iedereen wordt vermoord. Folkrad wordt gevangen genomen en als slaaf verkocht. Philos koopt folkrad.

En toen begon het verhaal over Chloë. Zij werd als kind vondeling gelegd. En opgevoed door 2 mensen maar chloë merkt dat ze niet zoveel van haar houden als van hun eigen dochter. Op een begeven moment word Chloë door haar stiefvader verkocht een aan slavenhandelaar. Ze moet lastig werk doen in het badhuis. In dat badhuis komt ze vaak Marcus tegen. Marcus koopt uiteindelijk Chloë. Ze woont dan in de villa van heer Lucius. Dan wordt ze zwanger. Ze vertelt het aan niemand.

Een halfjaar later krijgt ze het kind, het heet Elena.

Maar Marcus neemt Elena van Chloë af. Chloë praat vanaf dat moment niet meer.Folkrad ziet hoe bang Chloë is, en hij vraagt zich af wat er aan de hand is. Folkrad moet een dag met Marcus mee naar het dorp. Daar gaan ze naar Asselina. Dan komt er in eens een aardbeving. Een paar dagen later is Marcus alleen. Chloë moet persee naar de kamer van Marcus komen. Folkrad Marcus aanvallen. Marcus slaat Folkrad met zijn zweep

Folkrad ligt lang doodziek op bed.Folkrad moet weer mee met Marcus. Dan is er weer een aardbeving. Marcus gaat terug naar huis. En Cloë moet weer naar zijn kamer komen. Hij volgt haar en hoort haar schreeuwen in de kamer van Marcus. Weet gaat Folkrad met Marcus vechten.

Chloë helpt Folkrad met ontsnappen, maar wil niet met haar mee. Dan vertelt een andere slavin haar, dat Marcus Elena naar Asselina heeft gebracht.Twee dagen later is de begrafenis van Marcus.Asselina is ook op de begrafenis en daar komt Chloë achter en volgt deze vrouw. Ze vraagt aan 1 van haar dienstmeisjes of zij weet waar Elena is.Het dienstmeisje weet dat het geeft het adres. Chloë gaat daar heen en gaat voor de deur zitten dan komt er een vrouw en een meisje naar buiten en gaan weg. Chloë moet gelijk weer weg want er kan een aardbeving komen. Maar dan is het te laat. De vulkaan barst uit, ze kan het lava niet meer ontwijken en stikt. Folkrad en Elena zijn gevlucht.Folkrad vijlt zijn slavenring door. En gaat met een schip naar Germania. Om daar een nieuw leven te beginnenMening:Ik vind het zelf een saai boek want ik hou niet zo van verhalen over de geschiedenis. Maar het is wel een mooi verhaal. Maarja dat is mijn mening.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

dit boekverslag klopt helemaal niet

14 jaar geleden