Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De reünie door Simone van der Vlugt

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover De reünie
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 879 woorden
  • 3 november 2014
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
3 keer beoordeeld

Boekcover De reünie
Shadow

De aankondiging van een middelbare-schoolreünie zet Sabines leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar klasgenoot Isabel. Ooit waren zij hartsvriendinnen, maar toen Isabel zich ontpopte tot het populairste meisje van de school liet zij Sabine plotseling links liggen. En dat was niet het enige wa…

De aankondiging van een middelbare-schoolreünie zet Sabines leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar kla…

De aankondiging van een middelbare-schoolreünie zet Sabines leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar klasgenoot Isabel. Ooit waren zij hartsvriendinnen, maar toen Isabel zich ontpopte tot het populairste meisje van de school liet zij Sabine plotseling links liggen. En dat was niet het enige wat Isabel haar aandeed... Toch voelt Sabine zich enorm schuldig, misschien zou Isabel nooit verdwenen zijn als Sabine met Isabel mee naar huis was gefietst die bewuste dag... Nu, tien jaar later, is er nog steeds dat knagende schuldgevoel en komen er steeds meer flarden van herinneringen aan die tijd terug. Ze begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichter bij het ware, angstaanjagende verhaal van Isabels verdwijning.

De reünie door Simone van der Vlugt
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

De schrijfster:

De reünie is geschreven door Simone van der Vlugt. Ze is geboren op 15 december 1966 in Hoorn. Ze schreef eerst alleen boeken voor kinderen, de reünie was het eerste boek wat ze schreef voor volwassenen. Voor jongeren schreef ze schuld en vlinders, en voor volwassenen schreef ze onder anderen; Op klaar lichten dag en Morgen ben ik weer thuis.

Personen:

De hoofdpersoon is Sabine Kroese. Ze is 24 jaar oud. Ze is wel een beetje lui en ook onzeker. Ze heeft bruin haar en is een beetje mollig.

De belangrijkste bij personen zijn:
Jeanine, Robin Kroese, Isabel Hartman en Olaf van Oirschot

 

Jeanine had vroeger dezelfde baan als Sabine, en daardoor werden ze goede vriendinnen. Jeanine probeert Sabine te helpen met haar verleden.
Robin Kroese: Hij is de broer van Sabine, en woont in Londen.
Isabel Hartman. Zij is het meisje dat verdween toen ze 14 was. Op de basis school was ze beste vriendinnen met Sabine, maar toen ze op de middelbare school populair werd, werd ze egoïstisch en ging ze erg gemeen doen tegen Sabine.
Olaf van Oirschot: Hij is jaloers en agressief, hij ziet er knap uit en hij heeft blond haar. Hij was vroeger een vriend van Robin, en ze zat op dezelfde school als Sabine en Isabel. Nu werkt hij op dezelfde bank waar Sabine werkt, en krijgen ze al snel een relatie.

Samenvatting:

Sabine heeft een burn-out gehad, en ze gaat weer aan het werk. Ze heeft het niet leuk op haar werk, want ze mag haar meeste collega’s niet zo graag. Ook heeft haar beste vriendin Jeanine ontslag genomen toen zij thuis zat.
Sabine leest later in de krant dat er een reünie is van haar oude school in Den Helder, maar ze gaat er niet heen want ze had het daar niet leuk.
Ze was op de basisschool vriendinnen met een meisje genaamd Isabel, maar als ze naar de middelbare school gaan wordt Isabel populair en gaat ze Sabine pesten.
9 jaar geleden was Isabel opeens verdwenen. De politie kon haar niet meer vinden.
Sabine denkt veel aan de verdwijning van Isabel en ze is er vaak door in de war, maar ze kan zich er niet veel meer van herinneren. Het laatste wat ze weet is dat ze achter Isabel was aangefietst, maar een andere afslag nam zodat ze niet zou opvallen. Daarna, heeft ze haar nooit meer gezien.
Op een gegeven moment krijgt ze een relatie met Olaf, die op dezelfde bank werkt als Sabine. Eerst hebben ze het gezellig, maar al snel wordt hij agressief.
 

Ze gaat later terug naar haar oude dorpje, Den Helder en ze praat met de moeder van Isabel. Die vertelt haar dat Olaf die dag een afspraak met Isabel had. Sabine dacht gelijk dat Olaf Isabel had vermoord. Ze herinnerde zich opeens dat Olaf een relatie met Isabel had, en dat Isabel het die dag wilde uitmaken. Olaf werd waarschijnlijk boos en vermoorde haar toen.Als Sabine toch naar de reünie gaat, praat ze alleen met wat meisjes uit haar klas, en ze komt Bart tegen waarmee ze vroeger verkering had. Ze gingen naar het strand, en naar zijn huis.
Als ze weer terug in Amsterdam is beschuldigt ze Olaf van de moord op Isabel en ze zegt tegen de politie dat ze hem moeten oppakken. Ze vertelt aan de politie dat ze zich steeds meer kan herinneren van die dag, ook vertelt de politie dat ze op een bepaalde plek moeten graven en het lijk van Isabel wordt daar inderdaad gevonden. Ze is gewurgd. De politie arresteert Olaf, maar dezelfde dag wordt hij weer vrij gelaten. Hij was het niet, en misschien zouden ze wel nooit weten wie Isabel heeft vermoord.
Maar op een dag, heeft Sabine een droom over de verdwijning van Isabel.
En nu, weet ze echt wie de dader is.

Mijn mening:

Het boek is spannend, gevoelig en het laat je meeleven.

Ik vond dat het boek spannend werd gemaakt door dat je begint met een proloog, die in het verleden is op de dag dat Isabel verdween. Maar op dat moment, weet je nog niet dat het Isabel is. Het is vanuit de zij-persoon beschreven, dus gelijk vraag je je af, wie het is en wat er na de proloog gaat gebeuren, je legt het daardoor niet snel weg, want je komt er pas achter wat er met haar is gebeurd aan het eind van het boek. Dat is de reden waarom ik de proloog ga lezen.

-voorlezen-

Het was gevoelig, omdat de gevoelens van Sabine heel nauwkeurig werden beschreven. Soms een beetje te nauwkeurig en in mijn mening soms overdreven. Er komen dan wat moeilijke woorden in voor, maar het is eigenlijk ook een boek voor volwassenen.

Het laat je meeleven, omdat het zielig is, dat Isabel werd ontvoerd, en ook voor de ouders die nog steeds niet weten wat er met hun dochter is gebeurd. Maar ook voor Sabine is het zielig want ze is nogal in de war.

Interactie:

Wie denken jullie dat Isabel vermoord heeft, en waarom?
Wat zouden jullie doen als een van je vrienden of vriendinnen verdween, en iedereen verdacht kan zijn?
Zouden jullie dit boek lezen, of niet?

-Vragen-

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De reünie door Simone van der Vlugt"