De reünie door Simone van der Vlugt

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 522 woorden
  • 22 augustus 2006
  • 20 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.9
  • 20 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2004
Pagina's
336
Geschikt voor
vmbo/havo/vwo
Punten
2 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Prijzen
Zilveren vingerafdruk (2004 Winnaar) , NS Publieksprijs (2005 Genomineerd)

Boekcover De reünie
Shadow

De aankondiging van een middelbare-schoolreünie zet Sabines leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar klasgenoot Isabel. Ooit waren zij hartsvriendinnen, maar toen Isabel zich ontpopte tot het populairste meisje van de school liet zij Sabine plotseling links liggen. En dat was niet het enige wa…

De aankondiging van een middelbare-schoolreünie zet Sabines leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar kla…

De aankondiging van een middelbare-schoolreünie zet Sabines leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar klasgenoot Isabel. Ooit waren zij hartsvriendinnen, maar toen Isabel zich ontpopte tot het populairste meisje van de school liet zij Sabine plotseling links liggen. En dat was niet het enige wat Isabel haar aandeed... Toch voelt Sabine zich enorm schuldig, misschien zou Isabel nooit verdwenen zijn als Sabine met Isabel mee naar huis was gefietst die bewuste dag... Nu, tien jaar later, is er nog steeds dat knagende schuldgevoel en komen er steeds meer flarden van herinneringen aan die tijd terug. Ze begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichter bij het ware, angstaanjagende verhaal van Isabels verdwijning.

De reünie door Simone van der Vlugt
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

De titel van het boek is De reünie.

De schrijver van het boek is Simone van der Vlugt.

De genres van het boek zijn: liefde, thriller en vriendschap. De genre is triller omdat er spannende/enge stukjes in voor komen. Liefde omdat de hoofdrol speler van alles mee maakt in de liefde en daar door krijgt ze ook vriendschap met mensen.

Geef in ongeveer tien regels een samenvatting van het boek.
Sabine ziet een kranten artikel over een middelbare- schoolreünie. In haar jeugd is er een belangrijke gebeurtenis gebeurd. Dat is de verdwijning van een klasgenoot Isabel. Ze waren eerst beste vriendinnen tot dat Isabel het populairste meisje van de school werd. Vanaf toen heeft ze Sabine links laten liggen. Ze herinnert zich steeds meer van de dag van de verdwijning. Naar tien jaar blijft het Sabine toch dwars zitten. Ze begint te graven in het verleden en komt steeds dichter bij de waarheid van de angstaanjagende verdwijning van Isabel.
Wie is de hoofdpersoon?


Sabine Kroese is de belangrijkste hoofdpersoon haar karakter is spontaan. Ze is altijd vriendelijk tegen mensen behalve tegen mensen die ze niet mag waaronder Renee haar collega. Sabine vertrouwt niet echt snel mensen. Ze had vroeger niet veel zelf vertrouwen maar dat word meer waarneer ze volwassen wordt.

Plaats.

Het verhaal speelt zich af in Amsterdam, waar Sabine werkt en woont, en Den Helder, waar Sabine vroeger op de middelbare school zat.

Tijd.

Het verhaal speelt zich af in 2004, dat weet je doordat Isabel in 1995 verdween en het nu 9 jaar later is. Ook kun je merken dat het een verhaal van deze tijd is doordat er in het verhaal smsjes worden verstuurd, dus ze hebben mobiele telefoons, en er is ook internet in het verhaal.

Begin.

Het begint met een inleiding over het boek. Dat kan je merken omdat er inleiding boven staat.

Probleem en afloop.

Het probleem in het boek is dat Sabine in een keer dingen uit het verleden ziet wat 10 jaar geleden is. En daar zit ze heel erg mee want ze er herinnert zich steeds meer hoe meer ze herinnert hoe erger het probleem wordt. Ik vond de afloop van het boek niet echt goed want je weet nou niet wat er met Sabine gebeurt nou ze weet wat er is gebeurd met de verdwijning van Isabel.


Ik vorm of hij/zij.

Het verhaal is in de ik vorm geschreven. Dat kan je merken aan hoe het verhaal wordt verteld.

Titel

De betekenis van de titel heeft te maken met de schoolreünie die Sabine leest. Door die schoolreünie herinneren ze beetje voor beetje het verleden. En de verdwijning van Isabel.

Beschrijving van het boek.

Ik vind het boek spannend een spannend stukje uit het boek is als Sabine er achter komt wat de doods oorzaak van Isabel´s dood is. Het boek laat je naar denken over bepaalde dingen in het leven. Ik vind het boek ook echt heel zielig vooral als de vriend van Sabine dood gaat. Kortom het boek is echt een aanrader. Ik vind het een van de mooiste en spannendste boeken die ik ooit heb gelezen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De reünie door Simone van der Vlugt"