Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De passievrucht door Karel Glastra van Loon

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
Boekcover De passievrucht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 842 woorden
  • 7 januari 2013
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
10 keer beoordeeld

Boekcover De passievrucht
Shadow

De passievrucht is de ontroerende en indringende bestseller van Karel Glastra van Loon over de zoektocht van een vader die ontdekt dat zijn zoon zijn kind niet kan zijn. De moeder van het kind is inmiddels overleden. Op zoek naar de biologische vader (`de dader') neemt de verteller de lezer mee op een reis door zijn verleden. Alles wat de vader al die jaren over zichz…

De passievrucht is de ontroerende en indringende bestseller van Karel Glastra van Loon over de zoektocht van een vader die ontdekt dat zijn zoon zijn kind niet kan zijn. De moeder …

De passievrucht is de ontroerende en indringende bestseller van Karel Glastra van Loon over de zoektocht van een vader die ontdekt dat zijn zoon zijn kind niet kan zijn. De moeder van het kind is inmiddels overleden. Op zoek naar de biologische vader (`de dader') neemt de verteller de lezer mee op een reis door zijn verleden. Alles wat de vader al die jaren over zichzelf en zijn leven heeft geloofd, moet hij heroverwegen. En hij zal antwoorden moeten geven op vragen die hij liever nooit had gesteld. Wat weet je eigenlijk van degenen die je liefhebt? Hoe goed ken je hen die je het meest na zijn.

De passievrucht door Karel Glastra van Loon
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

De Passievrucht

Bedachte titels

 1. De Vergissing

Waarom deze titel?

Ellen werd niet zwanger, daar begon het boek mee. Samen(Ellen en Armin) ondergingen zij de vruchtbaarheidstest maar kwamen achter de schokkende conclusie dat Armin onvruchtbaar is. Hij lijdt aan het syndroom van Klinefelter. 13 Jaar geleden kreeg hij een kind (dacht hij) van zijn echtgenote Monika. Maar door die test weet Armin nu dat hij nooit een kind ter wereld heeft gebracht. Zijn kind is dus eigenlijk niet zijn biologische kind.  De jaren daarna heeft hij gedacht over het feit dat hij heeft geleefd in een leugen waar hij niets van wist. “Hij was geen vader”. Hij wilde al zijn vragen kwijt bij Monika maar zij was al jaren dood door een hersentumor. Hij begon een zoektocht naar “de dader” en kwam er achter dat zijn vader de biologische vader is van Bo. Dit betekende dus dat Bo en Armin samen broers waren.

Conclusie

Armin heeft ontdekt dat hij zich heeft vergist in mensen. Hij dacht dat hij de vader was van Bo maar zijn eigen vader bleek dat te zijn. Ook dacht hij dat zijn huidige vrouw Ellen de waarheid zou spreken maar zij heeft altijd geweten dat Bo een kind was van Armin's vader en dat nooit verteld. . Hij heeft zich ook  vergist in de trouw van Monika.

 

2. Als doden konden praten

Waarom deze titel?

Armin zoekt naar de echte biologische vader van Bo maar heeft steeds zijn geluk niet mee. Al zijn vragen die nog beantwoord moeten worden racen door zijn hoofd heen. Wat als dit ? Wat als dat?  Als Monika levend was dan had hij alles kunnen weten maar door haar dood heeft Armin de grote omweg moeten maken om de biologische vader te vinden. De zoektocht leek hem soms te groot. Hij kwam maar niet tot  zijn conclusies. Ook zijn vader kon hem niks vertellen over het verleden omdat  hij plotseling gestorven is. Als de doden maar konden praten kon hij zijn vragen  beantwoord krijgen, maar dit bleef fictie.

Conclusie

Soms is men te wanhopig naar antwoorden op vragen, dat je zou willen praten met degene die de antwoorden heeft maar er niet meer is. Armin verkeerde in zo'n situatie en wilde  vooral met Monika praten over wie de echte vader zou zijn van Bo.

 

3. Vijand van de waarheid

Waarom deze titel?

De waarheid was het belangrijkste voor Armin ook al kon de waarheid niet altijd even plezant zijn . De waarheid was zo dichtbij , alleen zat het ergens verstopt in een doolhof. Hij wist  grotendeels waar het over ging namelijk dat hij niet de vader was  van Bo en dat Monika het met een andere man heeft gedaan.  Alleen de kleine details bleven zoek . Meestal zijn de kleinste details de grootste waarheden. Armin rende  de waarheid achterna maar kon het net niet grijpen. Hij leek in cirkels te blijven rennen toen hij plots de uitweg vond . Hij vond de waarheid en wist het te grijpen. Armins vader was de biologische vader van Bo. De waarheid was voor Armin een grote shock.

Conclusie

Nieuwsgierigheid is wat  Armin de juiste waarheid geeft. Door nieuwsgierigheid bleef hij zoeken en kwam hij uiteindelijk op bepaalde pijnlijke conclusies. Armin was nieuwsgierig naar de waarheid en die heeft hij na lang zoeken gevonden. Echter was dit veel te shockerend voor  Armin. Hij  heeft daardoor geleerd dat je niet te nieuwsgierig moet zijn om elke waarheid te achterhalen.

 

4. Hij is een vijand van de waarheid.

Wat vond je van het boek?

Ik vond het een zeer interessant en fascinerend boek. Het was daardoor voor mij makkelijk om weg te lezen. Heel apart vond ik het dat de schrijver echt zijn best heeft gedaan om mij te laten doorlezen omdat ik nieuwsgierig was naar het plot. Meestal lees ik niet zo snel een boek maar dit boek had ik binnen 4 dagen uitgelezen. Het begin vond ik wel wat aan de slappe kant. Ik vond het begin typisch Nederlands geschreven want het ging weer over sex en hoe ze het vonden. Te veel details.

Later in het boek werd  ik goed bij het boek betrokken want elk personage was zo ongelooflijk goed beschreven dat het leek dat je ernaast stond. Het einde was heel goed geschreven waardoor ik echt me inleefde hoe Armin zich zou voelen

Vond je het een moeilijk boek of juist makkelijk?

Ik vond het een makkelijk boek om te lezen. Het boek was namelijk makkelijk beschreven en er zaten niet te veel moeilijke woorden in. Soms was het wel lastig om de tijden goed te volgen. Er zaten namelijk heel veel flashbacks in het boek en het boek liep nooit op een chronologische volgorde.

Wat sprak je het meeste aan in het boek?

Het meeste wat me aansprak was het einde wanneer Armin erachter kwam dat zijn vader ook de biologische vader was van Bo. Dit kwam voor hem maar ook voor mij aan als een grote shock.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De passievrucht door Karel Glastra van Loon"