Titel : De passievrucht
Auteur : Karel Glastra van Loon
Genre : Psychologische Roman
Het onderwerp van het boek is liefde, vaderschap en bedrog, dit is tevens het thema.. De personages die gedurende het verhaal langskomen zijn Armin Minderhout, zijn overleden vrouw Monika, zijn zoon Bo, zijn huidige relatie, alle exen van Monika en de ouders van Monika en Armin. Het boek heeft een verrassend, maar gesloten einde. Het ironische aan dit boek, zit hem in het einde. De hoofdpersonen blijken ineens halfbroers te zijn.
Titel : 1953
Auteur : Rik Launspach
Genre : Drama roman
Gedurende het hele boek komt het onderwerp liefde terug. Er wordt verteld over het leven van de hoofdpersoon genaamd Julia, het is zo geschreven dat het lijkt alsof je zelf Julia bent. Het einde van dit boek is niet voorspelbaar. Het gaat over de ramp in het algemeen en niet meer over het verhaal van Julia. Het gaat over de watersnoodramp in Zeeland, historisch maar toch actueel onderwerp.
Titel : De ontdekking van de hemel
Auteur : Harry Mulisch
Genre : Totaalroman
Het boek gaat over liefde. Liefde tussen vrienden, geliefde en vader en zoon. Het thema is de relatie tussen goed, techniek en de mensheid. Dit boek heeft een gesloten einde, toch weet je niet hoe het met de wereld afloopt. Dit boek is zeker origineel, heel knap bedacht. De schrijfstijl is erg duidelijk en je leest makkelijk door.
De uitreiking
Alle drie de boeken hebben aparte zeer positieve dingen. Het eerste boek is heel fijn en meeslepend. Zo is het tweede boek heel realistisch. Het verhaal van het derde boek is geniaal bedacht.
Na flink nagedacht te hebben. Ben ik tot de beslissing te gekomen, dat de KWC-award naar het boek ‘De passievrucht’ van Karel Glastra van Loon gaat. Dit omdat alles wat in het boek gebeurt onverwachts is. Het psychologische aan dit boek vind ik erg interessant. Het mooiste aan het boek vind ik het einde, dit is heel verrassend en ironisch.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.