Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De passievrucht door Karel Glastra van Loon

Beoordeling 8
Foto van een scholier
Boekcover De passievrucht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 323 woorden
  • 11 juni 2012
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 8
5 keer beoordeeld

Boekcover De passievrucht
Shadow

De passievrucht is de ontroerende en indringende bestseller van Karel Glastra van Loon over de zoektocht van een vader die ontdekt dat zijn zoon zijn kind niet kan zijn. De moeder van het kind is inmiddels overleden. Op zoek naar de biologische vader (`de dader') neemt de verteller de lezer mee op een reis door zijn verleden. Alles wat de vader al die jaren over zichz…

De passievrucht is de ontroerende en indringende bestseller van Karel Glastra van Loon over de zoektocht van een vader die ontdekt dat zijn zoon zijn kind niet kan zijn. De moeder …

De passievrucht is de ontroerende en indringende bestseller van Karel Glastra van Loon over de zoektocht van een vader die ontdekt dat zijn zoon zijn kind niet kan zijn. De moeder van het kind is inmiddels overleden. Op zoek naar de biologische vader (`de dader') neemt de verteller de lezer mee op een reis door zijn verleden. Alles wat de vader al die jaren over zichzelf en zijn leven heeft geloofd, moet hij heroverwegen. En hij zal antwoorden moeten geven op vragen die hij liever nooit had gesteld. Wat weet je eigenlijk van degenen die je liefhebt? Hoe goed ken je hen die je het meest na zijn.

De passievrucht door Karel Glastra van Loon
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Titel : De passievrucht
Auteur : Karel Glastra van Loon
Genre : Psychologische Roman

Het onderwerp van het boek is liefde, vaderschap en bedrog, dit is tevens het thema.. De personages die gedurende het verhaal langskomen zijn Armin Minderhout, zijn overleden vrouw Monika, zijn zoon Bo, zijn huidige relatie, alle exen van Monika en de ouders van Monika en Armin. Het boek heeft een verrassend, maar gesloten einde. Het ironische aan dit boek, zit hem in het einde. De hoofdpersonen blijken ineens halfbroers te zijn.

Titel : 1953
Auteur : Rik Launspach
Genre : Drama roman

Gedurende het hele boek komt het onderwerp liefde terug. Er wordt verteld over het leven van de hoofdpersoon genaamd Julia, het is zo geschreven dat het lijkt alsof je zelf Julia bent. Het einde van dit boek is niet voorspelbaar. Het gaat over de ramp in het algemeen en niet meer over het verhaal van Julia. Het gaat over de watersnoodramp in Zeeland, historisch maar toch actueel onderwerp.

Titel : De ontdekking van de hemel
Auteur : Harry Mulisch
Genre : Totaalroman

Het boek gaat over liefde. Liefde tussen vrienden, geliefde en vader en zoon. Het thema is de relatie tussen goed, techniek en de mensheid. Dit boek heeft een gesloten einde, toch weet je niet hoe het met de wereld afloopt. Dit boek is zeker origineel, heel knap bedacht. De schrijfstijl is erg duidelijk en je leest makkelijk door.

De uitreiking

Alle drie de boeken hebben aparte zeer positieve dingen. Het eerste boek is heel fijn en meeslepend. Zo is het tweede boek heel realistisch. Het verhaal van het derde boek is geniaal bedacht.

Na flink nagedacht te hebben. Ben ik tot de beslissing te gekomen, dat de KWC-award naar het boek ‘De passievrucht’ van Karel Glastra van Loon gaat. Dit omdat alles wat in het boek gebeurt onverwachts is. Het psychologische aan dit boek vind ik erg interessant. Het mooiste aan het boek vind ik het einde, dit is heel verrassend en ironisch.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De passievrucht door Karel Glastra van Loon"