De passievrucht door Karel Glastra van Loon

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 361 woorden
  • 17 april 2007
  • 21 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.5
  • 21 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1999
Pagina's
238
Geschikt voor
bovenbouw havo/vwo
Punten
2 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Verfilmd als
Prijzen
Trouw Publieksprijs (2000 Genomineerd)

Boekcover De passievrucht
Shadow

De passievrucht is de ontroerende en indringende bestseller van Karel Glastra van Loon over de zoektocht van een vader die ontdekt dat zijn zoon zijn kind niet kan zijn. De moeder van het kind is inmiddels overleden. Op zoek naar de biologische vader (`de dader') neemt de verteller de lezer mee op een reis door zijn verleden. Alles wat de vader al die jaren over zichz…

De passievrucht is de ontroerende en indringende bestseller van Karel Glastra van Loon over de zoektocht van een vader die ontdekt dat zijn zoon zijn kind niet kan zijn. De moeder …

De passievrucht is de ontroerende en indringende bestseller van Karel Glastra van Loon over de zoektocht van een vader die ontdekt dat zijn zoon zijn kind niet kan zijn. De moeder van het kind is inmiddels overleden. Op zoek naar de biologische vader (`de dader') neemt de verteller de lezer mee op een reis door zijn verleden. Alles wat de vader al die jaren over zichzelf en zijn leven heeft geloofd, moet hij heroverwegen. En hij zal antwoorden moeten geven op vragen die hij liever nooit had gesteld. Wat weet je eigenlijk van degenen die je liefhebt? Hoe goed ken je hen die je het meest na zijn.

De passievrucht door Karel Glastra van Loon
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Karel Glastra van Loon
De passievrucht


1a auteur : Karel Glastra van Loon

b titel: De passievrucht (230 bladzijden)
uitgever: L.J Veen Amsterdam / Antwerpen (april 1999)
gebruikte druk: 15de druk, maart 2000

c Genre : Roman


2a Ik heb voor dit boek gekozen omdat mijn ouders het aanprezen. Ook mijn buurmeisje die ongeveer mijn leeftijd heeft vond het een mooi boek. Zij vertelde mij over het verhaal, dit
sprak me erg aan.

b Ik vind het een zeer verrassend en tragisch einde. Eindelijk ontdekt Armin de persoon naar wie hij op zoek was en aan wie hij zoveel vragen had en dan is deze niet meer in leven.


3a Het verhaal wordt verteld vanuit de ik- persoon in dit boek Armin Minderhout deze Armin Minderhout hoort, nadat hij en zijn vriendin Ellen een medisch onderzoek hebben ondergaan dat hij al heel zijn leven onvruchtbaar is. Hij kan dus niet de biologische vader zijn van zijn zoon Bo. Helaas kan hij de moeder van Bo, Armins ex vrouw niet vragen wie de biologische vader van Bo dan wel is want zij is 10 jaar geleden overleden aan hersenvlies ontsteking. Armin is verslagen, verdrietig en nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar wie de echte vader van Bo is. Met de relatie met zijn nieuwe partner Ellen ( de beste vriendin van zijn overleden ex vrouw) gaat het niet goed. Armins hele leven draait alleen nog maar om die ene vraag: Wie is de biologische vader van Bo ? In deze moeilijke tijd praat hij veel met zijn beste vriend Drees die zich ontwikkelt als een ware steun en toeverlaat.Om tot rust te komen vertrekt Armin met zijn “zoon” Bo op vakantie naar Ameland. Daar krijgen ze zo’n knallende ruzie dat Armin besluit Bo alles te vertellen.

Armin gaat op zoektocht naar de biologische vader van Bo maar hij vindt niet waar hij naar zoekt. Tot dat zijn vader overlijd. Tijdens het opruimen van zijn vaders huis ontdekt hij een briefje van zijn overleden ex vrouw waarop staat: “ Ik ben zwanger” dit zegt voor Armin genoeg. Daarna geeft Ellen een brief van Armins ex vrouw aan Bo waarop staat wie zijn echte vader is Ellen heeft het dus al die tijd geweten.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De passievrucht door Karel Glastra van Loon"