Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De ordening door Kees van Beijnum

Beoordeling 3.5
Foto van een scholier
Boekcover De ordening
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 354 woorden
  • 17 april 2007
  • 21 keer beoordeeld
Cijfer 3.5
21 keer beoordeeld

Boekcover De ordening
Shadow
De ordening door Kees van Beijnum
Shadow
Kees van Beijnum
De ordening
Samenvatting Stella is een meisje dat al afgestudeerd is en nu opzoek is naar een baantje als journalist. Omdat ze nog geen stages heeft doorlopen, is dit echter heel moeilijk. Op een dag vindt een goede vriend van haar een advertentie in de krant, waarin een studente wordt gevraagd om een heel archief te ordenen. Stella besluit erop af te gaan. Ze komt er achter dat deze advertentie afkomstig is van de Zwarte Weduwe. De Zwarte Weduwe is een grote Nazi-aanhanger. Haar man was neen nazi die, volgens de Weduwe, vermoord was. Stella komt erachter met behulp van informatie uit het archief, dat hij helemaal niet is vermoord maar dat hij besefte dat hij fout was, en daarom zelfmoord heeft gepleegd. Stella’s vriend wijst haar erop dat als ze een artikel schrijft over de Zwarte Weduwe, dat ze grote kans heeft op een baantje bij een krant of tijdschrift. Op een dag ontmoet Stella de ‘zogenaamde’ kleinzoon van de Weduwe (Andreas), die opzoek is naar iets van grote waarde, wat zijn grootmoeder elk jaar in Zwitserland bezoekt. Hij weet alleen nog niet waar hij moet zoeken en waarnaar precies. Stella en hij sluiten een deal: Hij helpt Stella met haar artikel, omdat hij makkelijk bij informatie kan uit de kamer van de Weduwe, en zij helpt hem met behulp van de informatie uit het archief om dat waardevolle ding te vinden. Uiteindelijk blijkt dat hij helemaal geen echte kleinzoon is en alleen maar op de ‘schat’ uit blijkt te zijn. Om hem eigenaar te maken van de schat, vermoord hij de Weduwe door haar medicijnen te verstoppen. De ‘schat’ blijkt een boekje van Hitler te zijn, wat aan haar man was geschonken. Boos omdat Andreas niet de echte kleinzoon is en omdat hij de Weduwe heeft vermoord ( waar ze toch een beetje op gesteld was geraakt) gaat ze terug naar Nederland naar haar vriend, die al heel lang verliefd op haar is. Ze gaat een relatie aan met hem, maar na een tijdje verlangt ze toch weer een beetje naar Andreas waar ze een relatie mee had opgebouwd.

REACTIES

J.

J.

Dit is zeker weten geen naslagwerk van het boek. Misschien is het een naslagwerk van de film, maar dan moet het niet bij de boekverslagen staan!

16 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De ordening door Kees van Beijnum"