De ontsnapping door Heleen van Royen

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover De ontsnapping
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 477 woorden
  • 26 februari 2019
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 7
2 keer beoordeeld

Boekcover De ontsnapping
Shadow
De ontsnapping door Heleen van Royen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Het boek heet de Ontsnapping omdat Julia (De hoofdpersoon) wilt ontsnappen van het leven met een gezin. Ze zit in een midlifecrisis en wilt er even tussenuit, even ontsnappen.

Het belangrijkste thema is midlifecrisis. Het belangrijkste is dat Julia een midlifecrisis heeft, maar ook een thema van het boek is illusie, omdat ze in Romeo iets heel anders ziet dan hij eigenlijk is.

Julia: Julia is een eenzame maar sterke vrouw. Ze is op zoek naar een man die haar zou kunnen bevredigen. Ze heeft last van haar verleden, dat kun je merken aan de gesprekken met haar overleden broer. Ze is ontevreden over haar lichaam en laat zichzelf ombouwen. Van haar gezin kan ze niet meer genieten, ze ergert zich dood.

Romeo: Romeo is een slimme en charmante man. Hij is in te huren als escort. Julia lijkt even wat voor hem te betekenen als hij haar helpt met haar problemen. Uiteindelijk blijkt dat het sprookje ten einde komt.

Jimmy: Jimmy is de overleden broer van Julia, hij heeft een sterke persoonlijkheid en geniet van het leven zoals het is. Uiteindelijk merkt hij dat zijn einde eraan komt en laat Julia hem helpen met de verlossing.

Paul: Paul is de man van Julia, hij is een gedisciplineerde man en een control freak. Hij is gek op zijn gezin en hij houd van zijn vrouw. Het enige mankement is dat hij een micro-penis heeft en zijn vrouw niet kan bevredigen. Hij is de huisvader.

De tijd waarin het zich afspeelt is vrij recent, rond 2010 vermoed ik. Het verhaal wordt chronologisch verteld alleen zijn er wel stukjes met flashbacks over hoe Jimmy er in zijn bed dood bij ligt. In het verhaal zijn er ook flashbacks over stukjes in het verleden maar dat zijn kleine stukjes.

Het verhaal speelt zich af op twee verschillende plaatsen. In Nederland speelt het zich af in Amsterdam waar Julia leeft met haar gezin. Als Julia vertrekt speelt het verhaal zich af in Algarve, Portugal en hier speelt zich ook het grootste deel af.

De stijl waarin het geschreven is vind ik erg fijn. Het is totaal niet moeilijk te volgen en het is daardoor ook prettig om te lezen. Het liefst zou je het in één keer uit lezen, maar in twee keer is ook goed.

Het genre van het boek is een roman.

Ik ben ervan overtuigd dat ik het toch een heel leuk boek vind, ik begon er met weinig zin aan en werd al snel overgehaald. De reis die ze aflegt is leuk en ik heb ook de film gekeken en die is gewoon echt heel goed. Ze gaat ook verschillende dingen doen op reis, zoals een villa waarin ze mag logeren en verschillende feestjes. Ik raad het iedereen aan dit boek te lezen omdat het ook laat zien dat je gewoon moet genieten van het leven.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De ontsnapping door Heleen van Royen"