De lachaanval door Tjibbe Veldkamp

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 476 woorden
  • 9 november 2006
  • 19 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.7
  • 19 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2002
Pagina's
124
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover De lachaanval
Shadow
De lachaanval door Tjibbe Veldkamp
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: De lachaanval
Schrijver: Tjibbe Veldkamp
Illustrator: Kees de boer
Uitgever: Van Goor/Prometheus
Jaar: 2005
Plaats: Amsterdam

Hoofdpersonen:
De ik (hij heeft geen naam in het verhaal) & Auke. Allebei houden ze van grappen maken. En ze vinden elkaar wel aardig.

Genre:
Het is een grappig boek want ze maken grappen en er gebeuren grappige dingen in.

Tijd:
Het verhaal speelt in het nu, dat kan je zien aan de gebeurtenissen op school.

Uitleg van de titel:
De titel past goed bij het verhaal want ze proberen kinderen te laten lachen dus het is een soort aanval om mensen te laten lachen. De lachaanval.


Schrijver:
Tjibbe werd in 1962 op 19 oktober geboren in Groningen. Hij ging studeren voor wetenschapper. Iemand gaf hem een schrift en zei dat hij kinderboeken moest gaan schrijven. Hij deed het niet. Twee jaar later ging hij het toch proberen. Met het verhaal ‘een ober van niks’ deed hij mee aan een wedstrijd. Hij wint en de prijs is dat het verhaal wordt uitgegeven als prentenboek met illustraties van Philip Hopman. Ook gaat hij werken voor Disney en schreef hij verhalen in de Donald Duck. Vanaf 1998 schrijft hij echte kinderboeken.

Korte samenvatting:
De ongeveer 15-jarige hoofdpersoon en zijn nieuwe vriend Auke specialiseren zich in het maken van grappen op hun school. Al snel is het doel van de ik-persoon het mooiste meisje uit de klas, Sybille, aan het lachen te maken. Dit wordt een soort van wedstrijd tussen Auke en de Ik, wie haar het eerst aan het lachen krijgt die wint. Samen richten ze het Wereld Struikelkapstok Genootschap op. Dat is een groepje waar alleen zij tweeën in zitten die probeert om zoveel mogelijk grappen te maken.

Begin van het verhaal:
De ik staat in De kring, dat is de naam van het groepje waar hij mee optrekt. Dan komt Auke opeens naar De kring toe, hij tikt op de ik zijn arm en vraagt: ‘rondje?’. Hij besluit het te doen en ze rennen een rondje om de school. Ze komen er achter dat ze het allebei leuk vinden om grappen te maken. Samen richten ze dan het Wereld Struikelkapstok Genootschap op

Einde van het verhaal:
De ik komt er op een dag achter dat Auke verliefd is op Sybille. Hij denkt dat Auke hem heeft laten zitten en hij gaat niet meer met Auke om. Wel ontmoet hij Nikki, een meisje. Hij is ook een vrouw tegen gekomen, Pip. Pip heeft met graffiti op een brug boven het spoor ‘Stop met lijden!’ geschreven. ’s Avonds denkt de ik dat Pip een einde aan haar leven wil maken. Dat is niet zo en het loopt goed af.


Plaatsen waar het verhaal zich afspeelt:
Het verhaal speelt zich vooral in en om hun middelbare school af. Soms gaat de ik ook naar andere delen van de stad, bijvoorbeeld naar het huis van Pip.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De lachaanval door Tjibbe Veldkamp"