Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De lachaanval door Tjibbe Veldkamp

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover De lachaanval
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 476 woorden
  • 9 november 2006
  • 19 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
19 keer beoordeeld

Boekcover De lachaanval
Shadow
De lachaanval door Tjibbe Veldkamp
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: De lachaanval
Schrijver: Tjibbe Veldkamp
Illustrator: Kees de boer
Uitgever: Van Goor/Prometheus
Jaar: 2005
Plaats: Amsterdam Hoofdpersonen: De ik (hij heeft geen naam in het verhaal) & Auke. Allebei houden ze van grappen maken. En ze vinden elkaar wel aardig. Genre: Het is een grappig boek want ze maken grappen en er gebeuren grappige dingen in. Tijd: Het verhaal speelt in het nu, dat kan je zien aan de gebeurtenissen op school. Uitleg van de titel: De titel past goed bij het verhaal want ze proberen kinderen te laten lachen dus het is een soort aanval om mensen te laten lachen. De lachaanval.
Schrijver: Tjibbe werd in 1962 op 19 oktober geboren in Groningen. Hij ging studeren voor wetenschapper. Iemand gaf hem een schrift en zei dat hij kinderboeken moest gaan schrijven. Hij deed het niet. Twee jaar later ging hij het toch proberen. Met het verhaal ‘een ober van niks’ deed hij mee aan een wedstrijd. Hij wint en de prijs is dat het verhaal wordt uitgegeven als prentenboek met illustraties van Philip Hopman. Ook gaat hij werken voor Disney en schreef hij verhalen in de Donald Duck. Vanaf 1998 schrijft hij echte kinderboeken. Korte samenvatting: De ongeveer 15-jarige hoofdpersoon en zijn nieuwe vriend Auke specialiseren zich in het maken van grappen op hun school. Al snel is het doel van de ik-persoon het mooiste meisje uit de klas, Sybille, aan het lachen te maken. Dit wordt een soort van wedstrijd tussen Auke en de Ik, wie haar het eerst aan het lachen krijgt die wint. Samen richten ze het Wereld Struikelkapstok Genootschap op. Dat is een groepje waar alleen zij tweeën in zitten die probeert om zoveel mogelijk grappen te maken. Begin van het verhaal: De ik staat in De kring, dat is de naam van het groepje waar hij mee optrekt. Dan komt Auke opeens naar De kring toe, hij tikt op de ik zijn arm en vraagt: ‘rondje?’. Hij besluit het te doen en ze rennen een rondje om de school. Ze komen er achter dat ze het allebei leuk vinden om grappen te maken. Samen richten ze dan het Wereld Struikelkapstok Genootschap op Einde van het verhaal: De ik komt er op een dag achter dat Auke verliefd is op Sybille. Hij denkt dat Auke hem heeft laten zitten en hij gaat niet meer met Auke om. Wel ontmoet hij Nikki, een meisje. Hij is ook een vrouw tegen gekomen, Pip. Pip heeft met graffiti op een brug boven het spoor ‘Stop met lijden!’ geschreven. ’s Avonds denkt de ik dat Pip een einde aan haar leven wil maken. Dat is niet zo en het loopt goed af. Plaatsen waar het verhaal zich afspeelt: Het verhaal speelt zich vooral in en om hun middelbare school af. Soms gaat de ik ook naar andere delen van de stad, bijvoorbeeld naar het huis van Pip.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De lachaanval door Tjibbe Veldkamp"