De kinderen Joesoepof door Simone Schell

Beoordeling 2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo/havo | 314 woorden
  • 3 augustus 2006
  • 1 keer beoordeeld
  • Cijfer 2
  • 1 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1996
Pagina's
144
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover De kinderen Joesoepof
Shadow
De kinderen Joesoepof door Simone Schell
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Dit verhaal gaat over Bhins en Catharina.
Dit zijn twee kinderen en eigenlijk zijn ze familie van elkaar want ze hebben dezelfde vader maar een andere moeder.
Bhins leeft in de sloppenwijken omdat baker Toes dacht dat hij dood was, maar haar dove broertje Vladimir (of Vladi) zag ineens dat hij leefde. Bhins werd naar de buren gebracht maar is daar later weg gehaald door baker Toes omdat de opvoeding slecht was. Bhins is toen naar vladi gebracht en die ging hem opvoeden. Bhins is eigenlijk de zoon van prins en prinses Joesoepof.
Catharina wordt geboren in dezelfde nacht als Bhins maar zij is de dochter van de jonge meid (Milena) die in het kasteel werkt en van de prins.

Omdat baker Toes dacht dat Bhins dood was heeft zij Catharina aan de prinses gegeven die haar opvoedde als haar eigen dochter omdat ze het niet wist. Later sterft de moeder.

Baker Toes doet elke keer als ze naar Bhins gaat de groeten van prinses Catharina en als ze naar Catharina gaat doet ze de groeten van Bhins. Ze willen elkaar zien maar dat mag niet van baker Toes, ze is bang dat het geheim uitkomt.
Miss Moly haar gouvernante merkt iets en schrijft naar tante Paf (de groothertogin).
Tante paf zegt dat Catharina de jonge wel mag zien.
Baker Toes verzint dat Bhins een prins is die prins Popof heet. Hij mag op bezoek komen. Miss Moly schrijft weer naar Tante paf om te zeggen dat hij wel erg ongemanierd is. Baker Toes wordt ziek ze weet niet wat ze moet doen, maar Prins Popof (Bhins)mag nog wel komen.
Dan ineens komt alles uit. De prins gaat naar het kasteel terug. hij herkent prins popof als zijn zoon en neemt hem in huis. Pappa vladi neemt hij ook in huis en hij wordt weer beter en Baker Toes word ook weer beter.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De kinderen Joesoepof door Simone Schell"