De katten van Kruisem door Marc De Bel

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover De katten van Kruisem
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas aso | 277 woorden
  • 19 april 2012
  • 46 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
46 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1995
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover De katten van Kruisem
Shadow
De katten van Kruisem door Marc De Bel
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Mijn boekbespreking gaat over “De Katten Van Kruisem”. Het is geschreven door Marc De bel en de illustraties zijn getekend door Jan Bosschaert. Het boek werd in 1997 gedrukt. Het verhaal gaat over Joppe, een jongen van 12 jaar oud. Hij speel voetbal bij V.C.E. Kruisem, samen met zijn beste vrienden. Hij droomt ervan om topscorer te worden, net als opa.

Buiten voetbal denkt Joppe ook aan andere dingen zoals Lana. Lana is de zus van Sander, zijn beste vriend. Je kan ze meestal vinden in haar “droombus” en toch mist ze nooit een wedstrijd. Joppe is smoorverliefd op haar! Hij denkt ook vaak aan zijn vrienden, want nu hij naar het middelbaar gaat ziet hij Daan niet meer op school. Maar Joppe is niet altijd een braaf jongetje, hij doet ook veel kattenkwaad. Samen met opa (die vroeger de Kat van Kruisem genoemd werd) hadden ze eens een heel grappige streek uitgehaald. In een zwart kattenpak hadden opa en Joppe de tuin van Teutens (de vishandelaar) helemaal overhoop gehaald, omdat die op oma’s kat had geschoten. Tussen de troep van vuilnisbakken hadden ze in grote letters “groetjes van de Katten van Kruisem” op de grond geschreven. Toen dat Teutens buiten kwam, konden ze zichzelf net op tijd verstoppen.

Door al dat kattenkwaad krijgt hij wel veel problemen. Met zijn zus Anneleen, ook met een wielrenner en met Bram. Daardoor beland hij in hevige strijden en gevechten. Door twee grote tieners hing hij bijna boven een W.C.pot.Toch geraakt Joppe zonder blutsen en builen in de voetbalfinale! En hoe dat afloopt moet je zelf maar eens lezen!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.