ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis

A. Boekgegevens
Auteur: Dimitri Verhulst
Titel: De helaasheid der dingen
Uitgave (uitgeverij, plaats, jaar, druk/oplage): Uitgeverij Contact , 2006 , 3e druk
Aantal bladzijden: 206
Geboorte- en (eventueel) sterfdatum auteur: 02/10/'72 te Aalst
Andere bekende werken: “Assevrijdag”, “Godverdomse dagen op een godverdomse bol”

B. Bespreking
1. Geef een samenvatting van het verhaal in 15 regels. Schrijf de flaptekst niet over!
Dimitri Verhulst schrijft in dit boek een soort van biografie van zichzelf , hij groeit namelijk op in Reetveerdegem met zijn vader, grootmoeder en 3 ooms. Hij vertelt over zijn jeugd en hoe zijn vader elke avond iets te diep in het glas keek. Hoe zijn ooms hun dag wisten te vullen met een ochtendsigaret , kratten bier en seks. Hij vertelt ons ook dat hij slecht was op school en dat er in dat huis eigenlijk niet te leven was. We krijgen te maken met deurwaarders, jeugdinstellingen , afkickcentra, De Ronde van Frankrijk in drankvorm en andere vunzige avondpretjes.

Zijn vader blijkt de goede kant op te gaan en Dimitri probeert iets van zijn leven te maken maar wanneer vader weer bij zijn “goede” broers terecht komt alles misloopt. Wanneer we aan het einde van het boek beginnen  , krijgen we een tijdssprong van ongeveer 20 jaar , inmiddels is zijn vader al overleden , ontmoet hij terug een jeugdvriend en wordt de familie herenigd wanneer ze alle dronkaardsliederen willen verzamelen. Uiteindelijk eindigen we met Dimitri die een zoontje heeft , maar dat helemaal niet gewild was, een grootmoeder die haar afscheid neemt van Dimitri en een laatste blik op hoe “slecht” zijn jeugd dan al niet was.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.