Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De geschiedenis van mijn kaalheid door Marek van der Jagt

Beoordeling 2.4
Foto van een scholier
Boekcover De geschiedenis van mijn kaalheid
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 397 woorden
  • 25 juli 2007
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 2.4
6 keer beoordeeld

Boekcover De geschiedenis van mijn kaalheid
Shadow
De geschiedenis van mijn kaalheid door Marek van der Jagt
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel van het boek: De geschiedenis van mijn kaalheid Schrijver: Arnon Grunberg, maar hij bracht het boek uit onder zijn pseudoniem, Marek van der Jagt Uitgeverij: De Geus Plaats, Jaar: Breda, 2000 De Inhoud • Het verhaal is niet chronologisch verteld. Het verhaal wordt beschreven in flashbacks. De flashbacks beschrijven gebeurtenissen van Marek’s zesde jaar tot zijn eenentwintigste. Voorbeeld van de verledentijd (flashbacks). “Ja, zo was het. Mama lachte en ik duwde. Misschien tilde ik haar wel op, als een ballet danser, terwijl mama lachte, ze lachte allen en iedereen uit. De God van de Wraak bescheurde zich. Mijn mama stond boven het leven en de levenden, alleen een kort moment vlakbij de Brecherspitz lukte haar dat niet. Of misschien stond ze zelf nog boven de levenden toen ik haar duwde? Misschien lachte ze omdat ze wist wat ging komen, misschien wilde ze dat ik duwde, hoopte dat ik zou duwen, maar van dat laatste wil professor Hirschfelt niets weten.” • Het verhaal wordt verteld vanuit het ik-perspectief. Een voorbeeld is: “Voor de deur van het damestoilet begon ik weer te aarzelen. Ik keek om mij heen , zag niemand, voelde mij toch belachelijk en bezwaard en ging het herentoilet in, waar ik mijn handen waste. Er stond een man te plassen en ik wilde niet de indruk wekken voor niets het toilet te zijn binnengelopen. Het idee dat er altijd naar je wordt gekeken, ook op het toilet, was onlosmakelijk met mijn opvoeding verbonden.” • Liegen: Marek heeft na de dood van zijn moeder een grote leugen, officieel is zijn moeder uitgegleden, maar Marek heeft haar van de berg afgeduwd en hij is ook de enige die weet wat er is gebeurd. • Liefde: Marek is op zoek naar amour fou, wat de sleutel zou moeten zijn naar de liefde. Hij wil niet zo’n huwelijk als zijn ouders, zijn moeder heeft niet genoeg aan haar man en zoekt haar liefde bij haar vele minnaars. De liefde is geen bijzonder thema, maar de schrijver maakt het bijzonder, door de liefde te verbinden met de Amour fou van Marek van der Jagt • Obsessie: Eerst wordt de amour fou een obsessie voor Marek. Maar warneer hij erachter komt dat zijn penis vergeleken met de andere wel héél klein is. Van amour fou word zijn kleine penis een obsessie want hij kan er niet mee leven en is wanhopig opzoek naar plastisch chirurgie.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De geschiedenis van mijn kaalheid door Marek van der Jagt"