Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De gele scooter door Elle van den Bogaart

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
Boekcover De gele scooter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 397 woorden
  • 6 maart 2009
  • 21 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
21 keer beoordeeld

Boekcover De gele scooter
Shadow

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En zeker op het meisje dat opeens vlak voor hem op de weg gaat fietsen.

Wies schrikt zich rot als ze bijna wordt aangereden door een jongen op een scooter. Ze had hem totaal niet aan horen k…

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En …

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En zeker op het meisje dat opeens vlak voor hem op de weg gaat fietsen.

Wies schrikt zich rot als ze bijna wordt aangereden door een jongen op een scooter. Ze had hem totaal niet aan horen komen. Wanneer hij haar uit begint te schelden, scheldt ze terug. Maar dan pakt de jongen een mes.

Isis fietst in haar eentje over de lange Wessellaan. In de berm ziet ze een gele scooter staan. Als ze vanuit de struiken een meisje hoort gillen, beseft ze dat er iets helemaal mis is. Wat moet ze doen?

Op een regenachtige middag in oktober kruisen de paden van Wies, Isis en Spike elkaar. Vanaf die dag is niets meer hetzelfde.

De gele scooter door Elle van den Bogaart
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Als wies na school les naar huis fietst hoort ze een scooter achter haar hij haalt haar in en ze valt bijna. De jongen op de scooter wordt boos en sleurt haar de bosjes in, de jongen verkracht haar daarna. Als Isis die zelfde weg doorfietst hoort ze een meisje gillen: Nee AU dat Doet pijn ga van me af.
Isis schreeuwt een keer hard klootzak en fietst snel door.
Ze hoort een scooter achter zich aan komen. Dan voelt ze een hand op haar schouder.
Hij bedreigt Isis ; je houd je mond of ik doe het zelfde bij jou!

Ze fietst zo snel mogelijk naar huis.
Spike heeft iets goed fouts gedaan dat realiseert hij zich maar al te goed. Wies voelt zich vies en gebruikt.
ze wil opstaan maar als ze even staat zakt ze weer in en valt op haar knieën.
De volgende dag moet ze naar de dokter voor haar voet, en naar het politie bureau om aangifte te doen.
Isis doet ook aangifte. Ze moet steeds maar denken aan wat er met dat meisje was gebeurd als zij haar geholpen had, misschien had hij haar dan wel helemaal niet verkracht!
Isis weet ook zeker dat ze de jongen ergens van kent.
Dan schiet het haar te binnen het was de Pizzabezorger!
Als ze in de stad loopt met haar moeder moet ze meteen naar huis om de politie van te bellen dat kan niet even wachten volgens haar.
taan.
Met Wies gaat het al beter. Kay is een goede vriend van haar en steunt haar goed en bij hem kan ze heel goed haar verhaal kwijt.
Als Isis de politie heeft gebeld en verteld waar ze de jongen van kent moet ze even op het bureau komen.
Ze bespreken het plan en de politie belt meteen Wies om te vragen hoe het met haar gaat en dat ze weten waar de jongen werkt en dat ze actie gaan ondernemen.
Isis word opgehaald door de politie omdat ze de dader gaan pakken bij zijn werk. Isis moet namelijk kijken of het de jongen is die haar bedreigd heeft. Als Spike bij de pizzeria is kijkt Isis goed en dan ziet ze het ja, dat is hem ja dat is hem ik herken hem helemaal!

Wies en Isis komen elkaar nog een keer tegen op een feest en ze worden hele goede vriendinnen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De gele scooter door Elle van den Bogaart"