Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De gele scooter door Elle van den Bogaart

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover De gele scooter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 352 woorden
  • 23 augustus 2007
  • 65 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
65 keer beoordeeld

Boekcover De gele scooter
Shadow

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En zeker op het meisje dat opeens vlak voor hem op de weg gaat fietsen.

Wies schrikt zich rot als ze bijna wordt aangereden door een jongen op een scooter. Ze had hem totaal niet aan horen k…

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En …

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En zeker op het meisje dat opeens vlak voor hem op de weg gaat fietsen.

Wies schrikt zich rot als ze bijna wordt aangereden door een jongen op een scooter. Ze had hem totaal niet aan horen komen. Wanneer hij haar uit begint te schelden, scheldt ze terug. Maar dan pakt de jongen een mes.

Isis fietst in haar eentje over de lange Wessellaan. In de berm ziet ze een gele scooter staan. Als ze vanuit de struiken een meisje hoort gillen, beseft ze dat er iets helemaal mis is. Wat moet ze doen?

Op een regenachtige middag in oktober kruisen de paden van Wies, Isis en Spike elkaar. Vanaf die dag is niets meer hetzelfde.

De gele scooter door Elle van den Bogaart
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A. Korte beschrijving van de inhoud. Het boek is geschreven door Elle van den Bogaart. Het boek heeft 143 blz. Uitgever is ‘Van Holkema & Warendorf’. Plaats van het 1e uitgave is in Houten en het jaar van de 1e uitgave was 2003. Het soort genre van het boek is een roman, maar toch door verkrachting een problemen boek of iets dergelijks. Het verhaal is vanuit 3 personen geschreven: Wies, Isis & Spike. Zij vertellen om de beurt een hoofdstuk over hun eigen gevoelens en hun eigen gebeurtenissen. Als Isis vanuit haar tennisles naar huis fietst, hoort ze opeens vanuit de bossen aan de andere kant van de weg, gegil en ‘help’ van een meisje. Als ze om kijkt ziet ze daar een gele scooter voor de bossen staan. Isis roept ineens ‘klootzak’ en rijd hard door. Als op een geven moment ineens de jongen achter haar aan komt gaat ze zo hard fietsen als ze kan. Ineens pakt de jongen haar vast op haar schouder en zegt: ‘je houdt je bek of anders doe ik hetzelfde bij jou. Als Isis thuis komt, is er niemand in het huis, ze is bang, wat moet ze nu doen? Isis wist zeker dat ze die jongen ergens van kenden ze had hem eerder gezien dat wist ze zeker. Spike is pist en zit dik in de shit. Waarom was dat kind nog niet gewoon doorgereden? Wies is naar huis gebracht door een auto die langs kwam. De politie wordt gebeld en Wies moet worden onderzocht. Als haar vriendinnen langs komt, heeft ze daar een kaartje van Kay, de jongen die ze eigenlijk toch wel vind. Ze spreekt er mee af, en vinden elkaar erg leuk. Met hem heeft ze over haar verkrachting gepraat en voelt zich fijn bij hem. Isis heeft ook contact met de politie en moet ook vragen beantwoorden. Als ze samen met haar moeder in de supermarkt loopt schiet het ineens haar te binnen. DE PIZZABEZORGER! Spike zo heet de jongen, wordt opgepakt en naar het politiebureau gebracht. Wies en Isis ontmoeten elkaar nog op een feest, en zijn blij dat ze elkaar eindelijk is zien.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De gele scooter door Elle van den Bogaart"