De gele scooter door Elle van den Bogaart

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • vmbo | 395 woorden
  • 11 augustus 2006
  • 53 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.1
  • 53 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
143
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Jonge Jury (2005 Genomineerd) , Debuutprijs Jonge Jury (2005 Winnaar)

Boekcover De gele scooter
Shadow

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En zeker op het meisje dat opeens vlak voor hem op de weg gaat fietsen.

Wies schrikt zich rot als ze bijna wordt aangereden door een jongen op een scooter. Ze had hem totaal niet aan horen k…

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En …

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En zeker op het meisje dat opeens vlak voor hem op de weg gaat fietsen.

Wies schrikt zich rot als ze bijna wordt aangereden door een jongen op een scooter. Ze had hem totaal niet aan horen komen. Wanneer hij haar uit begint te schelden, scheldt ze terug. Maar dan pakt de jongen een mes.

Isis fietst in haar eentje over de lange Wessellaan. In de berm ziet ze een gele scooter staan. Als ze vanuit de struiken een meisje hoort gillen, beseft ze dat er iets helemaal mis is. Wat moet ze doen?

Op een regenachtige middag in oktober kruisen de paden van Wies, Isis en Spike elkaar. Vanaf die dag is niets meer hetzelfde.

De gele scooter door Elle van den Bogaart
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Titel: De gele scooter
Auteur: Elle van den Boogaart
Naam van de uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar van verschijnen: 2003

Samenvatting:
Isis rijdt terug naar huis van tennis, het regent. De eenzame Wessellaan die ze nog voor de boeg heeft, is lang en het begint al een beetje donker te worden. Ze houdt haar hoofd zo veel mogelijk naar beneden om de regen niet in haar ogen te krijgen. Ze kijkt naar links en ze ziet een gele scooter in het gras staan. Ze denkt natuurlijk weer zo`n stoere jongen die ergens staat te pissen. Ze vindt het maar raar dus ze gaat wat harder fietsen. Ze is nog geen tien meter verder, of ze hoort gegil, en meisjesstem. Nee, nee, ga weg, klootzak…au…au. Isis remt maar ze durft niet te gaan kijken. Haar hart bonkt in haar keel en haar benen trillen. Ik moet iemand waarschuwen denkt ze! Met alle kracht die ze heeft trapt ze de pedalen rond. ‘Klootzak!’ Hoort ze zichzelf keihard roepen. Ze beseft plotseling dat haar mobiel in haar sporttas zit. Maar ze is te bang om te stoppen. Ik ben zo thuis ik kan nu beter doorfietsen. De riem van haar sporttas raakt de grond. Ze steekt haar rechterhand naar achter, maar ze krijgt de riem niet te pakken. Dan draait ze zich om. Ze verstijft van schrik. De gele scooter! Niet omkijken, doorfietsen, hulp halen. Dan is er een hand die haar schouder beetpakt. Ze komt niet meer vooruit en moet haar voeten op de grond zetten om niet te vallen. Ze Ziet een paar bruine ogen, een oorbel, de gele scooter en de helm die aan het stuur hangt. Ik ken die jongen ergens van. De jongen kijkt recht in haar ogen en zegt met een trillerige stem, maar luide stem: ‘Je houdt je bek dicht, anders doe ik hetzelfde bij jou. Haar tranen rollen over haar wangen ze fietst zo hard als ze kan naar huis. Eindelijk is ze thuis, de politie wordt gebeld, en ze komen naar Isis thuis om haar te ondervragen.

Een eerste persoonlijke reactie:
Het boek maakt je nieuwsgierig, het is onbegrijpelijk, spannend, gemakkelijk, droevig, zielig, mooi, zet me aan het denken, echt, en heel leerzaam. Ik vind vaak boeken mooi die over verkrachtingen gaan of over liefde. Daarom heb ik dit boek ook uitgekozen. Was een goede keuze dus!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De gele scooter door Elle van den Bogaart"