ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

Titel: De gele scooter

Schrijver: Elle van den BoogaartSamenvatting: Wies wordt bijna aangereden, ze scheld naar de jongen die haar bijna aanreed. De jongen komt terug en bedreigt haar met een mes, en verkracht haar vervolgens. Op dat moment fietst Isis voorbij naar huis. Ze hoort een meisje schreeuwen en zie een gele scooter. Ze weet dat het niet goed kan zijn. Ze weet niet of ze weg moet fietsen ernaartoe moet gaan of de politie bellen. Haar hooft tolt er helemaal van. Ze wil heel hard wegfietsen en hulp halen en roept nog even snel: “KLOOTZAK”. De jongen heeft het gehoord en komt de bosjes uit. Isis glijdt van haar trapper af. Ze gaat weer op haar fiets en fietst heel hard weg, maar de jongen komt achter haar aan. Ze voelt een hand op haar schouder. Het is de jongen. Hij zegt met een harde stem: “Je houd je bek of ik doe hetzelfde bij jou”.

Isis fietst zo hard als ze kan naar huis. Als ze thuis is roept ze haar moeder, maar die is er niet. Wat zal ze doen?? Zal ze de politie bellen?? Waar herkende ze de jongen van??Ondertussen heeft een voorbijganger Wies gevonden en neemt haar mee. Hij brengt haar thuis en de politie wordt gebeld, en er volgen een heleboel onderzoeken.

De jongen, die Spike heet weet niet wat hij moet doen, hij zit dik in de shit. Waarom was dat kind nou niet doorgereden??

Wies woelt zich vies en gebruikt, ze voelt zich heel ongelukkig.

Maar dan komt Kay langs. Ze vindt hem eigenlijk al een tijdje leuk. Hij komt langs met het huiswerk en luistert naar haar. Isis heeft intussen ook aangifte gedaan bij de politie en ze probeert erachter te komen waar ze de jongen van kent. Dan opeens schiet het haar te binnen.

De politie zoekt contact met de eigenaar van het pizzabedrijf en maakt een plan. Spike wordt opgepakt.

Kay komt vaker bij Wies en er groeit tussen hen een band. Dan nodigt Kay Wies uit om mee te gaan naar een feest. Op dat feest is Isis ook. Ze hoort in de garderobe een jongen Wies zeggen en denkt: “Dat is ze”. Als Kay naar het toilet is stapt Isis op het meisje af. Ze ontmoeten elkaar en praten over wat er toen gebeurt was en over Spike waar ze voorlopig geen last meer van zullen hebben.Mening: Ik vind dit een heel goed boek. Het is een boek dat over dingen gaat die wij nu in deze tijd meemaken.Ik vind dat het heel goed is dat daar boeken over zijn want dat je weet hoe vaak het gebeurt en hoe de mensen zich voelen in die tijd van de onderzoeken en ook hoe de voorbijgangers het hebben meegemaakt. De slachtoffers en getuige houden er vaak trauma’s aan over.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

¿cuál es su problema
qual è il tuo problema

7 jaar geleden