De eetclub door Saskia Noort

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 300 woorden
  • 5 juni 2007
  • 21 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.2
  • 21 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
239
Geschikt voor
vmbo/havo/vwo
Punten
1 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Verfilmd als
Prijzen
Zilveren vingerafdruk (2004 Winnaar) , Gouden Strop (2004 Genomineerd) , NS Publieksprijs (2004 Genomineerd)

Boekcover De eetclub
Shadow

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette en zijn kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd. Babette wordt opgevangen door haar vriendin Karen. Karen komt tot…

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette…

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette en zijn kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd. Babette wordt opgevangen door haar vriendin Karen. Karen komt tot de ontdekking dat de vriendschappen binnen de eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als zij leken. Langzaam maar zeker wordt het voor Karen duidelijk dat bepaalde mensen belang hebben bij de dood van Evert.

De eetclub door Saskia Noort
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Eigen mening
Ik vind het een heel goed boek, niet alleen goed en vlot geschreven maar ook zeer aangenaam om te lezen.
Het is een psychologische thriller die gaat over een groep vrienden (= de Eetclub) waar verschillende problemen ontstaan. De problemen zijn heel herkenbaar, omdat ze over alledaagse onderwerpen gaan. Dit vind ik zeer leuk om te lezen, je kan er namelijk jezelf in herkennen.
Het boek lijkt op de televisieserie ‘’Desperate Housewives’’. De rijke buurt, de onderlinge vriendschap, de moorden,… net zoals in de televisieserie komen er rare en onverwachte gebeurtenissen in het boek voor, zoals: brand, overspel, moord, … Deze (soms toch wel plotselinge wendingen) maken het boek zeer spannend en zorgen ervoor dat het niet saai wordt. In het verhaal wordt de romantiek zeker niet vergeten. De romantische passages in het boek brengen de lezer even uit de verhaallijn en zorgen ervoor dat men even niet denkt aan wie het gedaan zou kunnen hebben. Dit vond ik zeer leuk in het boek, het gaf mij op bepaalde momenten een gevoel dat ik absoluut geen thriller meer aan het lezen was.
Ook vind ik dat het boek zeer goed is opgebouwd. Het verhaal is volledig uit hetzelfde perspectief geschreven ( uit de ogen van Karen Van de Made) Er komen flashbacks in voor die telkens 1 hoofdstuk lang zijn. Je komt er telkens iets te weten over het verleden van bepaalde problemen die zich in het heden afspelen. Zo kan je zelf uitzoeken wie de dader zou kunnen zijn omdat er telkens weer een tipje van de sluier wordt opgelicht.

De gebeurtenissen vind ik heel mooi verwoord, je kan je heel goed voorstellen hoe het er allemaal aan toe zou gaan.
Kortom een zeer goed boek, vlot om lezen , prachtig verwoord en met nodige afwisseling van thema’s. Een echte aanrader!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

hee bedankt! ik zocht nog net een mening! haha xxx

11 jaar geleden

Andere verslagen van "De eetclub door Saskia Noort"