De eetclub door Saskia Noort

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo/havo | 554 woorden
  • 24 april 2007
  • 24 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.6
  • 24 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
239
Geschikt voor
vmbo/havo/vwo
Punten
1 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Verfilmd als
Prijzen
Zilveren vingerafdruk (2004 Winnaar) , Gouden Strop (2004 Genomineerd) , NS Publieksprijs (2004 Genomineerd)

Boekcover De eetclub
Shadow

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette en zijn kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd. Babette wordt opgevangen door haar vriendin Karen. Karen komt tot…

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette…

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette en zijn kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd. Babette wordt opgevangen door haar vriendin Karen. Karen komt tot de ontdekking dat de vriendschappen binnen de eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als zij leken. Langzaam maar zeker wordt het voor Karen duidelijk dat bepaalde mensen belang hebben bij de dood van Evert.

De eetclub door Saskia Noort
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
1 Waarom heb je dit boek gekozen?
Ik heb dit boek gekozen omdat ik een boek nodig had en ik er een beetje laat me kwam.

2 Bij welke soort genre hoort dit boek?
griezelverhaal/horror

3 Geef een titel verklaring.
Het boek gaat over een eetclub en in die eetclub gebeuren allemaal dingen.

4a wie waren de hoofdpersonen in dit boek?
De hoofdpersoon in het boek is Karen van de Made. Ze is een ongeveer 35 jaar en woont in een dorp vlakbij Amsterdam. Ze is moeder van 2 kinderen.
In het begin van het boek is ze erg gelukkig maar na de dood van evert verandert alles.


4b wat is de onderlinge relatie tussen de hoofdpersonen.
Karen is de vrouw van Michel en ze hebben 2 kinderen. Evert is de man van Babette, Evert overlijdt later in het boek.
Michel, Babette, Evert, Patricia, Simon, Angela, Kees, Ivo en Hanneke zitten allemaal bij de eetclub, ze kennen elkaar allemaal via de mannen die allemaal afhankelijk zijn van Simon.

5 welke verhaalpersoon vond je het sympathiekst?
Ik vond karen het sympathiekst omdat met haar wel leuke dingen gebeuren, in het begin is ze gelukkig maar langzamer hand en na de dood van Evert wordt dat steeds minder.

6 in welke tijd speelt het verhaal zich af?
deze tijd.

7 op welke plaats speelt het verhaal zich af.
Het verhaal speelt zich in de stad Amsterdam.

8 Is de plaats waar het verhaal zich afspeelt belangrijk?
Ik denk van wel omdat ze zo dan de vriendengroep (eetclub) konden maken.

9 is de wereld die in het boek schetst makkelijk voor te stellen?
Ja, Want wij zitten zelf ook bij een eetclub alleen is de onderlinge relatie van die eetclub minder voor te stellen.


10 Welke passage in het boek heeft je het meest aangesproken?
Er was niet echt een passage in het boek die me aansprak, ik vond het hele boek wel leuk en kon bij dit boek niet zeggen dat er 1 passage het leukst was.

11 Welke bedoeling denk je dat de schrijver met het boek heeft?
Ik denk dat ze gewoon mensen een plezier wil doen met die boek om het lekker te lezen. En niet speciaal met een bedoeling.

12 Schrijf een recensie over het boek.
Het verhaal gaat over Karen, ze komt samen met haar man Michel en hun twee dochters in het dorp Bergen wonen. Ze zijn het leven in de grote stad zat maar de voornaamste reden is dat ze hun kinderen er niet willen laten opgroeien. Het eerste jaar komen er nog geregeld vrienden uit Amsterdam om ze op te zoeken maar Karen krijgt steeds meer de drang nieuwe vriendinnen hier in hun nieuwe leefomgeving te leren kennen. Op een gegeven moment komt ze in contact met een aantal vrouwen. Als blijkt dat ze het wel met elkaar kunnen vinden richten ze een clubje op, De Eetclub. Alles is gezellig totdat er brand komt bij Evert en Babette. Karen en Michel worden midden in de nacht opgebeld en iedereen is in rep en roer. Babette en de kinderen worden uit het brandende huis gered maar voor Evert was het te laat. Ze denken dat Evert zelfmoord heeft gepleegd, want hij was in die tijd psychisch niet helemaal in orde. De groep steunt elkaar in deze moeilijke tijd maar langzamerhand komt Karen erachter dat er iets aan de hand is in De Eetclub.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De eetclub door Saskia Noort"