De dagen van de bluegrassliefde door Edward van de Vendel

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
Boekcover De dagen van de bluegrassliefde
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 624 woorden
  • 30 maart 2016
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
5 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1999
Pagina's
88
Geschikt voor
onderbouw vmbo/havo/vwo
Punten
3 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Gouden Zoen (2000 Winnaar)

Boekcover De dagen van de bluegrassliefde
Shadow
Tycho is achttien en na zijn eindexamen gaat hij voor het eerst alleen op reis: hij wordt junior assistant in een Amerikaans kinderkamp. Daar sluit hij meteen vriendschap met de Noor Oliver, even oud als Tycho en voetballer. Het wordt een zinderende zomer, die hun leven voor altijd verandert.
Tycho is achttien en na zijn eindexamen gaat hij voor het eerst alleen op reis: hij wordt junior assistant in een Amerikaans kinderkamp. Daar sluit hij meteen vriendschap met de No…
Tycho is achttien en na zijn eindexamen gaat hij voor het eerst alleen op reis: hij wordt junior assistant in een Amerikaans kinderkamp. Daar sluit hij meteen vriendschap met de Noor Oliver, even oud als Tycho en voetballer. Het wordt een zinderende zomer, die hun leven voor altijd verandert.
De dagen van de bluegrassliefde door Edward van de Vendel
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Kevin Marissen

3KTCD

7 Linden

1. Edward van de Vendel.

2. De dagen van de Bluegrassliefde.

3. Amsterdam jaar van uitgave is 1999.

4. 1999.

5. Roman omdat Tycho en Oliver verliefd worden en ze maken romantische dingen mee.

6. A : Tycho.

    B : Blond met stekels.

    C : In het begin is hij onzeker omdat hij niet weet wat hij moet en hij kan moeilijk met jongens omgaan hij gaat met meiden om zijn vriendin was Nina. Later word hij sterker want hij vind Oliver dan word hij harder in bepaalde dingen.

B : Het is een jongen met blond haar met stekels

C : Tycho is onzeker hij kan niet omgaan met mannen

A : Oliver.

B : Bruin haar en krullen.

C : Hij is bang dat mensen hem niet accepteren omdat hij om mannen valt.

B : Het is een jongen met Bruin haar en krullen

C : Oliver is bang dat mensen hem niet accepteren zoals die is

7. 1 Nina zij is een vriendin van Tycho waar hij voor dat hij met Oliver had mee om ging.

    2 Sherylen zij word verliefd op Oliver.

    3 John hij is kampleider.

8. Het speelt zich in deze tijd af omdat het nu kan gebeuren of later.

9. Eerst in Nederland. Daarna naar een kamp in Amerika en daarna naar Noorwegen

10. De sfeer van het boek wisselt af de ene keer is het angstig want dan weet Tycho weer onzeker over wat die moet doen de andere keer is de sfeer goed als Tycho bij Oliver is want hij voelt zich bij Oliver veilig.

11. Het is een tijdsduur want het speelt zich aan een stuk door.

12. B want Tycho gaat eerst naar de meiden omdat hij bang is voor volwassen mannen maar later bloeit er wat tussen Tycho en Oliver die krijgen dan samen verkering.

13.     Ze gingen op kamp en ze hadden feest de band treed op en het liedje heette The Bluegrassliefde

14. In Nederland heeft Tycho een vriendin die Nina heet. Tycho durft niet met mannen om te gaan. Tycho besluit naar een kamp in Amerika te gaan. Tycho gaat werken bij een kamp. Hij heeft als taak junior assistent. Tycho ontmoet Oliver op het vliegveld. Oliver is ook junior assistent in Amerika. Ze werken bij The Little World. Het is een internationaal kinderkamp. Op een gegeven moment ziet Tycho Oliver onder de douche en Tycho word verliefd op Oliver. Later moeten ze zich uitkleden want ze moeten naar bed ze lopen naar mekaar toe en geven elkaar een kus. Op kamp is er een feest daar gaan ze dansen met elkaar. Ze krijgen gezeur met kampleider John. Omdat ze te opvallend homoseksueel zijn volgens hem. Dus gaan ze buiten slapen. Ze worden wakker gemaakt door politie. Kampleider John had het gehoord en stuurde Tycho en Oliver naar huis, want als je aanraking met de politie krijgt moet je het kamp verlaten. Ze gaan naar Govjik in Noorwegen naar het huis van Oliver. Oliver zegt tegen Tycho heeft een voetbaltoernooi Norway Cup Oslo, maar Tycho kan niet mee. Tycho besluit hem achterna te reizen. Tycho geeft Oliver een kus waar het voetbalteam bijstaat. Oliver spuugt in het gezicht van Tycho om aan zijn teamgenoten te laten zien dat hij geen homo is. Daarom besluit Tycho afscheid te nemen van Oliver. Hij beseft dat niemand mag weten dat Oliver homo is. Ze gaan naar het vliegveld en daar nemen ze afscheid van mekaar.

15. Ik vind het wel een leuk boek want het is best wel een echt verhaal wat ook echt kan gebeuren en je zit in het verhaal

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De dagen van de bluegrassliefde door Edward van de Vendel"