De cocon door Guy Didelez

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 272 woorden
  • 10 augustus 2006
  • 56 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.1
  • 56 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2001
Pagina's
109
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover De cocon
Shadow
De cocon door Guy Didelez
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: De cocon
Auteur: Guy Didelez
Aantal bladzijden: 109 bladzijden

Samenvatting:
Het hoofdpersonage is Sarah, een jong meisje nog. Ze is opgegroeid in een beschermend gezin. Sinds ze haar vingers kwijt is door tussen een snijmachine te zitten, is haar moeder overbezorgd. Haar vader voelt zich verantwoordelijk omdat hij toen het gebeurde bij haar was. Maar Sarah weet heel goed dat het zijn fout niet is. Sarah komt goed overeen met haar vader. Hij begrijpt haar tenminste. Dit wordt doorheen het hele verhaal duidelijk. Hij voert haar naar haar eerste fuif, waar ze een jongen leert kennen die haar zo onmiddellijk kust. Sarah is helemaal in de wolken. Spijtig genoeg is haar moeder dat niet. Zij doet alles om Sarah van die jongen weg te houden.

Eigen mening:
Ik vond het een heel spannend en een mooi boek over loslaten. Sarah komt los van haar ouders. Het is ook een mooi verhaal over de liefde, hoe verwarrend die soms kan zijn.


De kaft van het boek is ook symbolisch, Sarah zit met haar hoofd in een potje, waarvan het deksel dicht is, dit symboliseert dat Sarah gevangen zit in het potje. Ze wordt er beschermd, en tegelijkertijd kan ze niet weg. Gelukkig lukt het haar om het potje open te breken.

Dit boek is uiterst geschikt voor mensen die niet weten hoe het is om mensen met een handicap te behandelen. Het laat je zien, dat ongewoon doen tegen die mensen, het alleen nog maar moeilijker maakt. Doe gewoon tegen mensen met een handicap en je zal zien dat ze met dezelfde gevoelens als jij kunnen worstelen: verliefdheid, zin voor avontuur en moed.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De cocon door Guy Didelez"