Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De Cock en de moord in extase door A.C. Baantjer

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
Boekcover De Cock en de moord in extase
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 469 woorden
  • 15 april 2008
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
4 keer beoordeeld

Boekcover De Cock en de moord in extase
Shadow
De Cock en de moord in extase door A.C. Baantjer
Shadow
Titel van het boek: De Cock en de moord in extase
Naam van de auteur: Albert Cornelis ‘Appie’ Baantjer

De hoofdpersoon is: Rechercheur Jurriaan de Cock
Ander belangrijke personen zijn: Dick Vledder, Monique van het Veer,
Peter van der Duin en Richard van Slooten.
Beschrijf van de belangrijkste personen het karakter: De Cock komt aardig over. Hij is niet fel. Hij neemt altijd alle tijd om dingen goed uit te zoeken en bij het uitzoeken gelooft hij niet zo gauw wat andere mensen hem zeggen.

In welke tijd speelt het boek zich af? Rond de jaar 1980.

Hoe lang is de periode waarover wordt verteld? Ik dacht ongeveer 5 weken.

Waar speelt het boek zich af? In Amsterdam.

Wat is jouw mening over het boek? Ik vond het een heel leuk en spannend boek om te lezen, omdat het een meeslepend boek is waar je helemaal in opgaat als je het leest.
Zou je anderen dit boek willen aanraden? Waarom? Het is een heel spannend boek en je wilt steeds doorlezen, omdat een hoofdstuk heel spannend eindigt, bijvoorbeeld als er weer iemand wordt vermoord. Dan staat in het volgende hoofdstuk wat er precies gebeurt.
Mijn beoordeling: 9

Hoe begint het verhaal? Het boek begint als er een overval wordt gepleegd op het geldtransport op de Geldersekade, vlakbij de Nieuwe Markt in Amsterdam. De wagen wordt klemgereden door twee overvallers in een auto en er wordt drie miljoen gulden meegenomen.

Korte samenvatting:
Het verhaal begint met een overval op een geldtransportwagen, waarbij 3 miljoen gulden wordt gestolen. Een van de chauffeurs wordt vermoord, waarvan later blijkt dat hij expres van de route is afgereden en dus ook bij de overvallers hoorde. De 2 overvallers, Peter van der Duin en Richard van Slooten rijden eerst met hun eigen auto naar een andere plaats en stappen dan over in een eerder gejatte blauwe Jaguar, waarmee ze zich razendsnel mee uit de voeten maken. Inmiddels zijn De Cock en Vledder erachter wie een van de overvallers (Richard) is. Ze begrijpen er dan ook niet veel van als ze die vermoord in een weiland vinden en een paar dagen later zijn moeder vermoord in huis vinden. Eerst denken ze dat de andere overvaller Peter Shot (een junkie, Shot is zijn bijnaam) is, maar als ze hem vermoord vinden, en aan zijn lichaamsconditie zien dat hij het nooit gedaan kan hebben weten ze dat het iemand anders was. Dan komt De Cock op een idee via zijn connecties en enkele getuigenverklaringen, en zo komen ze erachter dat het brein een mooie vrouw was die geschikte mensen zocht om het geld te jatten en toen het geld wilde delen met Peter van der Duin alleen. Deze Peter van der Duin moest dus alle mensen moest vermoorden die ervan wisten en dat deed hij, in een roes verkerend door de schoonheid van deze mooie vrouw.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De Cock en de moord in extase door A.C. Baantjer"