De band onder spanning door Dolph Dwars

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover De band onder spanning
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 797 woorden
  • 15 mei 2011
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
16 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
138
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover De band onder spanning
Shadow
De band onder spanning door Dolph Dwars
Shadow

Band Onder Spanning


Titel:

Het boek heet Band Onder Spanning, omdat het heeft te maken met een probleem waar mee een groep vrienden zit. Ze vertrouwen elkaar niet meer en dat brengt hun Band Onder Spanning.


Schrijver:

De schrijver van het boek heet Dolph Dwars.

Omslag:
Op de voorkant van het boek zie je 4 kinderen angstig kijken naar een mes wat, als je op de achtergrond kijkt, blijkbaar in een zadel is gestoken. Als je het boek voor het eerst ziet, lijkt het heel stoer en spannend. Maar als je het boek eenmaal hebt gelezen is de voorkant best wel overdreven en aanstellerig.


Onderwerp/Hoofdgedachte:

Vier kinderen van het Coencollege in Hoorn helpen de gitarist van de schoolband als hij door een meisje wordt gestalkt. Maar later blijkt dit geen meisje te zijn, maar een gevaarlijke criminele bende.

Genre:
Het genre van het boek is een schoolverhaal.


Hoofdpersonen:

Marijke: Marijke is een spontane vrolijke meid. Ze weet altijd wel een woord terug te zeggen en is oprecht en eerlijk.

Lars: Lars is een verlegen en slimme jongen. Vaak is Lars erg jaloers, maar als één van de vier vrienden een probleem heeft, komt Lars altijd wel met een oplossing.

Ilse: Ilse is ongeveer een beetje hetzelfde als Lars. Vaak is ze erg verlegen als een leraar haar iets vraagt, maar tegen Marijke durft ze echt alles te vertellen.

Rick: Rick is de stoerste en grappigste jongen van de groep. Hij komt op voor anderen als die het moeilijk hebben en is daarom erg geliefd bij zijn klasgenoten.

Ruimte:
Op het Coencollege: Het verhaal speelt zich vooral af op het Coencollege, omdat dat de school is waar Rick, Lars, Marijke en Ilse op zitten. Hier overleggen ze vaak veel dingen die te maken heeft met de stalking.

In verschillende klaslokalen: Hier hebben de vier vrienden les. De lessen zijn leuk om te lezen, omdat hier telkens nieuwe dingen worden geleerd op een grappige manier.

Bij Marijke: Een deel van het boek speelt zich af in het huis van Marijke wanneer zij daar haar verjaardag viert met haar vrienden (Lars, Rick en Ilse). Tijdens dit feest leren ze elkaar beter kennen en ze krijgen van ieder een gevoelig verhaal te horen.

Tijd:
Het verhaal speelt zich af in de 21ste eeuw.


Inhoud:

Lars, Rick, Ilse en Marijke hebben net de daders achter de moord van de leraar Frans opgelost (dit is namelijk het 2de deel van de serie). Maar in de kantine komt opeens Mark op hem afgelopen, hij is de gitarist van de schoolband en de knapste jongen van de school. Mark vraagt of Lars en Rick na school naar hem toe willen komen. Ilse en Marijke zijn helemaal enthousiast als Mark Lars en Rick om hulp vraagt. Mark merkt dat en zit te flirten met Ilse en Marijke. Waardoor Lars erg jaloers wordt op Mark en wil in eerste instantie hem niet helpen. Van Ilse moest hij afblijven!

Ondertussen hebben Marijke en Ilse Lars overgehaald om even te kijken wat Mark te vragen heeft. Lars doet het, en zo gaat hij na school met Rick naar de fietsenstalling waar Mark op hun wacht. Hij vertelt hun over een meisje wat hem constant lastig valt door hem te bellen. Mark weet dat Lars en Rick veel verstand hebben van elektronische apparatuur, omdat door hun elektronische kennis de daders van de moord op de leraar Frans werden opgepakt.

Hij vraagt Rick en Lars of ze de telefoon willen hacken en kijken van wie de telefoontjes zijn, zodat Mark weet wie hem telkens lastig valt.

Maar als de vier er later door hun hacken achter komen dat het niet zomaar over een meisje gaat, maar om een beruchte drugsdealer, blijkt het veel gevaarlijker te zijn dan dat Mark had gezegd. Mark bekent. Hij was verslaafd geraakt aan de drugs en hij kocht zoveel drugs dat hij er op een gegeven moment geen geld meer voor had. Hierdoor heeft Mark een grote schuld bij de dealer. De dealer bedreigt Mark. Hij zegt dat als Mark het geld niet betaald, hij hem dan erg pijn gaat doen.

Rick en Lars komen met een plan. Mark spreekt af met de dealer op een plaats waar de dealer de drugs verstopt. Maar de dealer weet niet dat hij dan wordt bespioneerd door de vier. Alles lijkt goed te gaan, totdat Rick vanuit opwinding zijn camera laat vallen. In eerste instantie lijkt het erop dat de dealer het niet heeft gemerkt, maar dat blijkt later van niet.

Hij gaat de vier ook bespioneren en bedreigen en er gaat zelfs bloed vloeien.
Kunnen de vier nog net op tijd een aanslag voorkomen op hun eigen school?
En komen ze er nog levend vanaf?
Als u dat allemaal wilt weten raad ik u aan het boek te lezen!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.