De antimeid door Jo Briels

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 482 woorden
  • 31 juli 2007
  • 85 keer beoordeeld
  • Cijfer 7
  • 85 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2001
Pagina's
109
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover De antimeid
Shadow
De antimeid door Jo Briels
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
1. Datum leesverslag: 22 september 2006
2. titel: de antimeid
3. auteur: Jo Briels
4. genre: drama/drugsgebruik

5. gebeurtenissen: Kitty is een meisje dat op haar veertiende begon met drugs. Ze zat in een gesloten internaat waar ze een vriendin had, Denise. Op een dag besloot Denise om weg te lopen en vroeg of Kitty mee ging. Kitty ging mee en ze gingen liften. Één auto stopte, er zat een man in die hen wilde laten tippelen. Denise bleef bij hem en Kitty pakte geld uit zijn portemonnee en ging er vandoor. Ze ging terug naar haar moeder die het internaat opbelde dat ze niet meer terugging. Die avond ging ze naar een café en ontmoete een jongen, Johnny. Die jongen bood haar een blauw pilletje aan, blue cheer. Ze raakt er verslaafd aan en als haar geld op is gaat ze in het café werken waar ze elke avond zat met Johnny. Kitty denkt dat Johnny en zij een relatie hadden maar dat was niet en daardoor ging ze op zoek naar andere dealers. Als ze op een gegeven moment een bad trip heeft wordt ze in een psychologische inrichting gestopt waar ze op haar 35ste vandoor wil gaan. De dokter vindt haar en gaat met haar terug naar de plek waar alles was begonnen. Als ze ziet wat er allemaal van geworden is kiest ze ervoor in de inrichting te blijven. Als ze uit de inrichting mag ontmoet ze een man, Ben. Ze gaat met hem mee naar huis en komt erachter dat hij snuift en als hij vraagt of ze ook wil neemt ze ook een lijntje met de gedachte dat ze hem morgen vertelt dat ze net clean is.

6. Thema van het verhaal: (drugs)misbruik


7. personen: Kitty is een meisje dat op haar 14de aan de drugs zit. Het is een meisje dat erg zelfstandig kan leven en precies denkt te weten wat goed is. Over het uiterlijk wordt niks verteld.

8. plaats: het verhaal speelt zich af in de inrichting.

9. tijd: het verhaal speelt zich in 1987 af. Dat weet ik doordat het verhaal begint in 1971 dan is ze 14. 16 jaar later zit ze in een inrichting en is ze 30. De periode die verteld word tduurt 16 jaar. Alles wordt verteld in chronologische volgorde.

10. begin: het verhaal begint met een inleiding

11. Probleem en afloop: het probleem van het boek is dat Kitty van 14 aan de drugs zit, aan LSD, blue cheer. Het boek heeft een slechte afloop. Het boek heeft een open einde.

12. perspectief: het word verteld in het ik- perspectief

13. Betekenis titel: ze vindt dat ze alles alleen aankan. Ze wil door niemand geholpen en daardoor is ze een antimeid.

14. beoordeling: ik vond het een beetje een saai boek. Er wordt niet veel in verteld. Het is wel een waar gebeurd verhaal maar je krijgt niet goed te weten wat nou precies de gevolgen waren en hoe ze zich voelde toen ze in de inrichting zat.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De antimeid door Jo Briels"