De amulet door Simone van der Vlugt

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 466 woorden
  • 24 september 2006
  • 15 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.8
  • 15 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1995
Pagina's
188
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 13-16jaar (1996 Genomineerd) , Jonge Jury (1998 Genomineerd)

Boekcover De amulet
Shadow
De amulet door Simone van der Vlugt
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting

Nina is een meisje van dertien jaar oud. Ze leeft in een onzekere periode. Ze leeft in de tijd van de heksenvervolging. En dat terwijl ze zelf het gevoel heeft dat ze speciale gaven heeft. Zo af en toe heeft ze visioenen. Er doen zich ook verhalen de ronde over Nina…
Nina woont niet bij haar eigen ouders, haar moeder is jaren geleden vervolgt, omdat de mensen dachten dat ze een heks was. Nina woont bij haar oom en tante, die ook doodsbang zijn dat Nina, en zij, vervolgd worden. Nina’s moeder was namelijk ook echt een heks, en had speciale gaven.
Op een dag gebeurt er iets ergs, er komt een geweldige storm en een buur heeft Nina die dag ervoor “iets vreemds” zien doen aan de waterkant. Nina’s oom en tante bedenken snel een plan om Nina het dorp uit te krijgen.

Nina moet naar een kennis toe van haar oom, om met hem te trouwen en voor zijn kinderen te zorgen. Nina is het er niet mee eens, maar pakt toch haar spullen in. Ook vergeet ze haar amulet niet. Het amulet dat van haar moeder geweest is.
Als Nina naar de kennis toe gaat, samen met haar tante, weet ze het zeker,zodra ze het laatste stuk alleen verder moet gaat ze weg.
Nina gaat ook weg. Weg naar een dorp en komt daar te werken in een cafeetje. Maar ze leeft iedere dag met de doodsangst gevonden te worden. Daarom vertrekt ze op een dag. Als ze in een bos is ontmoet ze een oudere man,Max. Met Max zet ze haar tocht door. Een zwerftocht is het. Als het lekker weer is, maar ook als het regent. Maar als de winter inzet gaan ze op weg naar het klooster. Het klooster wordt niet gehaald door Max, die onderweg sterft. Nina blijft alleen in het klooster en leert, totdat ze het tijd vindt, en ze sterk genoeg is om te vertrekken.
De tocht gaat verder. En ze komt zigeuners tegen, bij de zigeuners voelt ze zich erg thuis. Ze blijft bij ze en ze wordt zelfs verliefd. Het kan niet meer stuk. Maar de mensen houden niet van zigeuners en ze moeten vaak vluchten.
Ze trekken van dorp naar dorp. En zo ook komen ze in de buurt van Würzburg. Nina’s oude woonplaats. Ze wil natuurlijk dolgraag bij haar oom en tante zijn, en gaat dan ook naar ze toe. Wat is ze blij ze weer te zien. Maar het gevoel dat de zigeuners steeds verder van Würzburg verwijderd raken maakt Nina verdrietig. Ze is één van hen, bij hen voelt ze zich thuis. Hoeveel pijn het haar ook doet. Ze moet wel afscheid nemen van haar oom en tante. De zigeunergroep is haar thuis.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De amulet door Simone van der Vlugt"