Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Cyberlief door Nicole Boumaâza

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Cyberlief
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 515 woorden
  • 14 november 2004
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
14 keer beoordeeld

Boekcover Cyberlief
Shadow
Cyberlief door Nicole Boumaâza
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
Jaar waarin het boek is verschenen: In 2001
Aantal bladzijden: 140 Genre: Liefdesverhaal en realistischverhaal Dit boek gaat vooral over: Chatten Hoofdfiguur: -mens: V -leeftijd: 17 jaar -naam: Britt, op de chat: Alana Waar speelt het verhaal zich af en wanneer? Vooral op de computer, op de chat. Meestal na school. Het boek is spannend
Het boek leest gemakkelijk Leesportfolio. Het verhaal gaat over een meisje dat Britt noemt en op de chat Alana. Op een avond ontmoet ze op de chat een jongen die Raf noemt. Dat was het begin van de chatsessie tussen haar en Raf, dat was in november 2000. Ze chatten zoveel met elkaar dat Britt op een bepaald moment zelfs vergeet om haar broertje Thomas te gaan bezoeken. En Geert laat Britt niet met rust, wat ze niet leuk vind. Britt komt de echte naam van Raf te weten: Michael. Ze wisselen hun telefoonnummers uit. Samen met andere mensen van de chat besluiten ze een meeting te organiseren. Britt gaat er samen met Michael naartoe. Britt is verliefd geworden op Michael. Ze is Geert meer dan beu aan het worden, want hij blijft niet van haar af. Op een dag is haar vader ineens weg. Haar moeder vertelt haar dat haar vader is gaan inwonen bij zijn vriend, Ronny. Dover, iemand van de chat, heeft een ongeluk gehad met de bromfiets. Britt gaat hem bezoeken. Britt en Michael spreken nog eens af, maar nu alleen met zijn tweetjes. Op het einde van het afspraakje, juist voor Michael terug naar huis vertrekt zegt Britt tegen hem: ‘Jij bent mijn cyberlief…’ Persoonlijk vind ik het een mooi slot, Britt geeft toe dat ze verliefd is op hem, maar dat het niet verder gaat dan dat. De protagonist in dit boek is een meisje dat Britt noemt en op de chat Alana. Britt is 17 jaar, heeft lang blond haar, blauwe ogen en weegt 52 kilo. Ze zit in het 6de middelbaar en volgt menswetenschappen. De antagonist is een jongen die Michael noemt en op de chat Raf. Hij is 19 jaar, zit ook in het 6de middelbaar en volgt ook menswetenschappen. Hij woont in Tervuren (dicht bij het bos) en heeft bruin haar. 1 van de nevenfiguren is haar vriendje Geert, hij laat Britt maar niet met rust. Een ander nevenfiguur is haar moeder, ze is 36 jaar, is actief in de parochie, bij de scouts en werkt deltijds in de bibliotheek. Haar vader is 41 jaar, is bi (hij heeft een vriendje dat Ronny noemt) en werkt in de GB. Britt heeft ook nog een broertje: Thomas, hij is 15 jaar, motorisch mindervalide en zit al 3 jaar in een instelling. Persoonlijk vind ik van de protagonist dat ze een romantisch, maar ook een intelligent meisje is. Ik kan met haar me eleven, want alles wat ze meegemaakt heeft is niet makkelijk te verwerken.
Het thema is (een fragmentje uit het boek): ‘En zo begon onze chatsessie, de chatsessie tussen mij en Raf. Dat was in november 2000.’ Ik vind dat de titel bij het thema past, want het boek gaat over chatten. Er is ook een neventhema, namelijk over liefde.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Cyberlief door Nicole Boumaâza"