Crash door H. Wosten

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1316 woorden
  • 9 augustus 2006
  • 34 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.5
  • 34 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
123
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Crash
Shadow
Crash door H. Wosten
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Jeroen zit op school. De zoemer gaat, dit was het laatste uur. Hij loopt naar het fietsenhok waar Marc, Thijs, Marlous en Nico staan. Als hij langsloopt schreeuwen ze allemaal: Jeroentje sexkampioentje. Hij pakt zijn fiets en gaat er vandoor. Hij denkt aan Marlous, hij vindt haar wel leuk. Als hij een bocht neemt glijdt hij onderuit in een plas. Hij ziet een cd`tje liggen en pakt het op. Dan komen Thijs en Marlous er aan fietsen. Thijs maakt een paar rotopmerkingen en ze fietsen door.
Yvonne, zijn zusje, is al thuis. Als ze Jeroen ziet loopt ze naar hem toe en zegt: Petra vindt je leuk. Maar Jeroen vindt Petra niet leuk en zegt dat tegen Yvonne. Hij loopt naar zijn slaapkamer en start de computer op. Hij doet de cd die hij gevonden heeft er in. Dan flitsen er letters in het beeld. Hij installeert het programma op zijn pc. Er flitsen nu de keuzes: kennis, reizen, vriendschap, liefde, geld in het scherm. Hij kiest 'kennis'. Er staat dat hij mag vragen wat hij wil. Hij typt de vraag in: hoe oud ben ik en er verschijnt een terugvraag. Waar hij woont en wie hij is, hij vult ze in. En hij krijgt het antwoord: het is goed. Hij typt nog een paar vragen in en die zijn ook goed. Hij besluit zijn huiswerk te maken met behulp van het programma. Crash heet het programma. Als hij klaar in met zijn huiswerk kiest hij voor 'vriendschap' en vraagt of hij vrienden kan worden met Nico. Het kan, maar dan moet hij om 16.15 uur bij het postkantoor staan. Als Nico aan komt fietsen rijdt er een vrachtauto achteruit, uit een klein zijsteegje. De vrachtwagen rijdt recht op Nico af. Jeroen duwt Nico zodat hij valt en niet onder de vrachtauto komt. Nico bedankt hem. De chauffeur stapt uit en helpt hem overeind. Hij biedt zijn verontschuldigingen aan, brengt zijn fiets weg en zorgt dat hij gemaakt wordt. Jeroen brengt hem naar huis achterop zijn fiets. Als hij thuiskomt vertelt hij alles, maar niets over Crash.

Als hij de volgende dag weer op school is, komt hij Nico tegen. Ze lopen samen de school binnen. Als ze weer 'Jeroentje sexkampioentje' zeggen zegt Nico dat ze dat niet meer moeten doen. Jeroen heeft een topdag. Iedereen heeft gehoord wat hij heeft gedaan en hij gaat met een goed gevoel weer naar huis. Als hij thuis is gaat hij direct naar zijn kamer en start Crash op. Dit keer kiest hij 'liefde' en typt in hoe Marlous verliefd op hem kan worden. Er staat dat hij een cd moet kopen van de jongensgroep X. Er staat dat er een te koop is bij hem in het dorp. Hij koopt de cd. Dan start hij Crash weer om te vragen wat hij nog meer kan doen. Er flitst in beeld dat hij om half 5 bij het sportpark moet zijn bij de hockeyvelden. De volgende dag op school in de pauze hij gaat bij de jongens zitten. Als de bel gaat blijft hij zitten. Als Marlous langskomt vraagt hij of ze mee wil komen en loopt naar een rustige plek in de kantine. Hij geeft de cd aan Marlous, Marlous neemt het met vreugde aan. Ze lopen samen de kantine uit naar het lokaal waar ze moeten zijn.
Hij rijdt richting het sportpark. Wat zou Crash hier kunnen regelen? Hij zet zijn fiets weg en loopt in de richting van de hockeyvelden. Ineens ziet hij in een in angst vertrokken meisjesgezicht. Ze wordt vastgehouden en meegesleurd door een jongen. Rot op, zegt de jongen tegen Jeroen. Plotseling springt de jongen als een duivel op hem af. Hij grijpt zijn jas beet maar hij weet zich los te rukken. Het meisje rent hard weg en schreeuwt om hulp. Dan rent de belager ook weg. Hij loopt naar het meisje toe en hij vraagt of het gaat, ze knikt van wel. Hij brengt haar naar haar huis toe. Het blijkt de zus van Marlous te zijn. Ze gaan even naar binnen toe om uit te leggen wat er gebeurd is, en ze informeren de politie.
Als hij thuiskomt gaat hij naar zijn kamer om zijn huiswerk te maken. Hij start Crash weer op en vraag een aantal vragen. Hij vraagt ook hoe hij kan opvallen bij Marlous. Er staat dat hij bij de spoorwegovergang bij de Rechtsteekse weg moet kijken. Hij pakt de spullen voor de volgende dag in en gaat slapen.
De volgende dag op school kan hij zijn ogen niet van Marlous afhouden. Een aantal keer heeft hij oogcontact met haar gehad. Na school fietst hij samen met Marlous. Jeroen vraagt hij of ze een keer met hem uit wil gaan. Marlous vindt het goed. Bij de Rechsteekse weg kijkt hij naar de spoorovergang. Er staat een taxi op de overgang. Hij gaat er heen met Marlous. De taxibestuurder probeert de auto van het spoor af te duwen. Jeroen gaat helpen, het lukt maar niet. Uiteindelijk krijgen ze er beweging in. Op dat moment gaan de bomen naar beneden. Ze kunnen de auto net op tijd weg krijgen. De taxibestuurder bedankt Jeroen en belt de garage.
Als hij thuis komt heeft zijn moeder thee gezet en praten ze over wat er gebeurd is. Na de thee loopt hij naar boven hij start Crash weer op. Hij vraagt aan Crash hoe hij kan opvallen op school. Er staat dat hij 20.15 uur bij de houtzagerij moet zijn op de Industrieweg. Maar hij vergeet het. Als hij er om 20.30 uur aan komt staat alles in de brand. Hij rijdt terug naar huis. Als hij Crash weer opstart vraagt hij hoe hij de brand heeft kunnen voorkomen. Er staat om hier tijdig op te reageren. Dan vraagt hij aan Crash wat hij kan doen op het afspraakje. Er staat dat er de geledenheid is om vanaf vliegveld Welschap bij Eindhoven een rondvlucht te maken. Hij klikt ja. Neem de trein naar Eindhoven Centraal, u zult om 14.35 uur arriveren. Hij klikt ja. Alles is geregeld. Ze gaan morgen een rondvlucht maken.
Jeroen gaat de volgende dag naar haar huis toe om Marlous op te halen. Ze wil wel mee gaan. Als ze aankomen op het vliegveld, vragen ze waar ze moeten zijn. Ze worden naar hun vliegtuig begeleid. Ze stappen in en de piloot stelt zich voor als Rolf. Ze hebben een vleugtuig voor zichzelf. Ze vertrekken en als ze in de lucht zijn gaat Jeroen dicht tegen Marlous aanzitten. Na een half uur keren ze terug naar Eindhoven. Als ze proberen te dalen wil dat niet. Ze vliegen zo over het vliegveld heen. Rolf praat wat met mensen van de verkeerstoren. Maar het helpt allemaal niets. Ze vliegen nu al boven België. Ze vliegen maar door. Rolf probeert van alles, maar nu kan hij ook niet mee sturen. Ze vliegen richting Luxemburg, maar wat Rolf ook doet niets lukt. Na een half uur vliegen zijn ze boven Luxemburg. Het lukt nu wel weer om te dalen. Ze vliegen nu recht op een open vlakte af waar hij probeert te landen. Het vliegtuig smakt op de grond en hobbelt verder. Ze komen tegen een boom tot stilstand. Ze kijken naar Rolf. Hij bloedt, en ligt stil. Ze gaan naar buiten. Het wordt al schemerig. Ze lopen een stukje maar ze vinden geen huis, alleen bos. Ze gaan terug en maken een vuur. Het is al donker, en ze stoken het vuur weer op. Het is nu al nacht, een uur of 1, als ze een heli horen. De bemanning ziet het vuur en komen helpen. Ze brengen Rolf naar het ziekenhuis.

Ze kunnen de volgende dag pas naar huis. Iedereen is ongerust. De volgende dag is Marlous bij Jeroen. Jeroen vertelt alles over Crash en ze proberen het programma te vernietigen. Het lukt. Hij bewaart de cd voor als hij Crash weer eens nodig heeft.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.