Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Cool! door Caja Cazemier

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Cool!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 1140 woorden
  • 9 april 2012
  • 127 keer beoordeeld
Cijfer 6
127 keer beoordeeld

Boekcover Cool!
Shadow
Cool! door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Inleiding
Ik hou mijn boekverslag over het boek Cool van Caja Cazemier.
Het boek is uitgegeven in november 2008 door de uitgeverij Ploegsma.
Het boek heeft 122 pagina's, en 18 hoofdstukken.
De schrijver, Caja Cazemier, is op 5 september 1958 in Spijkenisse geboren. Ze studeerde Nederlandse taal- en letterkunde, en woont nu in Leeuwarden.

De hoofdrolspelers in dit verhaal zijn:
Tamara, 13, aantrekkelijk
Maura, 13, grote borsten
Jasmijn, 13, lange zwarte haren
Yildiz, 13, mollig, houdt van snoepen
Ruben, 14, houdt van voetbal
Lars, 13, vriend van Ruben, voetbalt
Julian, 13, vriend van Ruben, voetbalt
Sem, 13, vriend van Ruben, voetbalt

Samenvatting
Hoofdstuk 1
Tamara kijkt uit naar het schoolfeest. Ze kan haar concentratie niet meer bij de les houden, net als haar vriendinnen. Na school besluiten ze samen on naar de supermarkt te gaan.

Hoofdstuk 2
Als ze uit zijn van school gaan ze met zijn allen naar de supermarkt (Tamara, Maura, Jasmijn en Yildiz). Eenmaal in de supermarkt kochten ze wat snoep, chips en een fles Breezer. Bij de fles Breezer hadden ze wat problemen bij de kassa omdat de cashiere vroeg of ze wel 16 waren. Uiteindelijk kwamen ze er toch door en bereiden ze zich voor voor het feest.

Hoofdstuk 3
Ruben ging naar voetbaltraining, al was hij wat later door het geruzie met zijn moeder. Eenmaal aangekomen bij het voetbalveld gingen ze trainen en kwamen Tamara, Maura, Jasmijn en Yildiz kijken. Ruben slooft uit, maar hij is niet de enige.

Hoofdstuk 4
Tamara fietste haastig naar huis, en was nog net op tijd voor het eten. Tijdens het eten hadden ze het over hoelaat ze thuis moest zijn en dat ze geen alcohol moest drinken omdat dat “puur vergif” is op haar leeftijd. Daarna ging ze naar haar kamer om zich voor te bereiden op het feest.

Hoofdstuk 5
Ruben komt thuis met een goed humeur en dacht dat hij geen avondeten kreeg, dus smeerde hij wat boterhammen voor zichzelf, maar alsnog kregen ze nasi. Na het eten ging Ruben naar boven om zich voor te bereiden op het feest.

Hoofdstuk 6
Wanneer ze klaar is met haar kleren en make-up, pakt ze haar fiets en gaat ze naar Maura. Eenmaal daar aangekomen dronken Tamara en Maura bijna de hele fles Breezer en Jasmijn en Yildiz aten de cola en chips op.

Hoofdstuk 7
Ruben ging naar het huis van Lars waar ze met zijn vieren afgesproken hadden. Ze spelen daar op de Wii en dronken wat. Wanneer Tamara Ruben belde om te vragen of ze bij Maura haar huis kwamen, besloten ze toch dat de meiden bij het huis van lars zou komen.

Hoofdstuk 8
Om 10 uur besluiten ze om naar het feest te gaan. Als ze er zijn pakken Lars en Sem het bier dat ze meegenomen hebben en verstoppen dat onder een struikje.

Hoofdstuk 9
Tamara gaat met Yildiz naar de bar en moet daarna naar de WC. Daarna ziet ze Ruben en vraagt hem of hij met hem wil dansen. Hij zegt “straks”. Daarna krijgt ze dorst en vraagt haar zus of ze wat met alcohol (bier) voor haar kan halen. Zij zegt van niet dus moet ze maar iemand anders vragen, namelijk de vriendin van de zus. Als ze het op heeft gaat ze naar buiten naar de anderen.

Hoofdstuk 10
Tamara vraagt Ruben weer om met haar te dansen, maar hij zegt nog een keer “straks”. Ze had weer zin in bier, dus vroeg hij Lars of zijn broer wat voor hun kon regelen. Hij regelde wat, en Tamara bedankte de broer. Daarna ging ze naar de WC met Julian.

Hoofdstuk 11
Nu danst Ruben met Tamara zoals beloofd, maar ook Maura wil met hem dansen. Ze krijgen ruzie. Ze gaan weg, en Tamara krijgt hevige dorst. Ze loopt naar het struikje met bier en pakt er een blikje onder weg. Lars is ook wat dronken en wordt aggressief als hij er achter komt dat er een blikje bier is gestolen. Na dit probleem gaat Tamara weer naar binnen en heeft een kort dansje met Ruben.

Hoofdstuk 12
Ruben danste nu met Tamara. Tamara probeerde te kussen met Ruben, maar als Ruben haar adem ruikt trekt hij zijn hoofd terug. Hij liep weg van Tamara, en ging dansen met Maura. Toen hij uitgedanst was ging hij naar het toilet, toen zag hij Tamara kussen met iemand uit het derde jaar. Hij kwam ook de muziekleraar tegen, en zei dat hij nergens anders muziek kon maken. Van de leraar mag hij op school repeteren waardoor hij blij wordt.

Hoofdstuk 13
Ruben ziet dat Tamara heel bleek is, daarna begint ze te kotsen bij een bosje. Ruben haalt hulp, en als ze terug komen blijkt het dat ze aan het filmen zijn. Lars wil haar thuisbrengen, maar dat mag niet van Ruben en de anderen dus wordt hij agressief. Toch fietst hij weg met Tamara en knalt tegen het hek aan. Vervolgens gaat Last tegen alles aan schoppen.

Hoofdstuk 14
Even later komt Tamara haar zus naar buiten met haar vriendin. Nanda probeert haar op te tillen maar dat lukt niet. Tamara's hooft bloedde, en Ruben zijn hand zat er onder. De leraar houdt samen met wat leerlingen Lars in bedwang om nog meer kapot te maken. Nanda belt haar ouders om Maura en Tamara op te halen.

Hoofdstuk 15
Tamara wordt wakker op haar bed met hevige hoofdpijn. Ze probeert op te staan maar dat lukt niet. Haar hoofd bonkt als een gek en ze kotst over de vloer heen.

Hoofdstuk 16
Tamara wordt wakker en kan nog maar weinig herrineren. Ze heeft dorst dus gaat ze naar de badkamer om te drinken. Ze doucht en gaat naar beneden om te ontbijten. Ze verwacht een lang gesprek met haar vader, maar die zegt niet veel. Haar moeder, die daarna binnenkwam, zei ook niet veel.

Hoofdstuk 17
Ruben heeft een voetbalwedstrijd, maar Lars is er nog niet. Julian juicht ze toe. Pas na een lange tijd komt Lars opdagen, en mag er pas de 2e helft in. Einde 1e helft, het staat 1-0 voor de tegenstander. De 2e helft komt Lars er in en is niet goed in vorm. Hij had een mooie kans voor een doelpunt in de laatste minuten, maar miste die. Daarna douchten ze en gingen naar de kantine, waar Julian stond te wachten. Ze praatte wat en besloten om Sem op te bellen.

Hoofdstuk 18
Tamara zit op haar kamer en belt Maura op. Ze neemt niet op, maar Yildiz kwam op visite. Yildiz zei wat er allemaal gebeurd was, en Tamara kon het niet geloven. Maura kwam ook nog, en ze lachten om wat er gisteren gebeurd was. En ja, Ruben kon ze wel vergeten!


Conclusie
De schrijver wil de boodschap meegeven dat je onder de 16 geen alcohol moet drinken en niet moet meegaan als je vrienden het doen. Het was een leuk boek om te lezen, en de boodschap wordt duidelijk beschreven. Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn boekverslag.

REACTIES

V.

V.

het is wel goed. het is niet echt handig voor vgo leerlingen maar het is te doen.
een 7.

11 jaar geleden

M.

M.

jasmijn heeft blonde haren ipv zwarte toch?

11 jaar geleden

A.

A.

hoe ziet tamara eruit ?

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Cool! door Caja Cazemier"