Confetti conflict door Carry Slee

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 820 woorden
  • 30 juli 2007
  • 61 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.4
  • 61 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1993
Pagina's
104
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (1994 Winnaar)

Boekcover Confetti conflict
Shadow
Confetti conflict door Carry Slee
Shadow
Over Carry Slee
Carry Slee werd in 1949 geboren in Amsterdam. Al op jonge leeftijd was ze veel met verhalen en boeken bezig. Toen ze nog niet kon schrijven, bedacht ze verhaaltjes voor haar knuffeldieren. Ze zette haar knuffels in een kring om zich heen en las voor uit haar eigen verhalen. Op de lagere school had ze een schriftje waar ze korte verhalen en gedichten in op schreef.
Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Woord en Gebaar in Utrecht. In 1975 haalde ze haar diploma voor deze opleiding. Ze werd dramadocent op een middelbare school. Haar schrijverskwaliteiten kwamen toen goed van pas, want samen met haar leerlingen bedacht ze verhalen waar ze vervolgens compleet uitgewerkte toneelstukken van maakte. De toneelstukken werden, vaak met groot succes, opgevoerd door de leerlingen.

De titel
De titel van het boek is Confetti Conflict.


Uitgeverij
De uitgeverij van het boek is Prometheus Kinderzoeken. De eerste druk is uitgegeven in 1993 in Amsterdam.

Aantal bladzijden
Het boek heeft 106 bladzijden waarvan 104 van het verhaal.

Beschrijving van de inhoud
1. Hoofdpersonen

Mark: Mark is iemand die mensen nooit kwaad zal doen. Maar hij kon wel pissig worden op Johan die een gierig persoon is.
Jasmijn: Jasmijn is het vriendinnetje van Mark. Ze is een heel erg behulpzaam iemand.
jasmijn heeft altijd ruzie met haar vader.
Dit zijn de twee belangrijkste hoofdpersonen.
De belangrijke bijpersonen zijn: Mark's vader, Jasmijns ouders, Johan, Rob (de vriend van Mark's vader), de club van Harde Henkie, Mark's opa.

2. Land
Het verhaal speelt zich af in Nederland ergens rond Arnhem.


3. Tijd
Het verhaal speelt zich af rond deze tijd heden dus.

4. Belangrijkste probleem
Er zijn eigenlijk twee grote problemen in dit boek. De eerste is dat de vader van Mark homo is. Dat is voor Mark in het begin een probleem. En het tweede probleem is dat Jasmijn niet naar het sportinternaat mag van haar vader.

5. Begin van het verhaal
Mark ontmoet Jasmijn op de brug en samen gaan ze naar school. Onderweg vertelt Jasmijn dat ze ruzie heeft met haar vader omdat zij van hem niet naar het sportinternaat mag.

6. Samenvatting
Mark word opgevoed door zijn vader. Ze leven met ze tweeën in een woonboot. De vader van Mark heeft een vriend Rob. Mark schaamt zich er een beetje voor dat zijn vader homo is. Rob is een geschiedenis leraar. Rob helpt Mark met zin geschiedenis huiswerk waardoor hij een tien haalt voor geschiedenis. Mark vind Rob een aardige man ze kijken samen films van Dracula enzovoort . Jasmijn is er goed in turnen en wil graag naar het sportinternaat in Dalenberg. Maar van haar ouders mag ze niet want haar ouders vinden dat ze moet studeren. Mark en Jasmijn vragen zonder toestemming van Jasmijn haar ouders een inschrijf formulier aan. En Jasmijn slaagt voor de test. De opa van Jasmijn haalt de ouders van Jasmijn over om haar er toch op te krijgen. En het lukt Jasmijn mag naar Dalenberg. Johan een jongen uit Mark zijn klas verkoopt zakjes confetti. Voor een klasgenoot die in het ziekenhuis ligt wil de klas een cadeautje kopen. Johan geeft maar een kwartje. Mark en zijn vrienden bedenken een plan om Johan te grazen te nemen. Ze verkopen nep munten aan Johan. Johan verkoopt ze weer door aan harde henkie die ontdenkt dat die munten nep zijn. Johan die krijgt natuurlijk de problemen met harde henkie. Mark voelt ze schuldig als ze Johan vinden aan een boom geeft hij het geld terug wat hij had gehad voor die nep munt. Johan was zo blij dat Mark hem gevonden had dat hij iedereen trakteerde op een patatje.

7. Afloop van het verhaal
Jasmijn mag naar het sportinternaat van haar vader. Jasmijn vindt het helemaal niet raar dat Mark zijn vader homo is. Ze vertelt dat iedereen verliefd mag zijn op wie hij zelf wil. Johan wordt uit het bos bevrijd en daarna trakteert hij al zijn vrienden op een patatje.

8. Titelverklaring
Het eerst woord van de titel is Confetti en dat wordt verkocht in dit boek. Het woord Conflict betekent ruzies en in dit boek komen veel conflicten voor.

9. Voorkant
In het verhaal staat een stukje tekst waar Johan aan een boom wordt vastgeknoopt en vervolgens wordt er confetti over z´n hoofd gestrooid. En wat daar gebeurt staat op de voorkant van het boek.

Mening
Ik vind dit boek erg spannend omdat er bijvoorbeeld in het boek door de club van harde Henkie Johan word vastgeknoopt aan een boom dat is één van de spannendste dingen in dit boek. Verder zit er ook best wel wat drama in dit boek. Over Jasmijn die niet van haar vader naar het sportinternaat mag. En dat de vader van Mark homo is en hij durft het aan niemand te vertellen. Ik vind het wel een goed boek het is makkelijk te lezen en als je er eenmaal aan begonnen bent dan wil je eigenlijk het in één keer uitlezen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

H.

H.

ik vind dit een goede site

11 jaar geleden

A.

A.

ik ook

9 jaar geleden

S.

S.

Beste Rick,

Uw sammenvatting is overgeweldig vind u het goed als wij die op onze website gebruiken?

6 jaar geleden

Andere verslagen van "Confetti conflict door Carry Slee"