Cocktails & ketchup door Maren Stoffels

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 504 woorden
  • 19 juni 2007
  • 279 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.5
  • 279 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2006
Pagina's
144
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Cocktails & ketchup
Shadow
Cocktails & ketchup door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Zakelijke Informatie
Schrijver: maren Stoffels
Uitgever: Leopold
Jaar van Uitgave:
Aantal blz:
De schrijfster: Maren Stoffels
Maren Stoffels is geboren op 3 Januari in 1988. Ze groeide op in een gezin van 4 personen. In groep 6 begon ze met verhalen schrijven. Har eerste boek ging over een eskimootje die zijn vader zoekt. Toen ze 15 jaar was schreef ze Dreadlocks&Lippenstift en stuurde die op naar een uitgeverij. Die vond het boek heel goed; maar ze vonden haar nog iets te jong dus gaven hem niet uit. Maar twee jaar later was het zover; haar eerste Roman Dreadlocks & Lippenstift ligt in de winkel. Als ze klaar is met haar vwo studie neemt ze een jaar vrij en schrijft twee vervolg delen; Piercings&Parels en Cocktails&Ketchup. Die is het laatste deel en daar houden wij het over!
Hoofdpersonen:
- Sofie

- Lewi
- Alex
- Roosmarijn
- Bella
Het Verhaal
Het boek begint met dat er een nieuwe leerling in de klas van Sofie komt. Ze heet Lewi en is erg brutaal. Sofie en haar vriendinnen Roosmarijn en Bella mogen haar niet echt. Wel gaan ze in de pauze kletsen. Daarna hebben ze gymles. Als ze protesteert tegen meedoen met gym omdat ze dat haat, zegt de gym-leraar dat ze bij Sofie moet gaan zitten omdat die er ook niet zo van houdt. Zo komen ze aan de praat. Sofie hoort dat ze in een band zit, rookt, een een vriendje heeft. Ze bewondert haar enorm en trekt veel meer met Lewi op. Dankzij haar nieuwe vriendin wordt ze ook veel brutaler, gaat roken, spijbelen. Ook maakt ze kennis met de band van Lewi. Daar leert ze iedereen kennen inclusief Alex; een jongen die ze heel leuk vind. Ze krijgen wat met elkaar en Sofie wordt heel erg verliefd op hem.
Maar haar andere vrienden vinden dit verschrikkelijk en proberen met haar te praten, maar dan zegt Sofie dat ze niet zo wattig moeten doen. Ook kwetst ze Roosmarijn verschrikkelijk door met haar te zoenen en laat Bella links liggen wanneer ze haar het hardst nodig heeft. Maar als ze het voor Lewi opneemt als die iets gestolen heeft zijn haar vrienden het echt zat en ze krijgt zelfs ruzie met Floor die anorexia heeft zelfs al is die ruzie de schuld van Floor. Dan komt ze erachter dat Alex niks om haar geeft en dat Lewi haar gewoon voor de lol heeft gebruikt. En dan heeft ze niemand meer, want al haar oude vrienden heeft ze laten vallen. Maar uit een onverwachte hoek komt opeens hulp…

Spanning
De spanning: Ik vind het niet zo’n spannend boek, behalve het einde , dan vraag je je echt af hoe het af gaat lopen.
Boodschap
De boodschap: Ik denk dat de belangrijkste boodschap is: Goede vrienden zijn heel veel waard, dus raak ze niet kwijt en laat ze niet vallen.
Mening
Mijn mening: Het is een heel leuk boek! Je leest het in een keer uit , maar niet door de spanning , maar er zit iets anders in. Het is wel een meisjesboek, maar jongens kunnen het ook lezen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

hooi, wat is het genre van dit boek?

11 jaar geleden

H.

H.

Wat slecht en Bella is geen hoofdpersoon!!

11 jaar geleden

F.

F.

I love die boeken bijv. cocktails en ketchup en zo

11 jaar geleden

F.

F.

Heel goed, aleen Floor is ook een hoofdpersoon! Verder veel spellings fouten, en de zinnen kloppen niet.

11 jaar geleden

J.

J.

sorry maar het klopt gewoon niet -_-. ze gaat niet roken maar 1 keer. en ze had al voor de gymles contact met lewi gehad. en er komt geen hulp uit een onverwachte hoek gewoon van haar beste vriendin..

11 jaar geleden

L.

L.

dankje ea

10 jaar geleden

A.

A.

had het boek wel gelezen vind het echt wel leeuk ,!

10 jaar geleden

C.

C.

ik heb het boek ook gelezen, het was wel leuk, ik moet er een leesverslag overmaken,, ik moet de titel verklaren, dat weet ik niet, weten jullie dat?

10 jaar geleden

J.

J.

; Ik heb alleen 1 klein vraagje:
Waar kan je het boek kopn? :d x)

10 jaar geleden

L.

L.

cocktails en ketchup is een superleuk boek en Maren Stoffels is een superschrijfster!
maar waarom de titel cocktails en ketchup?

10 jaar geleden

E.

E.

ik vond het echt een super leuk boek maar ik weet inderdaad ook niet waar die titel van daan komt.

10 jaar geleden

D.

D.

super leuk boek xD ik weet ook nt vanwaar die titel maar ik lees dat boek nu !! duss ik kom er niet helemaal uit om het te weten maar als ik klaar ebn en het weet dan laat ik jullie ht weten xx

ikweet wel wrm cocktails omdt ze bjj zoo eeen feestje waren en dt sofie super veel cocktails ging drinken haha

en vn die ketchup weet ik egt niet sorry mensen

10 jaar geleden

A.

A.

echt heel slecht!

8 jaar geleden

Andere verslagen van "Cocktails & ketchup door Maren Stoffels"