Samenvatting
Het verhaal speelt zich af in Gelderland. Het speelt zich af in deze tijd, want er worden computers, webcams en mobieltjes genoemd.

Floor en Marcia, 2 meisjes van 15 jaar, zijn beste vriendinnen vanaf het eerste klas. Floor geeft niet zoveel aan haar uiterlijk is een stille en een verlegen meisje. Marcia geeft wel om haar uiterlijk en is erg spontaan. Marcia heeft een eigen profiel op een chatsite en chat vaak met jongens en haalt Floor over om ook een profiel aan te maken en daar zetten ze foto’s op. Al snel kreeg Floor vele berichtjes van jongens en vooral om haar uit de kleren te krijgen voor de webcam. Floor krijgt ook een berichtje van een modellenbureau, Make it. De verzender van het bericht stelt zich voor als Hans Groesbeek maar in de werkelijkheid heet hij Teunis Johannes Moersel en zijn doel is, naakte foto’s maken van meisjes en die te verkopen en op internet te zetten. Het modellenbureau nodigt Floor en Marcia uit voor een fotoshoot in het park. Na die fotoshoot maakten ze weer een afspraak nu in de studio van Hans Groesbeek. Tijdens de fotoshoot maakt Hans Groesbeek de foto’s van Floor en Marcia en Sabrina geeft aanwijzingen aan de meisjes hoe ze moeten poseren. Sabrina is de vrouw van Teunis Johannes Moersel en heet in het werkelijkheid geen Sabrina. Tijdens de fotoshoot moeten ze een bikini aan en Hans Groesbeek vraagt al gouw of ze het bovenstukje uit willen doen. Marcia vind het niet zo erg, en doet alles wat er gevraagd wordt. Floor doet het ook maar is erg onzeker. Later vraagt Hans Groesbeek of ze uit de kleren willen gaan. Maar dit ging ze te ver dus wilden ze naar huis. Maar Sabrina stelde voor om een pauze in te lassen en toen bood ze hun een drankje aan waar drugs in zat,maar Floor en Marcia weten dat natuurlijk niet. Na de pauze gingen ze verder, maar omdat Floor en Marcia bewusteloos waren konden Hans en Sabrina nu naakte foto’s van hun maken en ze gingen ook nog de meisjes seksueel misbruiken. En nadat ze de foto’s gemaakt hadden, werden ze bewusteloos gedumpt bij een bushalte. Ze werden toen gevonden door een oude stel en werden onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht. Rob van Buren moest de zaak oplossen met nog 3 agenten. Na een lang onderzoek word de dader Teunis Johannes Moersel opgepakt voor zijn daden. Maar het is wel te laat, de foto’s zwervden al op het internet rond, maar hij kreeg nooit weer de kans om hetzelfde bij een ander meisje te doen.

Dit was zo ongeveer het verhaal. Ik zelf vind het een leerzame boek voor de meisjes, want in dit boek leer je dat je op internet niet vaak contact moet hebben met onbekende mensen. Het is ook een realistische verhaal, want zulke nare dingen kunnen ook in het echte leven gebeuren. Nou het boek bestaat uit 327 pagina’s. Al die gebeurtenissen in het boek spelen zich tussen 3 a 4 maanden af.

Stukje over de schrijver:

Helen Vreeswijk is op 1 maart 1961 geboren in Den Haag. Via haar werk bij de Nederlandse recherche kwam ze dagelijks in contact met jongeren die op een of ander manier slachtoffer werden van een misdaad. En toen begon ze met boeken schrijven met het doel om haar publiek de ogen te openen. Helen Vreeswijk heeft meerdere boeken zoals; loverboys, de stalker, ontvoerd en nog een paar.

De titel van het boek is Chatroom. De titel vind ik goed bij het boek passen, omdat de ellende eigenlijk bij de chatroom begint. Want door de chatroom komen ze in aanraking met “Hans Groesbeek”.
De schrijfster vind ik niet moeilijk in haar taalgebruik. Soms komen er moeilijke woorden in voor. Maar verder vond ik het heel makkelijk lezen. Het boek heeft een chronologische volgorde, dus in het begin gaat alles normaal daarna ontstaat het probleem daarna komen er moeilijkheden en dan wordt het opgelost.
In het kort ik raad het iedereen aan om het te lezen!!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.