Ga jij volgend jaar studeren?

Check dan de speciale sjaars-artikelen op Studenten.com en Studententijd de podcast. Voor de beste voorbereiding op je nieuwe leven.

Naar Studenten.com

Floor en Marcia zijn al vriendinnen vanaf de eerste klas. Vooral Marcia surft vaak rond op het internet en chat vaak met jongens. Ze heeft ook een internetvriendje. Daardoor is Floor ook steeds vaker op het internet te vinden. Marcia raadt Floor aan om ook een profielsite te maken. Floor heeft zich nog maar net aangemeld of de berichtjes stromen binnen. Toch heeft ze er niet veel plezier in. Ze vindt de jongens met wie ze chat maar irritant. Ze zijn er bijna allemaal op uit om Floor uit de kleren te krijgen voor de webcam. Op een  gegeven moment krijgt Floor een berichtje van een modellensite. Ze vertellen dat ze wel interesse in Floor hebben en dat ze wel een keer een afspraak met haar willen maken voor een fotoshoot. Floor is helemaal enthousiast. Een modellenbureau interesse in haar? Ze kan het bijna niet geloven. Ook Marcia is superblij voor Floor. Ze zou dit ook wel willen. Floor besluit terug te mailen en ze vertelt dat Marcia graag mee wil doen aan de fotoshoot. Het modellenbureau heeft daar geen problemen mee en Floor en Marcia zijn helemaal door het dolle heen. Op de dag van de fotoshoot wordt al snel duidelijk dat er iets vreemds aan de hand is. De fotograaf Hans Groesbeek en zijn assistent Sabrina willen steeds meer naakt zien. Nadat Marcia en Floor in bikini geposeerd hebben wil de fotograaf dat ze steeds meer uittrekken. Als Marcia en Floor hier niet mee instemmen wordt er een pauze ingelast en krijgen ze wat te drinken. Wat ze niet weten is dat de fotograaf drugs in hun drankje heeft gedaan. Floor en Marcia zijn gedrogeerd en hebben geen controle meer over zichzelf. De fotograaf Hans Groesbeek blijkt een pornofotograaf te zijn en zijn zogenaamde model Sabrina is eigenlijk zijn vrouw. Sabrina en Hans Groesbeek zijn dus eigenlijk meneer en mevrouw Moersel. Na het maken van de foto’s dumpen ze de kinderen achter een bushokje. Als de politie de kinderen gevonden heeft zijn ze totaal in de war.
Het verhaal gaat verder vanuit het oog van Rob van Buren. Hij heeft de leiding over de zaak en samen met zijn team gaan ze op zoek naar de daders. De zaak lijkt onoplosbaar en er is tekort aan bewijzen. Rob van Buren wil bijna stoppen met het onderzoek. Totdat zijn collega Heleen met de oplossing komt om de daders te pakken. Door onderzoek wisten ze dat de auto waarin de meisjes vervoerd werden een Daihatsu Applause was. Heleen had alle adressen van de mensen met die auto. Via de computer wordt elk IP- adres van een gebruiker gekoppeld aan het adres van waar diegene woont. Ze hoeven nu alleen maar te kijken of er een adres van de bezoekers van de site van het modellenbureau hetzelfde was als een adres van een bezitter van een Daihatsu. Na lang speuren kwam er uiteindelijk een match. Zo kwam de politie steeds dichter bij de daders. Meneer Moersel dacht dat hij al zijn sporen had uitgewist. Maar dankzij het internet is hij gepakt. Internet is dus hetgeen wat hem in de val gelokt heeft in plaats van geholpen heeft met zijn misdaad. Dit is dus ook een beetje de conclusie van het boek.


Einde.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.