Buiten zinnen door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Buiten zinnen
Shadow
 • Boekverslag door een scholier
 • 2e klas havo/vwo | 843 woorden
 • 5 juli 2021
 • 1 keer beoordeeld
Cijfer 7
1 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2007
Pagina's
223
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Buiten zinnen
Shadow
Buiten zinnen door Mel Wallis de Vries
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Boekverslag

 • Samenvatting
 • Over het boek
 • Mening

Samenvatting

Mensen zijn samengekomen op de begrafenis van Karlijn. Mijn beste vriendin wordt vandaag begraven. Maar er was niets gestolen uit Karlijns haar kamer. Heb na zitten denken in de vakantie over mijn gevoelens voor Nout. Karlijn voelde na haar vakantie geen liefde meer voor hem. 4/5 jaar geleden waren Karlijn en ik nog beste vriendinnen tot Karlijn naar de middelbare school ging Ze vroeg of ze langs kon komen en even later zat ze bij mij op mijn kamer. Er viel een ongemakkelijke stilte maar Karlijn verbrak die al snel met de vraag of ik weleens droomde die net echt leek. Ik schrok van mijn eigen reactie die ging van ‘’ja zo vaak, vooral toe ik een kleuter was. Doe niet zo dom’’. Anderhalve maand later kreeg ik te horen dat Karlijn onder een busje is gekomen en eraan dood is gegaan. Karlijn had weer die nachtmerrie maar anders. Dit keer zwaaide hij met iets langwerpig en duwde het boven Karlijn oog. Toen Karlijn de volgende ochtend wakker werd had ze erg veel pijn deed de lamp aan en zag overal bloed. Dit is gehecht en bij het aangifte doen beschouwde de politie Karlijn als gek. Karlijn voelde zich duidelijk alleen. Toen mijn moeder voor zaken een poosje weg was en ik een paar dagen alleen thuis zou zijn en ik de eerste nacht ging slapen. Droomde ik dat Karlijn op mijn bureaustoel zat. Ze huilde en gingen toen samen huilen tot er voetstappen op de gang te horen waren die richting mijn slaapkamer kwamen. Karlijn riep nee hij is me gevolgd. Toen w as Karlijn niet meer te zien maar de voetstappen kwamen nu uit mijn slaapkamer. De man duwde zijn hand in mijn gezicht. Toen ik ‘’s ochtends wakker werd voelde ik zijn hand nog maar er was geen spoor te bekennen een nachtmerrie net zoals die van Karlijn. Met de tekst «Karlijn is dood, bemoei je er niet mee. Pak een mes en ga naar mijn slaapkamer. In mijn slaapkamer bel ik mijn moeder. Als ik er ben word ik achtervolgt als de man uit mijn dromen ff later is hij weg en sta ik weer voor het appartement van ex van Joost. Toen mijn moeder thuiskwam en ik haar alles had verteld, zijn we weer naar het politiebureau geweest. Er is met Joost gepraat en die had een waterdicht alibi. Ik ben mijn enige vriendinnen kwijtgeraakt door dat stomme telefoontje en word naar school weggebracht en opgehaald door mijn moeder. Toen ik naar stevens zijn huis ging zag ik het busje waar Karlijn mee was aangereden en foto's van Karlijn. Steven begint te vertellen en op een gegeven moment wil hij me vermoorden. Hij pakt een doek met een chemisch middeltje erop en duwt het tegen mij gezicht aan krijg ik geen lucht meer en word het zwart. Tot ik Hanna haar gezicht zag. Ik ben haar dankbaar wat voor een vriendin ze voor mij is toen ik haar liet vallen. 

Over het boek

 • titel

Buiten zinnen heet het boek. Ik vind de titel erbij passen omdat Karlijn helemaal gek wordt gemaakt en ze weet niet door hoe en wie. Wat ze wel weet het gebeurt s ’avonds en ze loopt gevaar! En diegene die dit doet is de weg helemaal kwijt.

 1. een jeugdthriller en het gaat ook over detective.
 1. de hoofdpersonen zijn. De hoofdpersonen zijn Karlijn en Eva.

Karlijn: Karlijn is een populair meisje dat dit jaar eindexamen moest doen. Overdag is ze een heel sterk meisje, en heeft ze een perfect leven, tenminste… Dat denkt iedereen. s’ Nachts heeft ze rare nachtmerries over een man die aan haar komt.
Eva: Eva en Karlijn waren al lang vriendinnen, maar sinds Karlijn naar de brugklas ging, heeft Karlijn haar laten vallen. Toen Karlijn was gestorven door een auto-ongeluk, kreeg Eva de dagboeken van Karlijn en begon ze nieuwsgierig te lezen. Zo kwam ze erachter dat het ongeluk eigenlijk geen ongeluk was…

 1. Het speelt zich af in de tijd van tegenwoordig

                                          +

Mening

Ik vond het een erg leuk boek en het is dus zeker een aanrader. Wil ook zeker meer boeken van Wallis de vries. Het boek was erg spannend en er zaten genoeg droevige en romantische stukjes in wat het nog leuker maakten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Buiten zinnen door Mel Wallis de Vries"