Brenda en de wilde hengst door Yvonne Brill

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 426 woorden
  • 1 augustus 2006
  • 9 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.7
  • 9 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1985
Pagina's
126
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Brenda en de wilde hengst
Shadow
Brenda en de wilde hengst door Yvonne Brill
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Titel van het boek : Brenda en de wilde hengst
Schrijver/ster van het boek : Yvonne Brill
Ik heb dit boek gekozen omdat ik helemaal gek van paarden ben

Verhaalgegevens :

Het verhaal speelt zich af in Nederland. Later in het verhaal gaat ze naar Frankrijk, naar Parijs en een klein dorp in de Camargue (streek in Frankrijk). Het verhaal speelt zich af in 1988. De titel en het verhaal hebben met elkaar temaken omdat Brenda een wilde hengst temt. De hoofdpersoon is Brenda en de bijpersonen zijn Elfie en oom Pavel.

Het verhaal :
Het verhaal gaat over een meisje dat helemaal gek op paarden is. In de zomervakantie gaat ze naar een klein plaatsje in de Camargue, in Frankrijk. Bij haar oom Pavel gaan ze wilde paarden vangen. Eerst blijft ze drie dagen in Parijs. Ze gaan de vader van Jean Pierre helpen. De derde dag heeft zijn lievelingspaard een renwedstrijd, die hij wint.


Ze gaan naar de Camargue. Eenmaal aangekomen krijgt Brenda van Elfie een rondleiding. Later op de avond heeft oom Pavel schapenvlees klaargemaakt. Een feestmaal, speciaal voor Brenda. Na het eten gaat Brenda douchen en slapen. Het was een lange reis. Morgen gaan ze al de wilde paarden vangen.

De volgende dag is Brenda het ontbijt klaar aan het maken. Oom Pavel staat ook op te ontbijten. Ze gaan de paarden klaarmaken. Onderweg zien ze een mooie grijswitte schimmel en vangen hem. Brenda mag voor het eerst een paard temmen en bedenkt alvast een naam voor het beestje. De naam wordt Carrousel. Als het paard in de wei staat gaan ze boodschappen doen. Elfie haalt de boodschappen en Brenda belt heel even naar Nederland. Ze vraagt of alles goed gaat met haar lieveling. De dierenarts zegt van wel maar Brenda heeft een gevoel van niet. Die avond heeft ze het er over met oom Pavel. Ze besluiten naar Nederland te gaan.

Weer terug in Nederland blijkt het niet goed te gaan met haar lieveling. Ze is bevallen van 2 veulentjes: 1 doodgeboren en de andere stoot ze af. Ze is zwak dus de dierenarts en Brenda blijven die nacht bij haar lieveling. Na 2 dagen vechten begint ze wel wat te eten. Het veulentje mag drinken bij haar. Ondanks alles is het goed afgelopen.

Het onderwerp
Het onderwerp is paarden ik vind het een leuk onderwerp want ben er zelf ook helemaal gek op.

De gebeurtenis

De gebeurtenis die mij het meest heeft aangetrokken is dat het niet goed gaat met haar lievelingspaard.

Mening
Het verhaal is makkelijk te lezen en ik raad het zeker aan voor paardenliefhebbers.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.