ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis
Beste iedereen die dit leest, voor als je het je afvraagt, de opdracht was om een als uitgever een brief te schrijven naar de schrijver. Misschien dat je er iets aan hebt.


Amsterdam, 15 november 2016


Geachte mevrouw Mous,


Ik heb laatst het boek ‘boy 7’ namens u mogen ontvangen. Ik heb het zeker met plezier gelezen. In deze brief zal ik meer informatie geven over mijn oordeel van dit boek.


Het boek gaat over een jongen die zonder zijn geheugen wakker word op een grasvlakte. Dit onderwerp zal niet erg herkenbaar zijn bij de jeugd maar toch erg interessant. Het onderwerp is anders dan in andere boeken en daardoor zal daardoor waarschijnlijk erg geliefd zijn bij de jeugd.


Door het geheugenverlies word de lezer gedwongen mee te denken. Aan het begin lijkt het een beetje rommelig, maar als de jongen het notebook gaat lezen (hoofdstuk ) Dan vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Je komt achter de redenen van alle gebeurtenissen. Daardoor heb ik me in dit stuk van het boek zeker vermaakt! Door het originele onderwerp van het boek moest ik soms fascinerende verbanden leggen. Boy 7 is dit ongelofelijk goed bedacht! Dat was wat vaak terugkwam in het boek. Ook vond ik het mooi dat er 2 verhaallijnen waren; die zonder geheugen en het verhaal uit het notebook.


Het verhaal is continu spannend. Het heeft je te pakken vanaf de eerste pagina. Het willen weten hoe het afloopt maakt het dat je graag wilt doorlezen, dit zal ook een positief effect hebben op kinderen die niet graag lezen. Het leest het best vlot. De spanning zakt zelden weg. Ook is het erg onvoorspelbaar. De spanning in het boek is dus zeker goed.


Zoals waarschijnlijk wel duidelijk is geworden in deze brief ben ik laaiend over dit boek.    ‘Boy 7’ zal zo snel mogelijk uitgegeven. U hoort nog van ons.


 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.