Boy 7 door Mirjam Mous

Beoordeling 7
Foto van Renee
Boekcover Boy 7
Shadow
  • Boekverslag door Renee
  • 3e klas havo | 703 woorden
  • 27 mei 2015
  • 99 keer beoordeeld
Cijfer 7
99 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2009
Pagina's
284
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Verfilmd als
Prijzen
Jonge Jury (2011 Genomineerd)

Boekcover Boy 7
Shadow

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook g…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Boy 7 door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Het boek heeft de titel boy 7 omdat de hoofdpersoon vaak ‘boy seven’, of  kortweg ‘seven’ wordt genoemd. Dit is echter niet zijn echte naam, maar dat ontdekt hij pas later in het boek. De schrijfster van Boy 7 is Mirjam Mous. Ze is een Nederlandse schrijfster die zicht vooral bezig houd met jeugdliteratuur.

Er zijn een aantal belangrijke personen in dit verhaal, maar deze drie hebben de grootste Rol.
Sam Walters (boy 7) een jongen die slachtoffer is van een gevaarlijk experiment 
Lara, onbewust betrokken bij de plannen van haar ouders
Witpak, een van de leiders van CooperationX. De witpakken regelen alles wat er in het instituut gebeurd en zorgen er ook voor dat het geheugen van de boys regelmatig wordt gewist.

Het verhaal speelt zich af in het plaatsje branding, ten minste dat is waar seven verblijft. In werkelijkheid gaat het verhaal om een gebouw in de plaats Flatstaff,

Seven wordt wakker midden in een verlaten grasveld, hij weet niet waar hij is en hoe hij heet. Hoe hij op de vlakte terecht is gekomen is voor hem ook een raadsel. Het enigste wat hij heeft is een voicemail van zichzelf met de boodschap dat hij in geen enkel geval de politie mag bellen. Hij besluit op onderzoek uit te gaan en gebruikt daarbij de spullen die in zijn rugzak zitten. Hij verblijft in een bed and breakfast in Branding, hij had het geluk dat er een meisje, Lara, langs de grasvlakte reed en besloot hem een lift te geven.

 Eenmaal aangekomen in Branding merkt hij dat al zijn kleren gelabeld zijn met de naam ‘Boy 7’ om niet al te mysterieus over te komen op Lara, zegt hij dat dat zijn naam is. In zijn rugzak zit een pakketje met geld, daarvan koopt hij een kaart en een notebook om alles in op te schrijven. Ook zit er in zijn rugzak een foto van een grijs gebouw, en een bestellijst van de Pizza Hut in Flatstaff.

Hij besluit om Lara mee te nemen naar de Pizza Hut, maar als ze daar zijn aangekomen gebeurd er iets vreemds. Seven komt erachter dat hij er al vaker is geweest, want een van de dienstmeisjes herkent hem en Lara. Hij weet niet of hij Lara nog wel kan vertrouwen omdat ze niks heeft gezegd over hun verleden samen. Hij besluit om zelf op onderzoek uit te gaan en ontdekt dat het nummer waar de voicemail vandaan komt van een openbare telefooncel afkomstig is. In zijn rugzak schijnt ook een sleutel te zitten, maar hij weet niet waarvan.

Met de foto van het gebouw dat hij eerder had gevonden komt hij verder, hij zoekt gebouwen op in Flatstaff en vind na een lange tijd zoeken het grijze gebouw. Hij besluit om erheen te gaan maar dat blijkt nog niet zo makkelijk, er staan overal waarschuwingsborden en er lopen bewakers rondom de grote, dreigende hekken. Hij waagt een poging om erachter te komen waar het sleuteltje van is, na lang zoeken vindt hij een kluisje in een bowlingcentrum, in het kluisje vind hij een notebook, en daarmee wordt alles duidelijk…..

Seven blijkt eigenlijk Sam Walters te heten, hij is een experiment van CooperationX, een proef van de ouders van Lara, hij komt er via het notebook achter dat ze jongeren hersenspoelen door middel van een chip in het hoofd, zodra hij dat weet doet hij iets waarvan hij dacht dat hij het nooit zou durven,

hij snijdt de chip achter uit zijn hoofd. Al zijn herinneringen komen weer terug en zo kan hij ervoor zorgen dat de witpakken worden opgepakt en bij iedereen die betrokken was bij de proef de chip veilig wordt verwijderd. Sam Walters is een held.

Eigen mening
Ik vond het een leuk boek om te lezen en toen ik eenmaal begonnen was had ik het ook zo uit. Het spannende is dat je niet veel informatie over de hoofdpersoon hebt en samen met hem ontdekt wie hij is. Ook vind ik het plot leuk omdat het een zoektocht is die Sam zelf ‘gemaakt’ blijkt te hebben. Na het boek gelezen te hebben heb ik de film gezien, ook deze vond ik erg leuk.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Boy 7 door Mirjam Mous"

Ook geschreven door Renee