Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Boy 7 door Mirjam Mous

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Boy 7
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 898 woorden
  • 18 februari 2015
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
20 keer beoordeeld

Boekcover Boy 7
Shadow

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook g…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Boy 7 door Mirjam Mous
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Titelbeschrijving:

Mirjam Mous, Boy 7, Houten, 2009

De titel Boy 7 is de naam van de hoofdpersoon, een jongen die door het hacken van zijn schoolcijfers naar een internaat moest. De jongens daar krijgen de naam boy met een nummer erachter en hij was nummer 7.

 

Beschrijving:

Sam Waters komt bij in een snikhete, kale grasvlakte dichtbij het plaatsje Branding in Amerika. Hij is zijn geheugen kwijt en weet niet hoe hij daar terecht is gekomen. In zijn rugtas ontdekt hij een aantal spullen en een mobiel. Hij wil de politie bellen, maar tot zijn grote schrik hoort hij zijn eigen stem in een voicemail bericht. Zijn stem vertelt hem dat hij de politie niet mag bellen, wat er ook gebeurd. Dan ontmoet hij Lara, die met haar auto over de vlakte rijdt. Hij stelt zichzelf voor als Boy 7, omdat hij niet meer weet hoe hij heet en hij op zijn sokken het cijfer 7 ziet staan. Hij mag blijven bij de oom en tante van Lara. Samen met Lara gaat hij op onderzoek uit. Hij wil weten wie hij is en waar hij vandaan komt.

Stukje voor stukje komt zijn geheugen, dankzij de spullen uit zijn tas, terug. Hij ontdekt dat hij de schoolcomputer heeft gehackt en als straf in een inrichting genaamd ‘Coöperation X’ is opgenomen, waar nog meer jongens met een strafblad zijn opgesloten. Samen met Louis, Boy 6, ontdekt hij dat er in de inrichting rare dingen met de jongens gebeuren. Er worden door mannen in witte pakken chips in de jongens geplaatst waardoor ze delen van het geheugen kwijt kunnen raken. De jongens worden bij illegale praktijken ingezet, zoals het binnendringen en kopiëren van bankensites om zo rekeningen van heel erg veel onschuldige internetbankiers te plunderen. Sam weet zijn chip te verwijderen en belangrijke gegevens op een USB-stick te verzamelen. Omdat de mannen in witte pakken deze USB-Stick in handen willen krijgen besluiten ze Sam op de grasvlakte achter te laten in de hoop dat hij hen naar de stick zal leiden. Sam ontdekt dat de ouders van Lara het brein achter de organisatie zijn. Hij kan Lara en niet vertrouwen. Sam weet te ontsnappen en waarschuwt de echte politie. Hierna haalt de politie alle andere jongens uit de inrichting.

Het verhaal eindigt met Lara die al een aantal jaren in Amsterdam woont. Ze verlangt naar de tijd dat ze gelukkig bij haar oom en tante in Branding woonde. Ze voelt aan het plekje achter haar oor, waar ook ooit een chip heeft gezeten.

 

Personages:

De hoofdpersoon in het boek is Sam Waters (Boy 7). Hij is een slimme jongen, die goed met computers kan omgaan en kan hacken. hij is erg dapper en heeft erg veel zelfvertrouwen. Dit lees je pas op de helft van het boek, omdat hij het zelf nog niet weet en het boek wordt vanuit de ik-persoon geschreven. Hij heeft een smal gezicht met een hoog voorhoofd en diepliggende blauwe ogen. Ook heeft hij piekerig blond haar en een mooi afgetraind lijf.  Hij ontwikkeld zich in het boek heel erg snel, doordat hij er stapje voor stapje achter komt wat er is gebeurd en wie hij nou eigenlijk is.

Een ander belangrijk persoon in het boek is Lara Rogers. Er wordt niet echt beschreven hoe ze eruit ziet. In het begin van het verhaal, lijkt het of Lara en heel warm en zacht karakter heeft die altijd met je meeleeft. Maar later blijkt dat zij helemaal aan de verkeerde kant staat, en dat ze al die tijd Sam heeft voorgelogen.

De vriend en kamergenoot van Sam in de tijd bij coöperation X is Louis (Boy 6) maar toch is het een hele vriendelijke jongen. Hij is een snelle, zwarte jongen met kroeshaar, hij wordt door de witpakken Boy Six genoemd. Hij is even dapper en gaat vaak met Sam op avontuur, hij kan heel erg goed mensen bestelen zonder dat ze het merken. Hiermee heeft hij Sam heel erg geholpen met het wegkomen en het vinden van zij ware identiteit.  In de loop van het verhaal worden hij en Sam steeds betere vrienden.

 

Recensie:

Ik heb het boek gekozen omdat de achterkant me erg aansprak vooral het begin: ‘toen ik mijn ogen opendeed, wist ik niets meer… Zelfs mijn eigen naam niet`.

Het boek is spannend en geweldig het is spannend omdat het in de ik-vorm is geschreven en omdat het je constant aan het denken zet en het leest gemakkelijk door. Zoals het eindstukje dat hij in de wc zijn microchip verwijderd, hij legt precies uit wat hij doet. Dat maakt het heel erg spannend.

Je leeft heel erg mee met het boek, omdat het in de ik-vorm van hem is geschreven. Ik vind dat het boek erg origineel is geschreven, het boek heeft 3 delen. Het eerste deel is het gevolg en het 2e deel is de oorzaak. Dit maakt het heel erg spannend doordat je niet weet waarom hij daar is en wat hij daar doet en wat er is gebeurd.

Ik vond het een heel erg leuk boek om te lezen en ik vind het een aanrader voor iedereen die het nog niet heeft gelezen. Het boek heeft 284 bladzijden die je erg snel uitleest omdat het boek zo lekker leest. Ik werd er helemaal rustig van en het was echt een plezier om te lezen.

Een aanrader dus!

REACTIES

J.

J.

geweldig!

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Boy 7 door Mirjam Mous"