Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Boy 7 door Mirjam Mous

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Boy 7
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 638 woorden
  • 12 mei 2013
  • 100 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
100 keer beoordeeld

Boekcover Boy 7
Shadow

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook g…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Boy 7 door Mirjam Mous
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Boy Seven - Waarom je dit boek moet lezen!

Ik ga jullie vertellen waarom jullie het boek Boy Seven van Mirjam Mous moeten lezen. Hierbij geef ik 3 argumenten. 1. Het boek is heel onvoorspelbaar, 2. Er wordt heel erg met de tijd gespeeld en 3. Het is heel spannend.

Het Boek gaat over een jongen die wakker wordt op een snikhete grasvlakte. Hij weet niet waar hij is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet hoe hij heet. Hij vindt wel een rugzak met daarin een mobiel. Wanneer hij het alarmnummer wilt intoetsen krijgt hij een voicemailbericht. Tot verbijstering hoorde hij : “Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie”. Een ding weet hij zeker, dat was zijn eigen stem.

Deze jongen weet dus niks over zichzelf en moet helemaal alleen erachter komen wie hij is, of beter was. Gelukkig hoort hij een auto aankomen en mag meeliften met een meisje die Lara heet. Hij vertelt haar dat hij hier is afgezet en dat hij op zoek is naar zijn ouders. Als Lara vraagt hoe hij heet, kijkt hij naar een merkje op zijn tas waarop staat: Boy 7. Vanaf nu heette hij Boy Seven. Uiteindelijk biedt Lara hem aan te verblijven bij haar thuis. Vanaf hier is hij op pad om uit te zoeken naar wie hij is. Alleen als maar verder merkt hij pas in wat voor situatie hij is terechtgekomen.

Dit brengt mij bij mijn eerste argument. Het boek is heel onvoorspelbaar, wat het dus leuk maakt. Omdat het boek in de ‘ik’-persoon is geschreven weet je niks zeker. Wat Boy ook zegt, je weet niet of het klopt. Hij weet zelf ook niks. Wanneer hij iets heeft ontdekt moet hij bij zich zelf gaan nadenken wat hij nu eigenlijk heeft ontdekt. Het boek wordt hier heel erg onvoorspelbaar door

Een dag later vindt hij een sleutel in een zijzak van zijn rugzak. Nadat hij alle banken langs is gegaan heeft hij nog geen kluisje gevonden waarop de sleutel past. Wanneer hij het opgeeft en na probeert te gaan waar het ingesproken voicemailbericht vandaan kwam, komt hij uiteindelijk aan bij een bowlingbaan met een openbare telefoon. Het nummer klopt. Wanneer hij naar binnen gaat, de bowlingbaan in, ziet hij kluisjes. Meteen probeert hij de sleutel natuurlijk uit en het lukt! Het kluisje gaat open en hij heeft een notebook en een USB-Stick gevonden. In het notebook staat geschreven wat hem allemaal is overkomen en wie hij is!

Doordat Boy het notebook heeft gevonden krijg je twee verhaallijnen in het boek. In het notebook boek wordt verteld door Boy wat er is gebeurd maar in het boek zelf word geschreven wat Boy denkt dus in de ‘ik’-persoon. Doordat Boy een paar keer wordt gestoord tijdens het lezen duik je steeds in het verleden, het notebook, en daarna weer in de tegenwoordige tijd. Het notebook neemt heel veel bladzijdes van het boek in beslag. De schrijver weet dus heel erg goed met de tijd te spelen.

Doordat hij nu weet wie hij is en ook met wie hij te maken heeft krijgt hij weer taken erbij die nu een stuk gevaarlijker zijn. Hij blijkt achtervolgd te worden en staat ook nog is onder tijdsdruk. Het boek is heel erg  spannend door allerlei taferelen die opspelen bij het proberen de taken te volbrengen. Zo blijkt hij in chip onder zijn huid te dragen.

Dit boek is  in het begin een beetje rommelig maar uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes op zijn plek. Dus dit boek is leuk omdat het onvoorspelbaar is, er goed met de tijd wordt gespeeld en doordat het heel erg spannend is. Ik hoop dat ik je hebt overtuigd om dit boek te gaan lezen en zo niet dan voor de laatste keer. Dit boek moet je lezen!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Boy 7 door Mirjam Mous"