Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Boy 7 door Mirjam Mous

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Boy 7
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 1998 woorden
  • 24 maart 2013
  • 161 keer beoordeeld
Cijfer 6
161 keer beoordeeld

Boekcover Boy 7
Shadow

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook g…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Boy 7 door Mirjam Mous
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Hoofdstuk 1      

De titel van het boek is boy 7. Het is geschreven door Mirjam Mous en de illustrator van de omslag is Teo van Gerwen Design. De uitgever is Van Holkema & Warendorf. Het boek heeft 290 bladzijdes. Het boek is ondergedeeld in delen deel 1 deel 2 deel 3 deel 4 en deel 5 waaronder bij deel 1, 10 hoofdstukken, bij deel 2, 14 hoofdstukken, bij deel 3, 4 hoofdstukken, bij deel 4, 4 hoofdstukken en bij deel 5, 4 hoofdstukken dus al met al 36 hoofdstukken. Het genre is: avontuur waarbij deze pictogram hoort: ____________________________________________à

Hoofdstuk 2 paragraaf 1 personages

De hoofdpersoon is boy 7 (Sam Waters), een blanke jongen van 15 jaar. Hij is niet zo heel erg groot en heeft blond kort haar. Hij is best gespierd of in ieder geval getraind. De CooperationX heeft Sam als proefkonijn genomen omdat hij heel goed in hacken is zo heeft hij de schoolsite gehackt en zijn cijfers hoger gemaakt. Sam is niet iemand die snel mensen vertrouwd, zo heeft Lara hem erg veel geholpen en was heel aangenaam voor hem toch vertrouwde hij haar niet 100% en dat is maar goed ook. Verder is hij intelligent, zo is hij door een paar foto’s en briefjes erachter gekomen wie hij is en heeft hij een heel plan bedacht om de witpakken te arresteren. 1 van de bij personen is Lara (Rogers ) Lara kwam met haar pick-up langs de grasvlakte en kwam daar Sam tegen. Ze nam hem mee naar een zogenaamde ‘bed and breakfast’ van haar en haar tante Bobbie. Lara is erg behulpzaam ze helpt Sam met het zoeken van zijn ouders, wat hij heeft gezegd als smoesje, terwijl hij uitzoekt wie hij is en waar hij vandaan komt. Verder heb je nog Louis, Louis was de kamergenoot van Sam toen hij nog in het CooperationX gebouw vast zat. Hij is erg aardig en achterdochtig. Voordat hij in het CooperationX gebouw zat was hij een zakkenroller. Samen zijn ze erachter gekomen wat de witpakken doen en wat de microchip doet en is, die achter hun oor zit. Samen hebben ze ook plannen gemaakt om te ontsnappen. Dan heb je nog “de witpakken” dat zijn mensen die voor de CooperationX werken. Sam noemt ze zo omdat alle medewerkers die daar werken allemaal een spierwit pak aanhebben. Lara’s ouders waren ook ‘’witpakken’’.

Hoofdstuk 2 paragraaf 2 tijd

Het verhaal speelt zich af in vooral de nu tijd, maar soms ook in de verleden tijd, want het verhaal is geschreven in de ik persoon en alles wat er in zijn gedachten gebeurt word beschreven: “ik loop samen met de witpakken naar buiten er komt een man met een hond aan ik hoop dat hij me door laat lopen en ja hij kijkt me aan en loopt dan verder.” Het is niet helemaal in de chronologische volgorde, want soms gaat hij nadenken over dingen en dan krijgt hij flashbacks en ook als hij de chip verwijderd denkt hij even in de verleden tijd.

Hoofdstuk 2 paragraaf 3 plaats

Het verhaal speelt zich af tussen het CooperationX gebouw en de bed and breakfast van Bobbie en Lara. Alles word met de volle detail uitgeschreven als hij bij Bobbie is en hij naar de kamer gaat word de stijl beschreven: ” Lara bracht me naar de gele kamer. Aan het plafond draaide een ventilator, waardoor het betrekkelijk koel was. Tegen een zachtgele muur stond een tweepersoons bed, daartegenover stond een kast met een schaal vol met takjes en blaadjes erop, die een kruidige lucht verspreidden.”

Hoofdstuk 2 paragraaf 4 titel

De titel van het boek is boy 7. Boy 7 vind ik een gepaste titel, omdat: als de jongens in het CooperationX gebouw zitten zijn de jongens genummerd je hebt boy 1 hij is ontsnapt je hebt boy 2,3,4,5 dat zijn andere jongens je hebt boy 6 dat is louis en je hebt boy 7 Sam. Hij komt bij de naam als hij op het begin ziet dat aan elk kledingstuk een labeltje zit met boy 7. Als Lara langskomt en zijn naam vraagt zegt hij boy, boy Seven. Dus ik vind het wel een gepaste titel. Een andere titel zou kunnen zijn CooperationX, omdat het eenmaal erover gaat dat boy 7 daar ontsnapt zijn geheugen terugkrijgt en dan de CooperationX stopt.

Hoofdstuk 2 paragraaf 5 probleem

Het belangrijkste probleem in het boek is dus dat de CooperationX jongens in gevangenschap neemt, dan een microchip in ze plaatsen dan het geheugen wissen en de jongens dingen laten doen waar ze goed in zijn. Uiteindelijk word het probleem opgelost als Sam de chip uit zijn hoofd haalt en al alles weer weet dan vervolgens Lara en Jones (een FBI agent die voor de CooperationX werkt) opsluit de FBI belt die dan naar het gebouw gaan en alles ontruimen tot het gebouw ontploft dan pakken ze bijna alle witpakken op en brengen ze Sam naar het ziekenhuis samen met alle andere “boys” waar ze ook bij hun de chip verwijderen zo hebben ze genoeg getuigenissen voor wat de fam. Rogers heeft gedaan. Helaas zijn die nog net op tijd weggegaan.

Hoofdstuk 2 paragraaf 6 samenvatting

Boy 7 herinnert zich niet meer van het verleden als hij wakker word op een kale verlaten grasvlakte. Hij weet zelfs zijn eigen naam niet meer. Hij vind een rugzak vol met spullen die erg belangrijk zijn voor het achterhalen van wie hij is en hoe hij hier terecht is gekomen. Hij keek naar een paar spullen die erin zaten: een bonnetje van de pizza hut een kluissleutel met nummer 31 erop en een mobiel. Hij pak de mobiel om de politie te bellen, maar hij ziet dat hij een voicemail heeft eerst gaat hij daarnaar luisteren. Er klinkt: “wat er ook gebeurd bel in geen enkel geval de politie.” En ook al wist hij niet veel, hij wist zeker dat dat zijn eigen

stem was.

Dan komt er een pick-up wagen langs met Lara erin hij vraagt of hij mee mag liften en stapt in. Bij de bed and breakfast van haar en haar tante Bobbie is het erg gezellig en hij voelt zich wel op zijn gemak dan gaat hij naar zijn kamer om nog eens te kijken naar de spullen. De sleutel wat moet hij daar nou mee hij weet wel dat het van een kluisje is en bedenkt zich dat het van een bank of station moet zijn dan kijkt hij naar het bonnetje van de pizza hut er staat locatie Flatstaff. Hij en Lara gaan naar elke bank en station in Flatstaff om de sleutel in de kluisjes te passen maar nee niks past. Dan gaan hij en Lara even eten bij de pizza hut een meisje herkent hem en zegt tegen hem: “vertrouw haar niet.” Dan gaan ze terug naar ‘huis’. De volgende dag gaan ze verder zoeken. ‘savonds luistert boy7 noch een keer naar de voice mail en hoort als hij goed luistert bowlgeluiden. De volgende dag gaan ze naar de bowlingbaan en ja hoor hij past. Er ligt een Notebook en een USB-Stick in wat moet hij daar nou mee. Thuis leest hij de notebook er staat alles in wat hij heeft meegemaakt bij de CooperationX. Zo is hij er ook achter gekomen dat de jongens daar een Microchip in hun hoofd hebben waarmee de witpakken ze kunnen besturen en zo slechte dingen kunnen laten doen. Je jongens hebben het dat zelf niet in de hand en naderhand weten ze niets meer, want ze wissen de geheugens. Later blijkt dat ze dat ook bij Lara hebben gedaan: Lara zocht jeugdcriminelen die gaf ze dan aan bij de politie dan zouden ze naar de jeugdgevangenis moeten komen (het CooperationX gebouw dus) zodat ze daar weer nieuwe proefpersonen hebben. Dan kijkt hij naar de USB-stick leeg? Nu realiseert hij zich dat Lara die van hem heeft omgeruild met de lege ‘savonds pakt hij de USB- terug en legt de lege weer bij Lara. Die die USB- aan agent Jones gaf  die er natuurlijk achter kwam dat dit niet de goede USB-stick was en ging opzoek naar Sam. Waardoor Sam wist dat hij slecht was en heeft een plan gemaakt om Jones te pakken en het lukt als Jones en Lara bij hem op de kamer zijn bind hij ze vast en drukt iets in de mond zodat Bobbie ze niet kan horen. Toen heeft Jones snel de Cooperation gewaarschuwd en binnen 90 minuten zou het hele gebouw de lucht in gaan. Snel gaat Sam naar beneden en pakt de pick-up hij rijdt naar het gebouw maar komt er al snel achter dat hij achtervolgd wordt wat natuurlijk niet gek is, want zolang hij die chip in zijn hoofd heeft weten de witpakken hem te vinden bij een tankstation slaat hij snel af en de achtervolger was net te laat en moest dus doorrijden. Sam gaat snel de wc in en verwijderd de chip. Net op het moment dat hij weg wil gaan komt de man die hem achtervolgd binnen. Shit denk Sam als hij de deur intrapt ben ik er geweest is alles voor niets geweest hij moest denken aan Louis die in minder dan een uur op werd geblazen als hij niet snel kwam. Er was een klein raampje waaronder een busje stond. Sam gooit de microchip in het busje en het busje rijdt weg. De achtervolger volgt het busje en Sam smeert hem en gaat naar het CooperationX gebouw hij moet Louis redden. 

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Eindexamens

Alles wat je moet weten over de eindexamens

Dan komt er een pick-up wagen langs met Lara erin hij vraagt of hij mee mag liften en stapt in. Bij de bed and breakfast van haar en haar tante Bobbie is het erg gezellig en hij voelt zich wel op zijn gemak dan gaat hij naar zijn kamer om nog eens te kijken naar de spullen. De sleutel wat moet hij daar nou mee hij weet wel dat het van een kluisje is en bedenkt zich dat het van een bank of station moet zijn dan kijkt hij naar het bonnetje van de pizza hut er staat locatie Flatstaff. Hij en Lara gaan naar elke bank en station in Flatstaff om de sleutel in de kluisjes te passen maar nee niks past. Dan gaan hij en Lara even eten bij de pizza hut een meisje herkent hem en zegt tegen hem: “vertrouw haar niet.” Dan gaan ze terug naar ‘huis’. De volgende dag gaan ze verder zoeken. ‘savonds luistert boy7 noch een keer naar de voice mail en hoort als hij goed luistert bowlgeluiden. De volgende dag gaan ze naar de bowlingbaan en ja hoor hij past. Er ligt een Notebook en een USB-Stick in wat moet hij daar nou mee. Thuis leest hij de notebook er staat alles in wat hij heeft meegemaakt bij de CooperationX. Zo is hij er ook achter gekomen dat de jongens daar een Microchip in hun hoofd hebben waarmee de witpakken ze kunnen besturen en zo slechte dingen kunnen laten doen. Je jongens hebben het dat zelf niet in de hand en naderhand weten ze niets meer, want ze wissen de geheugens. Later blijkt dat ze dat ook bij Lara hebben gedaan: Lara zocht jeugdcriminelen die gaf ze dan aan bij de politie dan zouden ze naar de jeugdgevangenis moeten komen (het CooperationX gebouw dus) zodat ze daar weer nieuwe proefpersonen hebben. Dan kijkt hij naar de USB-stick leeg? Nu realiseert hij zich dat Lara die van hem heeft omgeruild met de lege ‘savonds pakt hij de USB- terug en legt de lege weer bij Lara. Die die USB- aan agent Jones gaf  die er natuurlijk achter kwam dat dit niet de goede USB-stick was en ging opzoek naar Sam. Waardoor Sam wist dat hij slecht was en heeft een plan gemaakt om Jones te pakken en het lukt als Jones en Lara bij hem op de kamer zijn bind hij ze vast en drukt iets in de mond zodat Bobbie ze niet kan horen. Toen heeft Jones snel de Cooperation gewaarschuwd en binnen 90 minuten zou het hele gebouw de lucht in gaan. Snel gaat Sam naar beneden en pakt de pick-up hij rijdt naar het gebouw maar komt er al snel achter dat hij achtervolgd wordt wat natuurlijk niet gek is, want zolang hij die chip in zijn hoofd heeft weten de witpakken hem te vinden bij een tankstation slaat hij snel af en de achtervolger was net te laat en moest dus doorrijden. Sam gaat snel de wc in en verwijderd de chip. Net op het moment dat hij weg wil gaan komt de man die hem achtervolgd binnen. Shit denk Sam als hij de deur intrapt ben ik er geweest is alles voor niets geweest hij moest denken aan Louis die in minder dan een uur op werd geblazen als hij niet snel kwam. Er was een klein raampje waaronder een busje stond. Sam gooit de microchip in het busje en het busje rijdt weg. De achtervolger volgt het busje en Sam smeert hem en gaat naar het CooperationX gebouw hij moet Louis redden. 

Hoofdstuk 3 paragraaf 1 auteur

Mirjam Mous is op 7 november 1963 geboren in Oosterhout. Ze heeft de pabo gedaan en is daarna lerares op een school in Breda voor kinderen met sociaal-emotionele problemen geworden. een paar boeken van Mirjam zijn Monsters mollen, Jammie mammie, Fluisterwater, de juf is een heks, nee!, moordmeiden en doorgeschoten de genres zijn verschillend het gaat van kleuterboeken naar avontuurboeken voor jongeren en ik hoop niet dat zij heeft meegemaakt wat er in dit boek staat dat zou namelijk niet goed zijn. Maar in haar biografie zegt ze wel dat ze bij de kleuterboeken inspiratie haalt bij haar school. En bij de jeugdboeken haalt ze vooral de inspiratie uit de vele landen waar ze naartoe reist

Hoofdstuk 4 paragraaf 1 eigen mening

Ik heb het boek gekozen omdat de achterkant me erg aansprak vooral het begin: ‘toen ik mijn ogen opendeed, wist ik niets meer… Zelfs mijn eigen naam niet.

Het boek is spannend en geweldig het is spannend omdat het in de ik-vorm is geschreven en omdat het je constant aan het denken zet en het leest gemakkelijk door. Zoals het eindstukje dat hij in de wc zijn microchip verwijderd: ‘ik pakte een dot vette watten en goot er jodium op. Ik wreef ermee over het snijvlak van het stanleymes en legde het mes toen klaar op een papieren handdoekje. En toen was het tijd voor de microchip. Ik pakte het mes en keek in een stukje spiegel ik draaide mijn hoofd zodat ik het beter kon zien. Ik haalde diep adem en toen kerfde ik met het mes in mijn vel

een cirkel rondom het plekje waar ik de microchip vermoedde.’

En het is geweldig omdat het gewoon een geweldig, leuk, gaaf, cool, awsome boek is, want alles bij elkaar is supermooi leuk en gaaf je zou het bijna zelf willen meemaken als je het zo leest. En ik heb natuurlijk met Sam het meest meegeleefd, omdat het in de ik-vorm van hem is geschreven en wie zou ik willen zijn?  Ik denk Sam om dit allemaal mee te maken en die CooperationX stoppen dat moet toch ergens wel geweldig zijn? Ik geef dit boek zonder twijfel een 9,5 ik vond het zo een mooi boek ik heb er zo van genoten ik heb er elke dag naar uitgeleefd om die avond weer verder te lezen het enige jammere vind ik dat ze niet op het einde zegt wat er met boy 1 is gebeurd als ze dat had gezegd was het een 10. En ik ga tegen iedereen zeggen dat ze dit boek moeten lezen. 

REACTIES

R.

R.

Aan het einde van het boek staat dat Lara boy 1 zou zijn. Dat was de eerste proefpersoon voor haar ouders. Zo hoefden ze niet te zoeken naar iemand die geschikt was.

11 jaar geleden

T.

T.

Ik verwacht eigenlijk wat meer mening. Als je zegt : 'En het is geweldig omdat het gewoon een geweldig, leuk, gaaf, cool, awsome boek is'. Dan geef je geen mening. Ja het is leuk omdat het leuk is.... Verder was de samenvatting wel goed

10 jaar geleden

S.

S.

hoi leuk verhaal, lekker kort!

8 jaar geleden

L.

L.

Goed verslag maar te lang zou het wat korter maken.

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Boy 7 door Mirjam Mous"