Zakelijke gegevens

Titel: BOY 7
Ondertitel: Toen ik mijn ogen opendeed, wist ik niets meer… Zelfs mijn eigen naam niet.
Motto: -
Schrijver: Mirjam Mous
Uitgever: Van Holkema en Warendorf
Plaats en datum: 2009 in Houten
Titelverklaring
Het boek wordt zo genoemd omdat de jongen om wie het gaat, eigenlijk Sam Waters, in een soort van inrichting terecht komt waar iedereen word aangesproken met ‘Boy’ en dan een cijfer erachter. Hij is de 7de dus wordt hij BOY 7 genoemd.
Beschrijving van het verhaal
Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet wie hij is, hoe hij daar is terechtgekomen en wat hij daar doet. Vlakbij hem vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Als hij het alarmnummer wil intoetsen ziet hij dat hij een voicemail bericht heeft ontvangen. Als hij het bericht afluistert hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem.
De overige dingen die hij in de rugzak vindt zijn een flesje water, een lichtblauwe pyjama, een boxershort, een tandenborstel en een tube tandpasta. Er zit ook een rolletje bankbiljetten, een baseballcap, een foto van een of ander groot grijs gebouw en een bestellijst van de Pizza Hut in. Wat heeft hij hieraan? Wat moet hij doen? Hij kan het alarmnummer niet bellen. Daarom belt hij naar de telefoon waar vandaan zijn voicemailbericht is ingesproken. Geen zinnige informatie. Dan maar het nummer op de lijst van de Pizza Hut proberen. Ook dit levert niets op.
Hij hoort een auto aankomen en mag meeliften met een vrouw die Lara heet. Hij vertelt maar dat hij hier is afgezet en dat hij op zoek is naar zijn ouders, en dat de rest een lang verhaal is. Als Lara vraagt hoe hij heet, kijkt hij naar een merkje op zijn tas waarop staat: Boy 7. Boy Seven zegt hij.
Ze gaan op weg naar Branding, naar een Bed and Breakfast van Lara’s tante, tante Bobbie. Hij huurt er een kamer en neemt een douche. Als hij in de spiegel kijkt, schrikt hij zich een ongeluk. Hij herkent zichzelf helemaal niet, maar toch heeft hij iets vertrouwds. Wie hij nou echt is en waar hij vandaan komt, blijft gokken.
De volgende dag gaat hij op onderzoek uit. Hij mag met Lara meerijden in de vrachtwagen naar Flatstaff. Lara moet daar iets afleveren, en hij kan daar mooi zijn zoektocht beginnen. Op de bestellijst van de Pizza Hut vond hij namelijk een adres in Flatstaff. Eenmaal in de Pizza Hut wordt hij opeens herkend door een serveerster. Ze zegt dat ze hem en Lara hier al vaker heeft gezien, maar volgens Lara heeft ze zich gewoon vergist.
Een dag later vindt hij nog iets in het zijvakje van zijn tas: een sleutel. Na zonder succes alle banken in Flatstaff langs te zijn geweest met Lara (met de smoes dat zijn ouders waar hij zogenaamd naar op zoek is, de sleutel hadden achtergelaten), komt hij er opeens achter dat dit een sleuteltje van een kluisje bij een bowlingbaan kan zijn. Hij vergelijkt het nummer van waaruit hij het voicemailbericht had ingesproken met die van een bowlingbaan en het klopt. De volgende ochtend gaat hij er met Lara heen. Hij zoekt het juiste kluisje op en: BINGO! Er zit wat in! Een notebook en een USB-stick. Even denkt hij dat Lara de USB-stick in haar zak laat glijden, maar de USB-stick is er nog gewoon.
Even later op zijn kamer opent hij eerst het notebook. En daarin staat informatie die van alles duidelijk maakt. Het wordt hem duidelijk dat zijn plan- wat dat dan ook mocht zijn- geslaagd is. Het hele raadsel van wie hij is en hoe hij op die kale vlakte terecht was gekomen, staat in het notebook. Het volgende is namelijk gebeurd in de periode voordat hij bijkwam op de kale, hete vlakte.
Hij bleek een hacker te zijn die verschillende cijfers van zichzelf had opgekrikt door in te breken in het computersysteem van school. Als straf is hij in een soort van inrichting opgenomen waar kinderen heen moeten die iets ergs hebben gedaan. In die inrichting, Coöperation X, worden de jongens Boys genoemd. Hij dus Boy 7. Langzamerhand komt hij samen met zijn kamergenoot Louis erachter dat het niet pluis is wat er allemaal in dat gebouw gebeurt. De andere Boys worden plotseling heel braaf en doen alles wat de ‘witpakken’ (zo noemen ze de mensen die daar werken) zeggen. Louis en hij weten een manier te vinden om ‘s nachts uit hun kamer te komen. Zo ontdekken ze een heleboel dingen die er gedaan worden met de Boys. Elke boy word op een nacht uit zijn cel gehaald en hij ondergaat dan een soort van operatie waarbij er een chip wordt geplaatst. Die chip zorgt ervoor dat je alles doet wat de witpakken zeggen en dat je alles van een bepaalde periode vergeet. Uiteindelijk gebeurt die operatie ook bij Louis en hem, maar doordat ze alles opschreven in het stiekem meegesmokkelde notebook, weet hij nu wat er werkelijk is gebeurd. De witpakken hersenspoelen niet alleen de Boys, ze laten ze ook illegale opdrachten uitvoeren. Na de opdracht drukken ze op een knopje en is de jongenalles weer vergeten. Maar Louis en hij zijn daar achter gekomen doordat ze bij zo’n opdracht een opnamerecordertje in hun zak stopten zodat ze achteraf konden horen wat er was gebeurd. Ze weten dat ze deze illegale praktijken naar buiten moeten brengen. De eerste keer ontsnappen lukt niet, maar de tweede keer weet Sam het notebook en de stick met informatie tijdens een uitstapje bowlen met de witpakken, naar buiten te brengen. Op dit punt stopt het verhaal in het notebook.
Eenmaal klaar met lezen, komen Lara en een andere man genaamd Jones, de kamer binnen. Hij weet ze te overmeesteren. Het blijkt dus dat Lara ook in het complot zit. Ze had echt de USB-stick in haar zak laten glijden. En ze was dus echt eerder met Sam in de Pizza Hut geweest. Maar Sam was zo slim geweest om op het moment dat hij de stick en het notebook ging opbergen, de echte stick met belangrijke informatie in het notebook op te bergen. Maar als hij aan het praten is met Lara, pakt Jones zijn mobieltje en stuurt een signaal naar het grijze gebouw waar alle boys zitten, dat het over 90 minuten wordt opgeblazen. Sam komt meteen in actie en rijdt naar het grijze gebouw. Hij wordt achternagezeten, maar weet zijn belagers af te schudden door de chip eigenhandig uit zijn nek weg te snijden. Vanaf dat moment weet hij alles weer. Niet alleen de geschreven dingen in het notebook, maar ook wat voor een goede band hij had met Louis, en hoe hij probeerde te ontsnappen. Hij werd achterhaald. Maar omdat de witpakken weten dat hij iets naar buiten had gebracht lieten ze hem dus achter op die hete, kale grasvlakte. Zo konden ze hem volgen en kijken waar hij die USB-stick en het notebook had verstopt. Voordat ze hem daar achterlieten wisten ze zijn hele geheugen.
Hij gooit de chip op een auto en de achtervolgers gaan achter die auto aan in plaats van achter hem. Eenmaal bij het gebouw aangekomen ontploft het. Hij schreeuwt het uit en valt flauw. Maar als hij bijkomt ziet hij de andere Boys om zich heen. Hij is dolgelukkig dat iedereen nog leeft. Er was sprake van een bommelding en het gebouw was een uur geleden al ontruimd. Eenmaal in het ziekenhuis wordt bij iedereen de chip weggehaald, de leden van de coöperation worden opgepakt en Sam ziet zijn familie weer. Alles komt weer goed.
Thema en motieven
De essentie van het boek is doorzetten, Sam (Boy 7) blijft doorzetten om achter de waarheid van zijn bestaan te komen. De essentie van het boek is ook vertrouwen. Hij weet niet of hij iemand in vertrouwen kan nemen en daaraan alles te vertellen. Je ziet ook aan het eind dat zelfs Lara in het complot zat en dus niet te vertrouwen was.
Voor zover ik weet komen er geen opvallende symbolen in het boek voor.
Personages
De hoofdpersoon in het boek is Sam Waters (Boy 7). Hij is een slimme jongen, die goed met computers kan omgaan (en kan hacken). Hij heeft een smal gezicht met een hoog voorhoofd en diepliggende blauwe ogen. Ook heeft hij piekerig blond haar en een mooi afgetraind lijf. Hij ontwikkeld zich in het boek heel erg snel, doordat hij er stapje voor stapje achter komt wie hij is en wat zijn verleden is.
Een ander belangrijk persoon in het boek is Lara Rogers. Er wordt niet echt beschreven hoe ze eruit ziet. In het begin van het verhaal, lijkt het of Lara en heel warm en zacht karakter heeft die altijd met je meeleeft. Maar later blijkt dat zij helemaal aan de verkeerde kant staat, en dat ze al die tijd Sam heeft voorgelogen.
De vriend en kamergenoot van Sam in de tijd bij coöperation x is Louis. Net als Sam heeft ook Louis het een en ander op zijn kerfstok, maar toch is het een hele vriendelijke jongen. Hij is een snelle, zwarte jongen met kroeshaar, hij wordt door de witpakken Boy Six genoemd. In de loop van het verhaal worden hij en Sam steeds betere vrienden.
Perspectief
In het gewone verhaal zie je de dingen door de ogen van Sam. De verteller is ook Sam. Je weet dat omdat het in de ‘ik’ vorm geschreven is. Maar in het logboek zie je niet alles door de ogen van Sam, maar vertelt hij wel het verhaal. Dat lijkt een beetje onduidelijk, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Je leest namelijk letterlijk het logboek van Sam, en dat gebeurt natuurlijk niet op dat moment dat je het leest, maar is al eerder opgeschreven.
Spanning
In het boek wordt de hele tijd een hele onzekere, spannende sfeer opgeroepen. De schrijver doseert de informatie goed. Er worden bepaalde tijden door elkaar gehaald, de schrijver speelt erg met de tijd, wat het boek erg leuk maakt om te lezen. De verteller is niet altijd betrouwbaar, omdat de verteller Sam is en hij zijn geheugen kwijt is. Hij weet dus een heleboel dingen niet meer. Hij gist vaak maar wat. Hij is ook niet betrouwbaar omdat hij soms opdrachten moet uitvoeren waarna dan zijn geheugen wordt gewist (zie samenvatting)
Waardering
Het was echt een geweldig boek! Het verhaal was heel origineel, spannend en boeiend. het was ook onvoorspelbaar omdat er soms opeens dingen gebeurden die je echt totaal niet had verwacht. Dat was ook zo leuk aan het boek. De schrijfstijl sprak me ook erg aan, en de personages waren bijzondere persoonlijkheden. Een deel van het verhaal kan nooit echt gebeurd zijn, maar andere delen ook weer wel. Het was een goede mix van die twee wat het boek zo boeiend maakte.
 


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Seth

Seth

geweldig verslag

8 maanden geleden

Antwoorden

gast

gast

Rick

Rick

Vlgns mij heeft bijna iedereen hetzelfde probleem ik ook namelijk! maar erg bedankt!

9 maanden geleden

Antwoorden

gast

gast

fleur

fleur

ewa

9 maanden geleden

Antwoorden

gast

gast

ahmed

ahmed

mooi boek verslag

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Lauren

Lauren

hoe loopt het verhaal af ?
ik heb maandag een boekpresentatie maar ik heb het boek nog niet uit.

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Naut

Naut

Bedenk wel als je dit verslag inlevert kan je docent miss op deze website komen omdat hij bovenaan staat :D

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Lollo

Lollo

Thanks man, ik moet het vandaag inleveren en ben nog niet begonnen! Heel erg bedankt!

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

lara rogers

lara rogers

THAnKS NU HEB IK EEN VERSLAG OM IN TE LEEREN

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

boy 7

boy 7

het is wel een goed boekverslag

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

mark

mark

wie is de hoofdpersoon

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Mick schipper

Mick schipper

Bedankt voor dit boekverslag

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Demian tang

Demian tang

Slecht boekverslag

1 jaar geleden

Antwoorden

Hank tank

Hank tank

Toon is wat respect. Hij heeft hier vast veel tijd in gestopt en als jij het beter kan doe je het zelf.

Mooi verslag hoor!!

1 jaar geleden

gast

gast

anoniempje

anoniempje

super leuk ik geef je ( en het boek zelf ) een 10

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

endi

endi

Dank door jullie gaat het goed komen met mijn boek bespreking

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

johan

johan

nou ik moet dus een boekverslag morgen inleveren over did boek wat ik vorig jaar gelezen heb en het is 23 uur dus ja dit help wel thanks

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Feiko

Feiko

Hoe oud is hij nou sam waters

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

P.

P.

wat zijn alle moeilijke woorden

2 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

T.

T.

Bedankt, moet morgen presentatie houden en was nog niet begonnen, hierdoor krijg ik het zeker af!

2 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

K.

K.

echt super tof want ik had nog maar een dag om een boekverslag te maken en dit heeft me super geholpen

2 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

T.

T.

Thx, moet volgende week maandag afgeven, en ben er nog niet eens aan begonnen
danku!!!!

2 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

G.

G.

THX BRO MOEST MORGEN INLEVEREN MAAR DOOR JOU WEET IK WAAR HEB OVER GAAT THX

2 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

J.

J.

Dit was echt een geweldig boek, maar niet heus. Veel plezier met lezen (not).

2 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

T.

T.

Echt top ! Moet het over 3 dagen inleveren . Nu weet ik de samenvatting en kan ik een verslag maken !

2 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

M.

M.

Het is uit zijn rechter oor gesneden de chip

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

J.

J.

Dit is echt een fijn verslag! Hier heb ik wat aan.

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

K.

K.

hij is veel te lang want wij moeten een verslag van een half a4tje hebben

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

best goed alleen het loopt niet goed af!!!

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

I.

I.

het is cooperation x niet met de puntjes op de tweede o

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

was het niet een 7 op de sok en niet op de tas??

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

K.

K.

super bedankt, k had het echt heel hard nodig dus bedankt!! :)

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

K.

K.

het was een leuk boek. complimenten voor de samenvatting!

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

woooww zo bedankt dit is een redding

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

K.

K.

bam!! een 8 dankje stijn je bent een held

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

P.

P.

thanks bro

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

W.

W.

CHIL dit boekverslag ik moet ook zo iets maken.

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

S.

S.

goed geschreven ik heb hier echt heel veel aan

4 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

T.

T.

Tnx man... Erg handige samenvatting en info^^ sommige mensen vinden dit misschien lang alleen als hij korter was was er informatie weggelaten. want hier worden precies alle belangrijke dingen verteld^^

4 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

die film komt pas april 2015 & lara heeft hem niet veraden ze had een chip lees blz. 287 van het boek.

4 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Z.

Z.

Thanks man, geweldige samevatting. Hier ga ik ver mee komen! wallah

4 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

B.

B.

Beetje te lang

5 jaar geleden

Antwoorden

S.

S.

schrijf anders zelf een samenvatting

4 jaar geleden

gast

gast

Amber

Amber

supergoed gedaan!

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

thnx ik wist t perspectief niet goed nu wel! thnx!!

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

F.

F.

thnx het is egt een supergoed boek en ik heb een boekverslag nodig! XD

5 jaar geleden

Antwoorden

A.

A.Ik wil graag weten hoeveel hoofdstukken dit boek heeft...

kusjes meisje uit L2Ha

5 jaar geleden

gast

gast

A.

A.

super leuk boek ik heb er veel aan gehad thnks xxx

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

S.

S.

Super bedankt! Ik heb een mondeling en bijna geen tijd gehad om te lezen met die stomme toetsweek erbij! Maar nu moet het wel lukken! :D

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

meuj wat is de periode van het boek hoe lang heeft het geduurd?

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

M.

M.

yess thanks moet morgen inleveren en had nog helemaal niks, en was al paar maanden geleden dat ik het boek had gelezen. This saved my life :) xxx meisje uit ttogym2

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

S.

S.

ik moet ook een leesdossier over dit boek boek maken en mede door dit is het me een stuk makkelijker gemaakt! de samenvatting is wel heel uitgebreid maar dat is wel handig! bedankt! ;)

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

B.

B.

Bedankt ik ben slecht namelijk slecht in samenvattingen maken

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

J.

J.

Ik begrijp echt niet waarom sommige mensen boeken gaan lezen voor school terwijl je gwn ook 9s en zo kan halen voor boekverslagen door een verslag van internet door te lezen. Hangt er eigenlijk van af hoe goed je bent in schrijven, niet hoe goed je het boek kent.

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

H.

H.

Lara zat inderdaad in het complot maar ZIJ HAD OOK EEN CHIP!! Dat hadden haar ouders zelf gedaan. Die waren de bedenkers! :0

Ze werkte dus eigenlijk met de criminelen mee, maar ze had geen keus want ze had een chip. Misschien wilde ze Sam wel helemaal niet verraden...

De chip zat achter zijn oor. Dus eigenlijk in zn nek. Iets er boven. Ofzo.. :)


Verder super goed verslag! Echt heel goed.

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Thomas

Thomas

Kijk dit :

Heel goed verslag alleen: 1. de chip zat in zijn oor, niet zijn nek 2. de ouders van Lara & Lara zijn niet opgepakt, dus niet iedereen is opgepakt 3. het was een vrachtwagen, geen auto waar hij de stick in gooide
door anique op 18 maart 2012 om 17:16

Jij hebt t ook fout anique!
het zat niet in zn oor. nee achter zn oor!

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Thomas

Thomas

Precies wat piet zegt

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

P.

P.

Ik vind een goed verslag, alleen je moet wel een mening geven en die onderbouwen met argumenten.
Waarom is het een spannend boek?
Waarom was het verhaal orgineel?

Verder prima

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Y.

Y.

wa is nu die verschikkelijke waarheid manne !?

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

Hoe oud was Boy 7 of staat dat er niet in?

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

*.

*.

Super leuk boek

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

X.

X.

Haai.
Dit boek is echt heeeel leuk!!! ;D

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

J

J

Hoeveel hoofdstukken heeft het boek?

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

K.

K.

wat had je voor punt ?

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

N.

N.

ik vind dit een super leuk boek
ik ben niet zo een lezer maar dit is wel een spannend verhaal en hoop dat er nog meer van zulke boeken komen(: (: (: (: (: (: (:

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Bram

Bram

Lara had de F.B.I. en de politie ingeschakeld.
Verder goed verslag.

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Bram

Bram

Lara zat niet in het complot, maar had óók een chip.
Haar ouders waren de uitvinders ervan.

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

D.

D.

ik doe het ook voor een boekverslag het is een best wel moeilijk boek =s

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

R.

R.

ik moet in 1 week een boekverslag maken door dit verslag gaat het me wel lukken

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

*.

*.

***

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

D.

D.

SUPER LEUK IN 1x UIT!

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

Een super boekverslag, ik vond het boek niet zo tof eigenlijk ik vond het saai, het is niet echt een jongens boek vind ik omdat er soms te veel emotie in zit, en het verhaal is te voorspellend.
Ik zou het boek aanraden aan mensen die graag boeken lezen waarin iemand zijn identiteit zoekt.

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Martijn

Martijn

Goed! Doe het boek ook voor boekverslag! Een 10!

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

I.

I.

Zijn naam is toch Sam Walters en niet Sam Waters?
Verder een super goed verslag!!
Heb er erg veel aan.

6 jaar geleden

Antwoorden

Mohamed

Mohamed

Nee Sam Waters is goed.
Maar ik begrijp de verwarring

5 maanden geleden

gast

gast

L.

L.

Goed leesverslag, kheb er veel aangehad maar ik wil je graag op 1 ding wijzen, in het Engels hebben ze geen trema's dus dat betekend dat het cooperation is ipv coöperation.

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

M.

M.

weer een te lange samenvatting. maar het was wel erg duidelijk.

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

N.

N.

leuk boek had hem wel makkelijk binnen een week uit!

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

M.

M.

heel leuk boek :) ga er over een maand ook een toets boekverslag van maken! Goed beschreven hierboven, ook al is het idd wel een beetje lang.... Goed bezig!

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

N.

N.

super leuwk!!!!!!!!! boek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!heb de hele vakantie gelezen

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

S.

S.

het is een goed boek maar ik heb gehoord dat er ook een film van komt zo ja wanneer??

7 jaar geleden

Antwoorden

D.

D.

die is net uit als het goed is nog wel in de bioscoop maar zo niet dan komt hij binnenkort op DVD

4 jaar geleden

gast

gast

H.

H.

het genre is spanning & avontuur maar ook wel detective want hij gaat opzoek naar zichzelf eigenlijk.
verder goed boek met een goed verslag. oja en Lara had ook een chip in haar hoofd waardoor ze waarschijnlijk gedwongen werd mee te helpen met het complot. (ff aanvulling ;) )

7 jaar geleden

Antwoorden

S.

S.

hoe weet jij dat Lara ook een chip had!? dat heb ik nergens gelezen? (niet lullig bedoelt!)

5 jaar geleden

gast

gast

H.

H.

Wat is het genre van het boek?

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

K.

K.

Jaaa SUPER leuk boek, paar schrijffoutjes, maar verder goede samenvatting!!! :)

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

S.

S.

Goed boekverslag! idd er staan wat fouten in.

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

j= voor jones

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

J is voor Jason

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

D.

D.

moet een boek abc'tje ben bij de J help eimand me met de letter J?

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

J.

J.

Echt een cool boek! Alleen bij mij was er een bladzijde uitgescheurd... :(

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

Heel goed verslag alleen:
1. de chip zat in zijn oor, niet zijn nek
2. de ouders van Lara & Lara zijn niet opgepakt, dus niet iedereen is opgepakt
3. het was een vrachtwagen, geen auto waar hij de stick in gooide

7 jaar geleden

Antwoorden

S.

S.

de chip zat achter zijn oor niet erin ;)

4 jaar geleden

gast

gast

S.

S.

ik vind het echt een super leuk boek! Ik doe er nu mijn boekbespreking over, vandaar dat ik ff op deze site kijk.. xD

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

R.

R.

Dit was echt een stoer boek. Ik vond het echt geweldig. Zeker een aanrader.

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

B.

B.

deze boek had ik al snel uitgelezen omdat mijn nederlands niet zo goed is heb ik deze boek 5x achterelkaar moeten lezen :(

7 jaar geleden

Antwoorden

Anonymous

Anonymous

*dit boek*

10 maanden geleden

gast

gast

A.

A.

echt een geweldig boek, heb het nog nooit zo snel uitgelezen!

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

K.

K.

Echt een supervet boek, in 1,5 uur uitgelezen in de auto naar Barcelona

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

J.

J.

Super boek een ook een goeie samvating!!

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

omg dat boek was zo spannend! khad het echt in 2 uur uit :$

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

Heb je ook een samenvatting van 26 regels ofzo iets ? xx

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

G.

G.

Echt een leuk boek! Het is wel een dik boek maar hij is zo spannend! Telkens wanneer ik dit boek lees zie ik het ook helemaal voor me . :)

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

D.

D.

ik heb dat boek in 1 nacht uitgelezen! echt een geweldig boek, ook goed boekverslag!

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

S.

S.

het is een blauw notitieblok. De laptop is van Lara

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

E.

E.

Ik snap iets niet. Is de notebook nou een laptop of een notitieboek?

7 jaar geleden

Antwoorden

M.

M.

een notitie booeeek :)

5 jaar geleden

gast

gast

D.

D.

Heb hier veel hulp van gehad

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

M.

M.

Fantastisch, maar het merk op zijn tas stond alleen Boy en op zijn sok stond een 7. Er stond dus niet Boy 7 op zijn tas...
Verder Geweldig! :)

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

P.

P.

Hendig heur >.<

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

S.

S.

"k heb het volgende uur boekentoets over boy 7 , duss bedankt voor de goede smnvatting!

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

O.

O.

danke

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

B.

B.

fantasties!

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

B.

B.

Zit erg leuukj!

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

G.

G.

bedankt!

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

M.

M.

Bedankt voor de inspiratie. XD

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

G.

G.

Heel goed!

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

hoeveel plus is dit boek ? voor fictie nl

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

thnx, Super

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

Nice! echt heel erg bedankt!

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

P.

P.

Ik moet morgen mijn boekverslag inleveren.
Heb er een verslag voor nodig van internet.
Bedankt voor de samenvatting

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

K.

K.

thx!

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

T.

T.

Super bedankt voor deze mooie samenvatting! (:

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

H.

H.

Thanks... Met dit verslag moet ik wel een hoog cijfer kunnen halen... (dat heb ik btw wel nodig)

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

K.

K.

bedankt, ik heb morgen mijn boekpresentatie en heb niet geleerd.
hopelijk gaat het een beetje.

8 jaar geleden

Antwoorden

T.

T.

Tja sterkte.

xxjes Terry

5 jaar geleden

gast

gast

I.

I.

Bedankt, morgen boekbespreking en heb geen zin om het boek in een dag helemaal opnieuw te lezen.

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

J.

J.

Boy7 is een van de boeken waar ik gewoon niet kon stoppen met lezen! Dit boek is zo spannend! Het is mijn lievelings boek!

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

U.

U.

Thanksss man had ik hard nodig

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

R.

R.

@anoniem: goed gezien. Dit verslag staat sinds 10 juni 2010 op Scholieren.com. De samenvatting van Wikipedia is op 12 december 2010 geschreven (zie geschiedenis). Ze zijn dus blijkbaar de bronvermelding vergeten.

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

Is dit letterlijk van wikipedia gekopieerd of is het andersom?

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

Top man! thnx. ik had nu een beetje een voorbeeld hoe mijn eigen verslag ui uit zo moeten te zien

XD
echt top!

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

B.

B.

dankjewel

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Ik

Ik

Hij is wel super, ;-)
en super lang ;-(

8 jaar geleden

Antwoorden

je moeder

je moeder

Net als mn pik ;)

1 jaar geleden

gast

gast

S.

S.

Super thnx

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

J.

J.

niicee =]]

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

S.

S.

goed verslag alleen best lang voor een verslag

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

N.

N.

leuke site he

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

thnx met deze informatie lukt myn schrijfopdracht wel.

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

S.

S.

graag gedaan allemaal :p

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

G.

G.

hey stijn bedankt man ik vind dit altijd kut maar dankzij jou heb ik hem nog net afgekregen
thx man

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

C.

C.

tnx alot ik moet het morgen inleveren en die samenvatting was mijn redding dankje dankje dankje
iemand uit 2gym

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

I.

I.

Thanx. Moet binnenkort inleveren maar is paar jaar geleden dat ik dit boek heb gelezen!!

8 jaar geleden

Antwoorden

M.

M.

het is in 2009 geschreven, dan kan je het hooguit een jaar niet hebben gelezen.

5 jaar geleden

gast

gast

S.

S.

Thanksss.

Ik moet het ook morgen inleveren en was ook nog neit begonnen :O, maar dankzij jou gaat het lukken!

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

Heeeeeeeeel erg bedankt , je bent een reddende engel! ik moet t namelijk morgen inleveren, en ik was nog niet begonnen! x

8 jaar geleden

Antwoorden

Sam

Sam

wauw das laat

5 jaar geleden

S.

S.

graag gedaan

4 jaar geleden

gast

gast