Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Boy 7 door Mirjam Mous

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
Boekcover Boy 7
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 497 woorden
  • 26 april 2017
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
15 keer beoordeeld

Boekcover Boy 7
Shadow

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook g…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Boy 7 door Mirjam Mous
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

BOY 7

Fictie-opdracht 1: Krantenartikel

SYDNEY VAN DER MEER | KKE | NEDERLANDS | DH3B Verantwoording

Ik heb het boek Boy 7 gekozen omdat ik voor mijn vorige boekverslag ook een boek van Mirjam Mous (schrijfster) had gelezen en ik vond dat boek erg leuk. Ik heb mijn artikel geschreven van bladzijde 267 tot en met bladzijde 284.

Extra toevoeging:

 Ik vond dit een moeilijke maar leuke opdracht. Een uitdaging maar wel één waar ik iets mee kan .

Politie inval bij CooperationX

Tientallen jongeren aan de dood ontsnapt

 

FLATSTAFF, AZ | DSI (dienst speciale interventies) heeft gisteravond een inval gedaan in een gebouw ten zuiden van de weg tussen Branding en Flatstaff. Er was daar een coöperatie gevestigd die kinderen hersenspoelde en illegale praktijken pleegde.

Sydney van der Meer

De 17-jarige Sam Waters belde afgelopen vrijdag omstreeks 17:45 het alarmnummer. "Geen tijd. Waarschuw de politie, de FBI, iedereen!" kreeg Mariska (43), telefoniste van de alarmcentrale, te horen toen ze de naam van Sam wilde weten.

Volgens Sam werd hij bij CooperationX opgesloten en werd er een chip in zijn hoofd geplaatst. Hij is hier onder valse voorwaarden heen gelokt. Hij ontsnapte uit de instelling maar andere slachtoffers van de coöperatie zaten nog binnen. Nadat hij erachter kwam dat het gebouw zou gaan ontploffen heeft hij de politie gewaarschuwd. Verschillende slachtoffers werden gehersenspoeld door medewerkers van de coöperatie die in witte pakken gekleed waren. Een aantal slachtoffers heeft de coöperatie noodgedwongen geholpen met illegale praktijken. De chip die in de hoofden van de slachtoffers werden geplaatst zorgde ervoor dat het personeel alle macht over de slachtoffers kreeg.

 

Een woordvoerder van de politie noch bevestigt, noch ontkend dat het om een overheids instantie gaat. De politie kan wel bevestigen dat er bij de inval onder andere een helikopter is gebruikt. Volgens Sam zouden er vanuit de helikopter bevelen zijn gegeven. Andere slachtoffers van CooperationX vertellen dat er dingen als "U dient dit gebied te verlaten" en "Ga niet verder. Dit is een bevel." uit de helikopter werden geroepen.

Kort nadat diverse politie eenheden gearriveerd waren hebben er kort na elkaar twee ontploffingen plaatsgevonden waarbij het dak van het gebouw werd geblazen en de zendmast kapseisde. Volgens omstanders kwamen er enorme vlammen uit het dak en is een deel van het gebouw ingestort na het kapseizen.

Sam Walters na de explosie - Foto aangeleverd

De recherche heeft een onderzoek ingesteld en de locatie is afgezet door de politie. Al het personen dat zich in het gebouw bevonden op het moment van ontruiming zijn overgebracht naar een cellencomplex in Phoenix. Zij zullen daar blijven zitten tot de officier van justitie een uitspraak heeft gedaan.

Voor de slachtoffers van de coöperatie is slachtoffer hulp ingeschakeld. Alle slachtoffers waren onder de 18.

De politie brengt binnenkort een rapport uit over de coöperatie. Ook zal er een persconferentie worden gegeven door het minsterie van veiligheid en defensie waar zij vragen zullen beantwoorden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Boy 7 door Mirjam Mous"