Bonje in het Bonshotel door Jacques Vriens

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 226 woorden
  • 3 augustus 2006
  • 51 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.2
  • 51 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1990
Pagina's
128
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (1991 Genomineerd)

Boekcover Bonje in het Bonshotel
Shadow
Bonje in het Bonshotel door Jacques Vriens
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
De ouders van Ties hebben een hotel. Ties kan zich daar best goed vermaken, vooral met Mitsie, de dochter van mevrouw Beers, de afwashulp. Verder heeft hij nog een vriend onder het personeel: Rudolf, de kelner. Met Nico, meneer van der Horst en Ada kan hij niet zo goed opschieten.
Als de vader van Ties op een dag merkt dat er eieren gestolen worden begint alles in het honderd te lopen. Ties gaat samen met Mitsie op onderzoek uit. Tot hij op een dag geschreeuw hoort, zijn vader beschuldigt mevrouw Beers van de diefstal omdat zij (toevallig) eieren bij zich heeft. Nu moet Ties zonder Mitsie verder op onderzoek want hij wil niet geloven dat mevrouw Beers de schuldige is.
Als Ties op een dag het bad laat overlopen (niet expres) gaat hij om straf te ontlopen in de kelder zitten. Na een tijdje komt er iemand naar beneden zonder het licht aan te doen, verdacht!

Ties gaat stil in een hoekje zitten om niet gezien te worden. De vreemde heeft een witte boodschappentas bij zich en doet daar allemaal dingen in. Dat moet Ties aan zijn moeder vertellen. Later die dag betrappen hij en zijn moeder Rudolf met een witte boodschappentas. Ties kan niet geloven dat Rudolf de dief is maar waar is het toch. Dan is Ties toch blij dat het mysterie opgelost is.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.