Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Blom door Jolanda Horsten

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Blom
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 612 woorden
  • 21 februari 2010
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
8 keer beoordeeld

Boekcover Blom
Shadow
Blom door Jolanda Horsten
Shadow

Zakelijke gegevens van het boek:

Titel boek: Blom.
Schrijver: Jolanda Horsten
Uitgever: Prometheus kinderboeken te Amsterdam
Jaar van verschijnen: 2002
Aantal pagina’s: 135
Grootte: 22 cm

Informatie over schrijver:
Levensbeschrijving:
Jolanda horsten is geboren op 20 Januari 1967 in Tilburg. Als opleiding volgde de Deao Communicatie en studeerde daarna taal & literatuur wetenschappen aan de KUB in Tilburg. Als eerste werkte Jolanda bij NOS Teletekst, toen ze hier genoeg van had heeft ze een tijdje televisieprogramma’s gemaakt voor John de Mol Producties. Sinds 2000 is ze communicatieadviseur bij een adviesbureau in Utrecht. Ze schrijft freelance teksten, bijvoorbeeld: Ook Dat Nog & de Efteling. Momenteel werkt ze op 3 dagen. Over haar thuis situatie is weinig bekend ze woont met Arthur en zoon Olivier in het centrum van Tilburg.

Overige geschreven boeken:
Jolanda Horsten heeft naast het boek Blom ook nog andere boeken geschreven. Ze schreef in samenwerking met Salem Samhoud de boeken Top vaders & Top moeders de eerste is uitgegeven in 2005 en Top moeder in 2007. Dit zijn boeken voor ouders, waarin zowel de ouders als hun kinderen aan bod komen. De ouders nemen hun kind een dag mee naar hun werk, en dan word er uitgebreid gekeken naar de meningen & tips van beiden. Ook heeft ze 3 delen van het boek Letje Latje geschreven. Een kleurrijk kinderboek met vrolijke tinten en een vrolijke kaft. Het gaat over een sprietige kleuter die allerlei avonturen beleeft. Het eerste deel van Letje Latje uitgegeven in 1999 is ook vertaald in het Duits. De 2 andere delen zijn, Applaus voor Letje latje uitgeven in 2000 en Letje Latje heeft rode vlekjes uitgegeven in 2001. In 2004 zijn uitgegeven haar boeken: In het bos, De zee de zee, Blom & de Duitse vertaling van blom genaamd zweimal leben. Verder in 2005 nog het boek Top vaders, de Duitse vertaling van Letje Latje en het peuter boek Speënfee ook wel bekend onder de naam Ik wil mijn speen! Als aller laatste nog het boek Top moeders uitgegeven in 2007.


Wat voor soort boeken Jolanda Horsten schrijft:
Jolanda schrijft van alles, van peuter tot tiener tot boeken voor ouders. Maar ze heeft 5 kinderboeken uit gegeven. ze schrijft vooral kinderboeken ook boeken voor ouderen zoals: top vaders en top moeder.

Samenvatting:
Blom wil graag op een survival kamp, maar ze moet van haar vader naar het kano kamp. Als blom via een sabotage toch naar het survival kamp gaat, komt ze een Belgisch meisje tegen genaamd Isabelle. Ze komen erachter dat hun vaders veel op elkaar lijken. En allebei veel in Antwerpen en Nederland werken. Als Blom haar enkel kneust bij het mountainbiken en in het ziekenhuis de naam van haar vader op moet geven, is deze precies het zelfde als die van Isabelle’s vader. De vergelijkingen worden nu toch wel beangstigend, en als Blom terug komt van het kamp gaat ze meteen naar maarten haar beste vriend toe en vertelt dat ze misschien een half zusje heeft. haar moeder is in parijs en ze kan haar niet bellen. Als blom aanwijzingen heeft gevonden op zolder bekent haar vader dat hij heel blom haar leven al een dubbel leven had. Omdat hij in een affaire de moeder van Isabelle had bezwangert. Blom vlucht het huis uit naar maarten toe en verblijft daar die week. Als haar moeder thuis komt en het te weten krijgt gaan haar ouders scheiden. Blom heeft veel gemengde gevoelens en wil haar vader niet kwijt. Er komt toch nog een goed einde aan. Want Blom krijgt te horen dat Maarten op haar is en dat is wederzijds en ze belanden samen in bed en krijgen een relatie. Blom gaat terug naar haar huis en gaat weer bij haar moeder wonen, haar vader is inmiddels het huis al uit.



REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Blom door Jolanda Horsten"