Bloedmooi door Peter-Jan Rens

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 799 woorden
  • 8 augustus 2006
  • 11 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.9
  • 11 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2001
Pagina's
125
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Bloedmooi
Shadow
Bloedmooi door Peter-Jan Rens
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Bloedmooi
Auteur: Peter-Jan Rens
Genre:
Het boek is een liefdesroman omdat er heel veel over vriendschap en liefde in staat. Het thema van het boek is liefde omdat Rutger verkering krijgt met Angela, maar dat moest eerst nog geheim blijven.
Samenvatting:
Rutger doet mee aan een ontwerpwedstrijd en wint de eerste prijs. een reis naar Spanje voor 2 weken en een paar kaartjes voor het stierenvechten. Hij gaat met zijn ouders mee naar Spanje en vinden het daar erg leuk. Rutger vind het stierenvechten niet leuk, maar word wel verliefd op Angela (een stierenvechtster ).toen hij een hondje hielp kwam hij Angela tegen en kregen verkering. Haar ouders vinden het niet goed dat ze verkering heeft dus houden ze het geheim, maar later nadat ze elkaar tegenkomen in een restaurant hebben ze zichzelf verraden en ontstaat er een vechtpartij. Later zijn haar ouders van gedachten verandert en blijven ze bij elkaar.
Perspectief:
Dit verhaal is vanuit het ik perspectief geschreven, want er staat in het boek : “ nee, zeg ik eerlijk. ”, en daaruit kun je opmaken dat het in een ik perspectief is geschreven.

Hoofdpersoon:
De hoofdpersoon van dit boek is Rutger, en Angela. De belangrijkste bij personen zijn de ouders van Rutger.
Rutger: 16 jaar oud ,
Angela: blauwe spijkerbroek, bruine ogen, haar haar is losjes in een staart bijeengebonden en heeft een sexy kort truitje aan die te kort is om haar navel te bedekken.
Plaats:
Het verhaal speelt zich grotendeels af in Spanje bij de kust.
Daar staat hun hotel ook waar ze verblijven.
Tijd:
Het verhaal speelt zich af voor het eindexamenjaar van het vwo, omdat hij druk aan het leren is om over te gaan naar het eindexamenjaar.
Vertelde tijd:
De periode die wordt verteld in het boek is ongeveer 2 weken, want aan het einde van die vakantie blijft hij bij Angela, en die vakantie duurde 2 weken, dus daarom is het ongeveer 2 weken. Het boek word in een chronologische volgorde verteld en er komen geen flashbacks in voor.

Begin:
Het verhaal begint met begin van de eigenlijke gebeurtenissen, want hij wint de prijs naar Spanje in het begin van het boek, en pas daarna begint het echte verhaal.
Het belangrijkste probleem van dit boek is dat Rutger en Angela hun relatie niet openbaar kunnen maken omdat haar ouders tegen een relatie zijn. Doordat ze toch een relatie hebben en hun ouders erachter zijn gekomen ontstaat er een vechtpartij in een restaurant en daardoor wil Rutger terug naar huis in Nederland.
Einde:
Het boek heeft een goede afloop, want Rutger en Angela hebben verkering en hun ouders vinden het goed, dus ik denk wel dat het boek een goed einde heeft.
Het boek heeft een open einde, want er zijn nog een dingen niet beantwoord zoals: of hij Angela wel of niet moet vertellen dat hij bij stierenvechten medelijden met de stier krijgt.
Je kan er bijvoorbeeld zelf bij verzinnen dat hij dat wel vertelt en dat Angela niet meer van hem houd en dat er een nieuw probleem in voorkomt. Dus daarom vind ik het een open einde.
Titelverklaring:
De titel heet "bloedmooi" omdat Angela de stierenvechter zo mooi is dat iedereen er wel verkering mee wilt.
Eigen mening:
Ik vind dit een leuk boek, omdat het heel makkelijk te lezen is waardoor je het verhaal goed snapt. En ook omdat er een goed verhaal in zit dat eigenlijk nooit kan gebeuren, maar als het wel zo is kan dat heel leuk zijn. Bij dit boek kun je je ook heel goed inleven in de hoofdpersoon en daardoor verzin je je eigen gedachten erbij en word dit een heel leuk boek.
Waarderingsmeter
Ik waardeer het onderwerp van het boek wel goed, en ook het soort probleem dat erin voorkomt, want het kan je maar zo gebeuren, dus daarom vind ik het wel een goed onderwerp, en ook de manier waarom ermee word omgegaan.
Moeilijkheidsgraad:
De moeilijkheidsgraad van dit boek is niet zo hoog, want het boek had geen flashbacks, en loopt chronologisch, dus daar lees je wel lekker doorheen. De manier van vertellen is heel simpel, maar doordat het zo geschreven is wil je steeds meer lezen, dus vind ik het wel een goed boek.
Eindoordeel:
Ik waardeer de bedoeling van de schrijver wel, en ik vind dat er ook goed mee omgegaan word, want hij heeft de tekst zo geschreven dat je het in 1 keer wil uitlezen.
Het boek is voor mij wel sterk gaan leven omdat ik me heel goed zou kunnen voorstelen hoe Rutger zich zou gedragen en zo reageert, want als je zelf zoiets zou meemaken dan zou je dat ook niet leuk vinden(stierenvechten dan).
Van het boek zou je kunnen leren dat je meteen eerlijk moet zijn, want anders kan je in de problemen komen zoals Rutger en Angela dat hadden in het boek.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bloedmooi door Peter-Jan Rens"