Bovenbouwers gezocht!

Ben je bezig met je studiekeuze en doe je havo of vwo? Doe mee aan dit onderzoek over een Nederlandse universiteit. Vul de vragenlijst in en maak kans op één van de Bol.com bonnen!

Doe mee!

Blinde muren door Roué Hupsel

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
Boekcover Blinde muren
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo/vwo | 534 woorden
  • 28 januari 2015
  • 40 keer beoordeeld
Cijfer 7.8
40 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2004
Pagina's
283
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Schaduwprijs (2005 Winnaar)

Boekcover Blinde muren
Shadow
Blinde muren door Roué Hupsel
Shadow

Blinde Muren

Titelbeschrijving:

Auteur: R. Hupsel

Uitegever: conserve

Plaats van uitgave: Amsterdam

Druk: 1e

I.S.B.N: 9054291958

Achtergrond informatie auteur:

Roué Hupsel heeft een 35-jarige carrière achter de rug als radio-omroeper, programmamaker en journalist. Met zijn eerste korte verhaal 'Hello' eindigde hij op de derde plaats in Nederland tijdens een verhalenwedstrijd van het Kwakoefestival. Een ander kort verhaal 'Vannacht' verscheen in twee afleveringen op de literaire pagina van het ochtendblad De Ware Tijd in Paramaribo. In 2003 verschenen twee korte verhalen van hem in het Engels in de bundel Considerations, die goed verkocht werd in Suriname en het Caraïbisch gebied. Hupsel heeft zijn romandebuut opgedragen aan de in 1983 vermoorde politie-rechercheur Herman Gooding toen hij bezig was met een onderzoek naar de smokkel van cocaïne vanuit Colombia naar Suriname voor doorvoer naar Europa.

Leeservaring :

1

2

3

Spannend

X

Ontroerend

X

Humoristisch

X

Vreemd

X

Diepzinnig

X

Begrijplijk

X

1=heel erg

2= nogal

3= helemaal niet

Verhaal:

Blinde muren is het spannende romandebuut van Roué Hupsel en speelt zich af in Suriname en Frans Guyana. Een van de hoofdpersonen is Diana, die in het krijt staat bij een topfiguur in de drugswereld. Ze wordt gedwongen om haar schuld bij hem af te lossen door met cocaïne gevulde bolletjes te slikken en deze naar Nederland te smokkelen. De procureur-generaal en de president van de Centrale Bank worden gechanteerd en voor het karretje gespannen van enkele duistere figuren om handelingen te plegen die het daglicht niet verdragen.

De integere rechercheur Martin Bosman moet in opdracht van hogerhand een onderzoek waarin hij vergevorderd is staken en vergeten. Als er een aanslag op zijn leven wordt gepleegd slaat hij terug, hard en meedogenloos. Martin ontmoet de Nederlander Peter die in Paramaribo op zoek is naar zijn spoorloos verdwenen zus Hanneke, nadat deze getuige is geweest van de moord op har verloofde John, een Surinamer met een drugsverleden.

Martin en Peter smeden een plan en het lukt ze om te infiltreren in het drugssyndicaat in het land. Beide mannen raken verstrikt in een wespennest van intrige, corrupte politici, drugssmokkel, raadselachtige moorden, het witwassen van uit de drugssmokkel verkregen miljoenen en de smokkel van wapens via Suriname naar Colombia voor de FARC-rebellen. Het lukt ze om Hanneke op te sporen en te bevrijden. Op hun wanhopige vlucht naar Frans Guyana ontmoeten ze door de criminelen opgejaagde Diana. Dit meisje blijkt zonder dat ze het weet een sleutelfiguur te zijn om de macht van de drugsmaffia die het land in zijn greep houdt te breken. In Saint-Laurent aangekomen merken ze dat ze ook daar niet veilig zijn...

Meerwaarde:

Dit verhaal ontleent zijn meerwaarde aan het feit dat het op realiteit en op ware gebeurtenissen is gebaseerd.De manier hoe de schrijver de realiteit van de drugswereld in woorden heeft gebracht, zet je aan het denken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.