Blind date door Theo Hoogstraaten

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 723 woorden
  • 25 juli 2007
  • 11 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.2
  • 11 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1996
Pagina's
160
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Jonge Jury (1999 Genomineerd)

Boekcover Blind date
Shadow
Blind date door Theo Hoogstraaten
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Blind date Theo Hoogstraten

*Samenvatting


Meryem is een Turks meisje dat heel traditioneel wordt opgevoed. Als haar ouders op vakantie gaan naar familie in Turkije mag zij bij haar vriendin Astrid logeren. In de korte tijd dat ze daar logeert heeft ze verschillende vriendjes. Op een gegeven moment stelt een meisje uit de klas voor om een blind date party te houden op het strand. Aan het begin gaat het nog wel goed, totdat er vrienden van Stefan komen. [Eigenlijk was Stefan de blind date van Floor maar ze zodra de vrienden van Stefan komen gaat Floor daar achteraan.] De vrienden van Stefan hebben pillen mee, en omdat iedereen het eigenlijk toch wel saai vindt neemt bijna iedereen een pil. Op een gegeven moment gaat Meryem met Stefan de duinen in, door de pil weet ze niet meer zo goed wat ze doet. Als ze bijna bezig zijn vind Meryem dat ze het alleen veilig wil doen. Dus rent Stefan snel terug naar z’n kleren. Als hij net terug onderweg is naar Meryem, hoort hij een harde gil. Zo hard hij kan rent hij naar haar toe. Ze blijkt neergestoken te zijn. Dan begint er een zoektocht naar de dader. Als snel komt men er achter dat er een gluurder in de duinen was op het moment dat Meryem neergestoken werd. Als Stefan en Astrid samen op onderzoek uitgaan komen ze de man tegen. Ze besluiten hem te volgen, maar de man heeft hen door en sluit ze uiteindelijk op in zijn schuur. Op een gegeven moment ruiken ze gas. Het blijkt dat de man hen wil vergassen, maar ze durven niet uit de schuur omdat er een hele valse hond voor de deur ligt. Op een gegeven moment hebben ze nog 2 keuzes : of worden vergast, of door de hond worden gepakt. Ze kiezen voor het laatste. Doordat de deur boven op de hond valt kunnen ze vluchten. Ze vertellen alles aan de politie wat ze hebben meegemaakt en gezien. Want toen ze rond het huis aan het snuffelen waren, hebben ze het ondergoed van Meryem gezien op een paspop. De man ontkent natuurlijk alles. Maar als de rechercheurs op onderzoek uitgaan komen ze het tegen. Het lijkt dus dat de gluurder Meryem heeft vermoord. Maar ze wil niks zeggen. Uiteindelijk door logisch denken en veel puzzelen, wordt de broer van Meryem, Murat als waarschijnlijke verdachte aangewezen. Maar er is dan nog geen bewijs. Uiteindelijk aan het eind van het boek verteld Meryem aan Astrid dat het haar broer was die haar heeft neergestoken. Dit deed hij omdat hij op Meryem moest passen. De bedoeling was dat hij Stefan zou neersteken maar die was op dat moment weg om condooms te halen. En doordat Meryem struikelde viel ze in het mes. Ze wilden Murat al oppakken. Maar die is die morgen snel naar Turkije gevlucht. En daar stopt het verhaal.

*Hoofpersonen

Meryem [16]: Meryem is best wel een vrolijk meisje. Die erg streng wordt opgevoed. Dus als ze bij haar Astrid logeert neemt ze het er ook van. Ze heeft het ene vriendje na het andere. Ze is niet op haar mondje gevallen. Door de steekparty verandert ze in een stil en terug getrokken meisje. Doordat ze bang is dat ze haar broer verraad.


Astrid [16]: Astrid is de vriendin van Meryem. Ze steunt haar heel erg en ze trekt het zich heel erg aan wat er is gebeurd. Ze gaat samen met Stefan op onderzoek uit om te kijken wie de dader is. Ze is heel verstandig en eerlijk meisje.

Stefan [17]: Stefan is best wel een patser. Hij doet heel stoer met zijn brommer enz. Hij is echt een versierder, maar is dit keer echt verliefd denkt hij. Hij wil er alles aan doen om erachter te komen wie de dader is.

Eigen Mening:

Ik vond het een heel leuk boek. Er gebeurde wel veel in. Het was makkelijk te volgen. Er zat wel een beetje spanning in. Door wat er in die schuur gebeurt. Het boek is heel onvoorspelbaar, want heel erg aan het eind kom je er pas achter dat Murat de dader is. Terwijl je dat helemaal niet verwacht juist. Ik heb het nu al 3x gelezen en dan wordt het wel steeds minder leuk. Dus je moet hem niet te vaak lezen. Maar het is verder wel een aanrader.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Blind date door Theo Hoogstraaten"