Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Blind date door Theo Hoogstraaten

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Blind date
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 496 woorden
  • 10 januari 2000
  • 51 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
51 keer beoordeeld

Boekcover Blind date
Shadow
Blind date door Theo Hoogstraaten
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Boekverslag
1. De titel van het boek is
Blind Date
Aantal blz. 173
2. De naam van de schrijver of schrijfster is
Theo Hoogstraaten
Uitgeverij Wolters – Noordhoff B.V. 3. Het genre is
Psygische roman
4. Wie is de hoofdpersoon? (beschrijf deze persoon kort) Meryem is een Turks meisje die eigenlijk op een Hollandse manier wil leven. Haar ouders gaan naar Turkije maar zij gaat bij Astrid (haar vriendin) logeren. Ook haar broer blijf in Nederland om op haar te letten. Wie zijn de belangrijkste bijpersonen? Welke rol spelen ze in het boek? Stefan is verliefd geworden op Meryem, maar hij weet wel dat het vaak zo is dat Turkse meisjes niet met niet Turkse jongens om mogen gaan. Maar met Meryem is dat anders. Hij gaat samen met de beste vriendin van Meryem, Astrid de dader zoeken die Meryem heeft gestoken met een mes. 5. Waar speelt het verhaal zich af? Voornamelijk op het strand en in het dorp waar ze wonen
6. Wanneer speelt het verhaal zich af? Waar leid je dat uit af? In de zomer, Ze geven s’avonds een feest op het strand en ze spreken ook over een hittegolf en de vakantie. 7. Welke betekenis heeft de titel? Er wordt door een aantal meisjes een Blind Date feestje gegeven op het strand. 8. Wat is het belangrijkste probleem? Hoe loopt het af? 5 meisjes hebben stiekem een blind date feestje georganiseerd op het strand. Eerst wilden ze het liever niet op het strand doen want er werden daar de laatste tijd meisjes verkracht. Maar waar moeten ze het anders doen? De opdracht is om een date voor de ander te zorgen. Die avond van het feest wordt het heel gezellig, ook wordt er XTC gebruikt om het nog gezelliger te maken. Later die avond gaan Meryem en Stefan, (haar date) een stukje de duinen in om daar gewoon rustig met z’n tweeën te zijn en zoenen elkaar. Maar als Stefan weg gaat om wat te halen en terug komt ziet hij dat Meryem is gestoken met een mes. Stefan en Astrid gaan samen op zoek naar de dader. Ook vertelt Astrid het natuurlijk aan de ouders van Meryem. Maar die vinden het alleen maar een schande voor de familie dat zij met een jonge heeft gezoend, dat ook nog eens geen Turkse jonge is. Ze zoeken haar niet eens op in het ziekenhuis. Wat blijkt nou, de broer van Meryem is hun achterna gegaan naar het strand en had gezien dat Meryem samen met Stefan aan het zoenen was, dus die wilde Stefan te lijf gaan met een mes. Maar Stefan was net weg gegaan en daarom had hij Meryem geraakt. 9. Beschrijf wat je van het boek vindt. Geef ook uitleg. (Denk aan: moeilijk, spannend, leerzaam, wel/niet realistisch, taalgebruik, gevoelens enz. Natuurlijk mag je ook andere argumenten gebruiken). Ik vond het een heel goed boek en het was makkelijk te begrijpen. Alleen waren sommige stukjes te langdradig. Voor de rest vond ik het een heel spannend boek.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Blind date door Theo Hoogstraaten"