Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Blind date door Theo Hoogstraaten

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Blind date
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 1434 woorden
  • 28 maart 1999
  • 27 keer beoordeeld
Cijfer 6
27 keer beoordeeld

Boekcover Blind date
Shadow
Blind date door Theo Hoogstraaten
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel
Blind date

Genre
detectives, seksualiteit, vriendschap, buitenlandse vrienden en verslaving.

Inhoud
In dit verhaal zijn er meerdere hoofdpersonen: Meryem, Stefan en Astrid.
Meryem is een Turks meisje die eigenlijk op een Hollands manier wil leven, ze is 16 jaar. Stefan is een jongen die in 5 VWO zit en die verliefd raakt met Meryem, Hij is 17 jaar. Astrid is Meryem beste vriendin. Meryem blijft Astrid logeren, want haar ouders zijn naar Turkije op vakantie. Haar broer is wel thuis, maar Meryem mag niet thuis blijven, dus logeert ze bij Astrid, want dat vertrouwen haar ouders wel.

Op een dag hadden de meisjes van 4 HAVO bedacht dat ze een blind date moesten regelen. Dat deden ze ook. Ze deden allemaal een papiertje in een doos op die papiertjes zetten ze 5 namen van leuke jongens. Alleen nu moesten ze nog een plek uit zoeken. Op school, bij iemand thuis, in een discotheek of op het strand. De discotheek was te druk, bij iemand thuis, bij wie dan. Op school? nee leraren er bij, nee dankje dachten ze. Dan maar op het strand. Maar sommige durfden niet want er had in de krant gestaan dat er daar iemand verkracht was. Oke zei Astrid als je niet mee gaat dan maar geen blind date. Ze zij toen ook dat als het slecht weer was dan deden ze het bij haar. Maar het was hartje zomer dus het ging niet regenen. De meisjes gingen er mee akkoord.


Astrid en Meryem fietsten samen naar huis toe. Toen ze een brommer er aan hoorde komen gingen ze lekker niet aan de kant. Dus ging die brommer maar de stoep op. En hij snee hun toen af Meryem viel in de bosjes haar mooie truitje was kapot. Stefan zij, "lekker puh eigen schuld". Het was een jonge uit 5 VWO {Stefan}. Hier heb je me adres en tel. Bel me maar als er iets is en kosten zijn. Stefan kwam thuis. Toen hij boven was kwam zijn zus boven en riep "telefoon" hij ging naar beneden het was Meryem. Ze zij dat ze een nieuwe T-shirt ging kopen en meteen zij hij ik wil wel de helft er van betalen. En even later vroeg Meryem, heb je zin in een blind date?. Hij wou weten wie het was, het was Floor van Ankeren. Hij vond het best. Hij vroeg waar en wanneer, en toen hing hij op.

Een man liep over het strand het was niet zomaar een man het was een gluurder. Hij gluurde op vrijende paartjes in de duinen. Het was al bijna donker en dan ging hij op zoek. Hij ging in de duinen zitten wachten. Wat was dat een paar meisje met een krat bier tussen hen in en daar achteraan nog een paar met een doos met chips en een radio. Hij dacht een feestje dat kan leuk worden. Daar kwamen de jongens, naar een uur kwam er opeens twee brommers aangezet. Het waren Marc en Jethro. Marc had pillen mee genomen {XTC} Hij vroeg wie wil er een? sommige vonden het maar stom, en gingen naar huis. Meryem en Stefan namen er een. Randy, Peter, Nanda en Joke namen er ook een. Ze gingen een stukje lopen Joke zei ik wil naarhuis, maar Nanda niet. Ze stelde voor om op een terras te gaan zitten achter het glas, oke. We wachten tot dat de pil gaat werken. De andere die bij het vuur zaten gingen zwemmen ze kwamen drijft nat terug ze deden hun kleren uit en daar zaten ze dan half naakt.

Stefan en Meryem gingen een stukje wandelen ze gingen een plekje zoeken in de duinen. Ze wilden daar gaan vrijen maar ze zouden het wel met een condoom doen. Maar die zat nog bij Stefan in de natte broek bij het vuur. Hij ging hem maar halen, maar wat was dat een gil.
De vier, die op het terras zaten hoorden het ook. Ze schrokken Joke zei ik wil naar huis Peter ging met haar mee. Nanda en Randy gingen op de gil af. Joke en Peter liepen naar hun fietsen toe. Om naar huis te gaan. Peters lamp deed het niet dus ging hij hem proberen te maken. Toen er opeens een fietser aan kwam werden ze bang de fietser had geen lamp op en hield zijn arm voor zijn gezicht. Hij kwam van de richting waar die gil vandaan kwam. Hij fitste hard voorbij. Joke en Peter fietste verder toen Peters lamp het weer deed. Ze kwamen de bocht om en daar kwam een politie wagen aan en een ambulance ze reden de richting op, waar de gil van dan kwam. En ze gingen daar ook heen toen ze er aan kwamen stapte ze gauw uit de auto om het allemaal te bekijken. Ze was nog niet dood. Ze werd naar het zieken huis gebracht. Iedereen mocht naar huis behalve Stefan hij moest nog wat dingen vertellen. Ze gingen de boel afsluiten zo dat er niemand meer bij kon, morgen weer een dag.

De recherche kwam de volgen de ochtend kijken ze vonden sporen en een foedraal dat kon wel wat op leveren. Ze wisten dat de dader bijna altijd terug kwam dus ze hoopte maar dat hij terug kwam. Dat wist Stefan ook dat ze terug kwamen dus hij dacht er zit nog wel hoop in.

Stefan belde Astrid op, hij wilde praten met haar. Ze spraken af op het strand. Ze ontmoeten elkaar daar, ze liepen een stuk van zelf liepen ze op de plek waar het gebeurd was. Op een zagen ze een man van de ene plek naar de andere lopen en weer terug. De plek waar Meryem lag en maar waarschijnlijk de gluurder had gelegen. De man liep weer weg, Stefan zij kom laten we hem volgen ze rende terug naar zijn brommer. Hij startte hem gauw en reed er achteraan met Astrid achterop. Ze kwamen bij een bungalow daar woonde hij. Ze gingen hem de hele tijd achter na. Tot dat hij thuis was ze wachten even, de man ging zijn hond uitlaten. Dus hun hadden even tijd om rond te kijken ze zagen binnen een pop met daaraan Meryem 's onder goed die waren ze al kwijt. Op eens kwam de man er weer aan,ze liepen om het huis om weg te gaan maar de man kwam hun richting op dus doken ze maar in een schuurtje. De man wist dat wel maar hij deed net als of zijn hond een paar konijnen had gevonden en deed de deur op slot. Hij zou gas in het schuurtje laten lopen dat hun schrokken maar dat moest pas s"avonds. Hij sloot vast alles aan. Stefan zocht iets om de deur mee open te maken hij vond een buis hij krikte de schanieren er uit en de deur viel op de grond en op de hond dus daar hadden ze geen last van. En nu maar rennen. Stefan zocht zijn brommer maar die had de man verstopt.

Ze gingen naar de politie om alles te vertellen. De politie wilde alles weten, alle details. Ze ver telde ook alles en de waarheid. De politie ging hem oppakken ze namen hem mee naar het politie bureau en ze ondervraagde hem van alles. Hij moest die nacht maar blijven. Dat ze morgen verder konden gaan. De politie had onder tussen nog wat dingen gevonden een stuk kleding met bloed er op. Ze gingen het onderzoeken.

Terwijl ze daar mee bezigwaren lag Meryem in het ziekenhuis Astrid ging haar opzoeken en ze vroeg elke keer, wie was het? Hoe zag hij er uit? Vroeg ze elke keer weer maar nu vroeg ze het weer nu kreeg ze antwoord ze moest huilen dus ze stotende nog al toen ze het zij: "Mijn broer die wilde me helpen hij moest mij in de gaten houden dus deed hij dus ook hij wilde Stefan neer steken maar Stefan was weg toen viel ik tegen hem aan en het mes stond open dus snee ik me er aan" dit moet de politie gauw weten, ik ga gauw. Meryem zij nog ik mag gauw uit het zieken huis en dus zij Astrid meteen dan mag je bij ons blijven logeren, als dat mag.
Beoordeling: ik vond het een heel erg goed boek want ik had nog nooit een detective gelezen, ik dacht altijd dat het saai was maar ik heb toch ontdekt dat het gaaf is. Ik vond het wel spannend want ze dachten dat ze de dader hadden gevonden maar uit eindelijk was er geen dader haar broer had de mes vast maar zij viel er zelf in.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Blind date door Theo Hoogstraaten"